VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Sovmorgon..UPPåNER..

Kategori: Vardag

Så gulliga barn jag har som ger mig sovmorgon bara så där på en torsdag :-) Mår faktiskt mycket bättre idag, än så länge, hoppas det håller i sig bara.. Idag tänkte jag leta efter ett riktigt pangrecept på en kanon god picknick, som jag och barnen ska ha med oss till Timbuktu. Maten är lika viktig på en konsert som på klassfotbollen.

Ja imorgon slår Tibro upp dörrarna för folkfesten UPPåNER, tycker detta är en kanon idé från Magnus Thomson med fleras sida. Vet bara inte hur jag ska hinna med allt från hamsterboll till nattvard...


Nu får det bli lite frukost innan de börjar komma hem resterande i familjen och undra vad jag gjort idag :-)


Leila´s Toscakaka utan persika.

Kategori: Mat och recept

Kakan:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljasocker
75 g smör
3/4 dl vispgrädde
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
Toscasmeten:
25 g smör
½ dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
50 g mandelspån
1 dl strösocker
1 ½ dl blandade frön(solroskärnor, vallmo, pumpa)
Serveras med lättvispad grädde.
Gör så här:

Kakan:


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret och rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smörj och bröa en rund kakform med avtagbar kant.

6. Skölj, kärna ur och skiva persikorna.

7. Fyll formen med smeten och tryck ner persikoskivorna i ett runt solfjädermönster.

8. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills den nästan är klar. Gör under tiden toscasmeten.

Toscasmet:


9. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.

10. Tillsätt mandelspån, fröna och kärnor och koka upp.

11. Häll toscan över kakan när den gräddats i cirka 20 minuter.

12. Grädda kakan med toscasmet på toppen i ytterligare 15 minuter.


Vad händer med hjärnan?

Kategori: Vardag

Sakta men säkert reser jag mig upp ur graven... Hostande och flåsande försöker jag återkomma till livet men vad tungt de e..
"För jag reser mig igen, ja jag reser mig igen när jag ser in i dina svarta ögon då ser jag mig i dig.
En som reser sig igen.
Ah reser mig igen, du lyser upp min svärta med ditt ljus"
/Thorsten Flink och Revolutionsorkestern

Ja den bara dök upp i huvudet bara så där ni vet... Och nästa som kom vet ni vad det var?? Helt sjukt...


Den är verkligen inte bra men ibland så verkar hjärnan avstängd på mig och då lyssnar jag både två och tre gånger... Som sagt helt sjukt...

Då var det dags ändå att försöka resa sig och ta tag i dagen, kalas hos mamma ikväll och present skall ordnas om jag orkar... Annars är det verkligen ingen glöd här på Södern får väl verkligen hoppas den kommer tillbaka...

När en ligger i en säng och gör inget, förutom att hitta ett bra liggläge, ploppar det upp mycket tankar... Nej inga djupa utan bara vad jag ska göra och nya projekt osv.... Åh nu orka jag verkligen inte skriva allt jag hade tänkt... F*n vad tråkigt men så är det....




Jag är sjuk!! :-(

Kategori: Vardag

Fy fabian för förkylningar!!! Inget vidare med pollenallergi heller tydligen men det är mer synd om mig just nu... Usch!!! Och varmvattnet var slut!! Vem kan ha duschat slut på det tro?!?

Beställt biljetter till Timbuktu idag så då vet ni vart jag hänger den 5 juni, över kravallstaketet de e klart :-)

Vart på Syster Yster idag med de mest tokiga och helt galna flickorna Rossanna och "låtsas" Emma. Att ryktena kommer att gå nu på byn är ju självfallet men det är ju inget vi kommer få höra, får det når liksom aldrig fram till oss... En mycket trevlig stund hade vi iaf, trots kylan, pollen och förkylningen. Emma tyckte "plopp" var de roligaste och Rossanna tror jag tyckte att hon var det roligaste;-) Haha!!

