VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Snart april..

Kategori: Vardag

Vi börjar närma oss ny månad redan!! Bebis skulle enligt ultraljud vart hos oss för elva dagar sedan men än ligger den smidigt i magen och sparkar. Det jag säger att en går över tiden om en kollar könet. Jag har inte bråttom heller men det är jobbigt för alla i dennes omgivning. Det konstigaste är att jag känner mig piggare och lättare än innan. Tycker det borde vara tyngre men nej nej.. Ja vi väntar så godmodigt på den lille och under tiden njuter vi av tiden tillsammans med vår tjatande 1 1/2åring . Vad är det? är en frågeställning som rullar på repet. Kan hända att vi hör den 100 gånger om dagen.. :-) Fast är en söt så kommer en undan med mycket så svar får hon på det mesta. Undrar just hur mycket hon snappar upp.. Bara att vi just nu läser en bildatlas till kvällen gör det ju intressant hur hon kommer klara geografin i framtiden.

Ja den där skolan alltså.. Jag är ju väldigt skeptisk till dagens skola. Just för egen erfarenhet men också när en hör från politiker. Högre löner och mindre klasser så blir allt bra.. Måste det alltså handla om pengar?
Ja så är det. Får jag högre lön så vårdar jag andra människor bättre. . Fast är det inte lite galet nånstans här.. När slutade vi med "rätt man på rätt plats" är det bara vinstdrivande företag som använder sig utav de konceptet nu för tiden.. Alltid undrat varför inte kommunen inte använder sig av samma principer som vinstdrivande företag utan att gå med vinst.. Måste va det enklaste sättet men jag har blivit kallad dum förut så..
Skolan.. den som till stor del präglar våra liv och sätter många spår, förhoppningsvis bara positiva sådana.
Jag skulle då aldrig bli lärare för jag skulle inte kunna uppföra mig bland alla dessa olika barn i en sal med massa grejer på väggarna.. Ja hade också släpat ut en annans barn ur denna sal som efter upprepade tillsägelser vägra lyssna. Barn är sjukt smarta och jag hade åkt ständigt i fällan för de är pigga och alerta de där ungarna.. Har ett kom ihåg som guldfisk men kommer de till vad du sa lr gjorde som lärare då får en passa sig.. De ser och hör allt som inte har med själva lärandet att göra. Sen fortsätter det resten av livet. Att hitta fel och brister hos andra. Men det finns den där lilla klicken lärare som lyfter upp och förgyller med ett goden morgon sonnenschein! :-) Den inspirerande läraren med pigga ögon som med ärlighet och respekt ger barnen av sin värme och har ett hjärta som räcker till alla. Den läraren sätter spår som jag vill ska prägla mina barns liv.

Bli inte lärare för att det verkar som ett bra yrke. Bli lärare för att du vill ge andra individer en bra start i livet och för att just du är den som klarar att göra det! Lönen är ändå inte värd mödan..

Tack för mig hej!!

Våren

Kategori: Vardag

Är våren på ingång? Ska det verkligen inte snöa mer? Kan jag hoppas på att det inte är halt och snöstorm när vi ska till förlossningen? ja för vinterdäcken åkte av igår.. :-)

Vårens skomode sneakers.. Jag vill ha en glittrig och snygg sko som jag kan ta på mig utan att böja mig alternativ nån som tar på mig!

Tvätta conversen i fintvätt så håller limmet till sulan bättre. Ja det var de nu måste jag röra på mig lite.. Sprätt i benen.. Så obehagligt..



Fina presenter från min babyshower♥