Var på Förr & Nu idag och köpte en present till Rossanna som med dunderkliv närmar sig den magiska åldern... Akta dig flicka lilla, snart är den här... Ett år kvar... Hehehe...


Nu måste jag krypa ned i sängen och bli frisk... Så här kan jag ju inte hålla på..

Morsdag hela dagen!!

Kategori: Vardag

Vill idag ge alla mammor ett stort grattis på morsdag och framför allt mig själv!!
Jag är verkligen tacksam för att jag har min mamma kvar här hos mig och att jag får chansen att vara mamma till så fina barn som jag har. :-)

Jag är också väldigt tacksam för den respekt mina ex´s flickvänner/sambo visar mig som mamma. Alla kan vi inte älska men att respektera en annan människa kan vara så mycket mer i vissa fall.
Så än en gång mina barns pappor med respektive: Jag uppskattar er verkligen!!

Då till dagens presenter..

Fick detta ståtliga arrangemang idag av mina barn:




Och till min mamma fick det bli en Lilja..


Den passsar väldigt bra in på min altan men doftar så pass på kvällen att jag är riktigt glad att det är dags för den att flytta:-)

En liten dikt också som bara dök upp i huvudet, den säger så mycket:

"Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma

Ett barn som hånas lär sig blyghet

Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete

Men ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende

Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta

Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa

Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet

Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro

Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig att känna kärlek i världen"



Klassfotboll 2012

Kategori: Vardag

Ja då var vi på plats 09.00 på Fagervi idag för den traditionella klassfotbollen. Det var nära jag frös ihjäl för det var hemskt kallt i hålan Fagersanna, till skillnad från varma Hörnebo:-) Trevligt var det som alltid och barnen hade roligt de med. Fick med mig kameran i år!!! Men tyvärr var den inte laddad så det blev två dåliga kort sen sa den power off... Peters fel de e klart!! Sen har jag sovit bort resten av dagen känns det som.. Det är väl typiskt mig, att inte ta vara på det fina vädret...

Så nu är det dusch och käk på schemat!!

Ha en tevlig lördag!!

Tjingeling!!

Usch vilken dag:-(

Kategori: Vardag

Ja idag har det verkligen varit en jobbig dag... Vaknade med ont i halsen och det har förföljt mig resten av dagen.. Och sedan denna trötthet gör mig galen, kan somna gåendes om det skulle vara så... Ledsen, trött, varm och väldigt tung har präglat min dag..

Nu har jag tagit en dusch för att känna mig lite bättre till mods och det fungerade faktiskt.. Så nu hoppas jag att tårarna är slut och att jag kan vara lite trevlig ikväll då vi ska till svärmor och grilla..

Lite Pernilla gör nog susen också:-)

Mamma och pappa...

Kategori: Vardag

Jag hittade bara ett kort med oss tillsammans så här får en klippa ihop oss... De är rätt illa va?? Testar lite bara för att se om jag ska krångliga till det när jag skriver eller vad det finns för mening med detta??
Tror det är ett himla stort tidsfördriv detta program.. Frågan är om inte det räcker med Instagram.... Men det är rätt kul faktiskt och leka med bilder. Fast jag är vänsterhänt så är jag inte särskilt kreativ...

Remby? Va e detta? Bäst att testa..

Kategori: Vardag

Altan del 2...

Kategori: Inredning/design


Öppning igensatt, redo för målning.
Golvet målat en gång.


Bjuder på den...

Kategori: Vardag

Men ärligt får en göra så? Får en ta kort på det här viset?? Va?? Nej det är inte okej tycker jag men blev riktigt chockad av att jag är SÅ stor!! Eller är det min extremt fula klänning som gör mig sån??? Den var iaf billig och har två fickor :-) Ja nån fotomodell lär jag aldrig bli så det är ju bara att lägga nert...

Sommarpresenterna ordnade:-)

Kategori: Vardag

Då var flickornas presenter ordnade, hoppas de blir så perfekta som jag föreställt mig:-) Kan tyvärr inte avslöja vad det är nu men bilder kommer när de fått dem.

Varit med Cassandra på fotbollsträning ikväll inför klassfotbollen. Träffades hela klassen vid skolan och grillade efter det hårda träningspasset.

Så nu har jag gått igenom mina konton för att se om jag var en av de som betalt in till klasskassan men ej skrivit namn på insättningen... vad tror ni?? Klart jag var en av dem... Skrivit Cassandra på avsändarkonto och klasskassa på mottagarkonto.. Smart malin.. Ja så kan det va, men sitta och småle åt en annan mamma som skrivit bankens namn istället för barnets.... och då betala hon från telefonen för första gången... De är väl snyggt?!

Nej nu är denna dag slut också men det kommer en ny imorgon:-)

Altan förr..

Kategori: Inredning/design

Altan före målning av golv:







Altan, innan borttagning av trappa och altandäckbygge:





Trappa riven:
Izii undrar: -Vad gör du matte?


Här ska det göras plats för cyklar. Med andra ord gräva, gräva och gräva...

Europa för hela slanten..

Kategori: Vardag

Då är en helt tom på viktig fakta i huvudet, då en lämnat plats för Europas länder med huvudstäder... Filippa har prov imorgon så vi har rabblat länder och städer så vi är precis koko... Men nu tror jag allt att hon har fått in dem någorlunda. Det finns inget annat sätt än att rabbla för att lära sig dessa j*la Makedonien och Kosovo med mera.. Skopje hit och Podgorica dit!!
Hade vi inte haft en sån blind lärare på min tid som inte såg fusklapparna fara bänk upp och bänk ned, hade jag kunnat Europa och dess länder utantill idag! Tror jag...

Ja imorgon är det dags för nästa läxa, värlsdelarna och lite hav. En kan inte säga annat än att jag blir oerhört allmänbildad tillsammans med mina barn. Bättre sent än aldrig skulle väl en del säga..
Peter konstatera också häromdagen att jag blivit mer sportintresserad sen jag träffa honom, men det vet jag inte om jag tar på mig... Inte så att han mena att jag rör på mig mer för det förstår han ju att det kan ju inte han påverka, utan kollar sport mer.. Ja jag vet inte..

Annars har dagen löpt på bra med raska steg. När jag lagade maten passade Cassandra på att baka en banankaka som vi senare fikade på när Linda kom förbi en sväng. Hon fick med sig en rabarberplanta hem. Tur ingen såg oss när vi skulle gräva upp den:-) Linda, som påstår sig väga mer än mig, ska gräva och jag får liksom bistå med stöd genom att nästan stå på alla fyra.. Linda tror hon gräver på en sten som sen visar sig vara själva roten till plantan.. Vi har så gröna fingrar så det är helt sjukt;-) Nu hade hon iaf grävt ett stort hål till denna ståtliga planta hemma så vi håller tummarna för att den klarar sig trots lite misshandel..

Allt detta och inte en enda bild :-( Jag är verkligen dålig på att ta kort på det roliga... Typ rabarberplantsgrävning... Ha, så kan det vara... Imorgon ska jag med Cassandra till tandläkaren sen måla altangolv...

Tisdagen den 22 maj 2012

Kategori: Vardag

Oj, då har en sovit bort denna förmiddag... Fick ett helt sjukt trötthetsanfall och bara somna.. Jaja nu är det gjort och inte blev jag piggare av det, men en måste väl passa på förmodar jag ;-)

Idag är det dags för vår lilla sessa Estelle att bli döpt då. Cermonin börjar om några minuter och vi ska visst åka och handla lite mat. Hej och hå!!

Ja vi får väl se vart denna dag slutar, hör väl av mig senare...

Tjingeling!!

Det är ingen vanlig dag! Det är Niklas födelsedag!!

Kategori: Familj

Ja igår fyllde min lilla bror 19 år.. Ja lilla och lilla kan ju diskuteras :-) Ja enkelt är det iaf med presenter.. Dricka, godis och pengar så var hans dag gjord.


Blogg under uppbyggnad...

Kategori: Vardag

Ja ni får stå ut med det ett tag för jag har gett mig f*n på att jag ska ha denna header och den ska harmoniera med resten av bloggen. Inte så lätt så jag förstår helt klart varför många väljer svart och vitt... Men varför ska jag ha som alla andra?? a det kan jag fråga mig själv efter X antal tryck fram och tillbaka, uppladdning efter bytt storlekar eller färg, slitit mig i håret och pratat med mig själv medans jag missat Magnus Betnér och Jimmie Åkesson!!!

Kan inte beskriva min vrede....

God natt!!

Söndag i trädgården.

Kategori: Trädgård

Lite bilder från trädgården igår:



Rensat efter några år igenväxt...



Men detta land får va som det är....



Tur en har grannar som kör grävmaskin när vissa land ska rensas,
annars hade Peter varit helt slut ;-)



Färdigt!!
Morötter, babysallad, huvudsallad, purjolök, sockerärter,
rädisor, dill och lite blommor såsom blåklint och solrosor.



Nu är vår blåbärsbuske på plats också :-)

Provat lite Picsart :-) Får nog öva lite till tror jag..

Kategori: Vardag

De tre S:en, söndag, sol och sur?

Kategori: Vardag

Men vad jag har mycket kläder som passar!!! Kan ju välja och vraka, hinner inte använda allt ju!! F*n vad sur jag blir... Idag tänker jag ligga i solen och dunsta frågan är hur många sekunder jag klarar innan det är någon som säger ifrån.. Lugnast är det om jag rensar land eller gräver... Mycket märkligt, hålla mamma i arbetande fas hela tiden verkar vara melodin.

Igår var jag, Cassandra och mamma på second hand och shoppa lite. Hittade en del denna gång, inte det jag letade efter men ändå:-) Sedan åkte Cassandra till sin pappa och vi åkte till kateryd för att spela Canasta med pappa och Katrin, klart vi vann som vanligt jag och Katrin men fick släppa lite på det sista omgången annars hade det blivit väsen..  ;-)

Tror jag hittat liljekonvalj i trädgården men är inte säker, vore ju väldigt trevligt om det var det. Liljekonvalj är nämligen för mig starkt förknippat med mormor och morfar. Vi plockade alltid det som barn hos dem.

Nu kom jag på vad den andra blomman hette som jag funderat på i flera dagar GULLVIVA!! Att de skulle vara så svårt att komma på... Ja ibland så...

Nu är jag inte så sur längre så denna dag kanske kan bli rätt bra ändå.. För Peter alltså:-)

Lördag kommer med solsken till oss:-)

Kategori: Vardag

Idag blir det grävskopan i trädgårdslandet, har så bra grannar :-) Sen rensa och så för fullt. Jordgubbarna är flyttade och vi minskade faktiskt ned från tre rader till två, till min sambos stora förtjusning.. ;-) Sen har jag en framsida som ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig så om jag hinner får jag nog tänka ut något.. Huset skall ju målas i sommar så inte förän efter det kommer vi göra klart stenrabatten..

Men först morgonpromenad, frukost, melodikrysset och second hand:-)

Det var ju de där korten också som skulle läggas in... Det kommer, de e lite mycket nu :-)


Vilohörna i trädgården, del ett.

Kategori: Trädgård

Lite bilder från noll till tre :-) Ganska mycket kvar men det tar sig. Det blev ett litet familjeprojekt då alla varit med och gjort nåt..


Från noll..

Till tre...

Ser väldigt tom ut, tycker jag..

Voilá, bara resten kvar.. Letar skummadrasser nu till soffan och bordet ska målas.
Färgen tog slut bara så där...


Bingopromenad VS Rankåspromenad

Kategori: Vardag

I söndags var det sista Rankåspromenaden och det tycker både jag och Cassandra va så tråkigt. Nu får vi vänta till hösten... Men fundera på om vi skulle åka till Skövde och gå bingorunda i Boulognerskogen imorgon. Kan ju faktiskt vinna helårsprenumeration på SLA :-)

Lovat att vi ska åka på bilbingo också i Timmersdala någon onsdag framöver. Det har jag nog bara varit på en gång då "Loket" var där har jag för mig. Mycket spännande...

Nej, då var det dags att börja dagen får se om jag hinner få in några bilder sen som Cassandra tog igår från crusingen annars får ni nöja er med ett på mig :-)

"Att vara galen betydde något förr i tiden. Idag är alla galna."

Vilohörna i trädgården, idén.

Kategori: Trädgård

Då var det dags igen, suttit för länge vid datorn och hittat nya projekt.
Inspirationsbilder:





Så igår ragga vi lastpallar och fick ihop till en soffa och ett bord, idag ska det målas om det blir uppehåll och rygg till soffan skall skruvas dit. Kort kommer.


Tibrocrusing, Norges nationaldag och nåt med kristihimmel..

Kategori: Vardag

Kan ni tro att det redan är dags för den årliga crusingen... Tiden bara rinner iväg...


Idag ska "the bitch" få rulla ut en sväng, om hon samtycker..

Något annat som slagit mig är det här med långa naglar. Hur i självaste f*n klarar en leva med det? Jag har börjat spara mina nu när jag slutat jobba men fy vad jag tycker det är opraktiskt, rent av äckligt. Gjorde pajdeg igår och vad satt under naglarna resten av dagen tror ni? Jo en massa deg!! Är det så det är eller gör jag nåt fel tro.. Kan väl inte ha handskar på mig hela tiden.. Ja vilka bekymmer, inte nog med det så har tiden kommit när det är svårt att hitta bekväm sovställning. Så inatt blev det fem timmar någorlunda sömn, och då uppmanas en att vila/sova mycket innan barnet kommer... Lätt annars... Drömde förresten om att jag skällde ut barnmorskan för hennes tjat om mitt p-glukos.. Det sluta inget vidare, jag fick fängelse i tre veckor på Alcatraz...


Inget vidare trevligt ställe tror inte jag.. Blir lite rädd faktiskt..
Åh nej, jag har inte sett för mycket film...

Om jag kanske ska fånga dagen på mitt egna lilla sätt nu..

Tjingeling!!


Trädgårdsmöbler?

Kategori: Trädgård

Vad det finns mycket snyggt att välja mellan när det kommer till trädgårdsmöbler.. Hade tänkt mig enkelt bord med bänkar till men när jag nu kollat runt lite så blir jag alldeles snurrig.



Detta är iaf min första tanke, enkelt med stil. Sen får vi se vad slutresultatet blir.
Bilden har jag hittat hos FIXA&DONA






Knäckig rabarberpaj

Kategori: Mat och recept

Ja det fick bli det till kvällsmat igår, inte alls bra det vet jag men gott va det iaf :-) Enkelt och rabarberna var supergoda!! Receptet är hämtat från ICA



Ingredienser

Gör så här

 

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
        1. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
          1. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass.

Men...

Kategori: Vardag

Inte visste jag att Melissa Horn va så bra? Jag och Cassandra satt framför Youtube en dag och lyssnade och det var väldans. Vi fastnade för Pernilla Andersson också, men hela hon är ju för härlig. Cassandra förklarade henne som den blonda med tänderna rätt ut i hejbaberiba :-) och ja faktiskt är de rätt lika..



Hämtat ut hundbäddarna äntligen! Var rädd att jag köpt för små men de gick fint :-)



Det slank visst med en matskål, storlek gigant :-)



Blir bra som vattenskål då jag nu kasserar den gamla



Den har varit mycket funktionsduglig den med men inte riktigt gjorts sig ihop med resten av inredningen...

Tisdagen den 15 maj 2012

Kategori: Vardag

Plågad redan klockan fem på morgonen av en kelsjuk katt som promt måste vandra över mig, fram och tillbaka. När hon väl gett sig ringer klockan att det är dags att gå upp... Men en har väl världens bästa barn som låter mig ligga kvar i sängen medans de gör sig klara för skolan. :-) Kan en bli mer bortskämd än så tro? Nu är jag uppe iaf och ska ge mig ut med hundarna och ser att det är uppehåll!! Underbart, kanske jag kan ligga i landet lite...

Jag tog mig runt sjön igår på vårruset med nöd och neppe men det var som bortblåst sen när det blev lite kalkon och renost :-) Kul var det iaf, nu har jag och Birgitta en tid att slå nästa år, 58 minuter. Kan bli svårt det där, men en får göra sitt bästa. Nästa år ska jag iaf ha med mig ett tält, nu hade ju Cicci det men ett lite större.. Eller vad det en poncho hon hade? Ja jag vet inte riktigt men praktisk va den nog. Fyllde sin funktion så att säga.

Gick ett glädjande besked igår, Wiper är frisk och hemma!! Vilken obeskrivlig lycka!! Älskade vännen går här ute och bara tuggar!! Skulle väl få nån lagning i nån tand tror jag annars pigg min lilla ögonsten.

Och dig ville husse sälja... Usch på han!!



Först ut: Cederknäcke!

Kategori: Mat och recept

Sparar på recept som aldrig blir av att jag provlagar men nu har jag tänkt göra detta. Det kommer bli både förrätter, varmrätter, efterrätter, matbröd, kakor, bakelser, sylt, marmelader, kvällsmat, fredagsmys och mycket mer.

Först ut var CEDERKNÄCKE
Ett glutenfritt knäckebröd som kan ätas som fredagsmys eller till frukost/kvällsmat.
2 dl Maizena majsstärkelse
1 dl Solroskärnor
1 dl Pumpakärnor
1 dl Sesamfrö
½ dl Linfrö
1 tsk salt
½ dl Rapsolja
2 ½ dl kokande vatten
1 msk flingsalt

Gör så här:
Blanda allt i en bunke och bred ut på bakplåtspapper med lite smör på.
Använd slickepott.
Gör brytskåror och på med flingsaltet.

I ugnen 1 timme på 150 grader.


Musen hängde sig...

Kategori: Vardag

Ja visst förstår ni, fick stänga av datorn och starta om skiten TVÅ gånger!! En gång för musen och sen en gång för uppkopplingen.. Reta mig bara, gör det!!

Idag är det dags för eldprovet, efter detta ska jag bara ta det lugnt :-) har jag tänkt iaf.. Bussen till Jönköping avgår 16.30, ska bli roligt för bussresan e allt det roliga ;-) Jag gillar ju picknicken också, mat, mat, mat!

Annars är det tvättstugetjänst som gäller idag, fattar inte riktigt hur det kan bli så mycket tvätt... Kanske borde tvätta mer regelbundet? Det är väl det där med planering förmodar jag.. Som jag försöker lära mina barn och ibland syskon.. Inte undra på att de inte får in nåt i huvudet, läraren har inte ens koll... Hmm..

Åt förresten lammkotlett för första gången igår, smakade utsökt. Rekommenderas att lägga på grillen i sommar tillsammans med grillade grönsaker, låter som en riktig höjdpunkt!

Exakt två månader kvar idag tills vi får träffa vår lilla apa.. Att tiden går lite fort är inte att tveka på, hinner inte riktigt med känns det som. Jag mår riktigt bra så jag nästan skäms att vara hemma, skulle inte tänka så säger alla men lite känns det iaf.

Nu spelade tvättmaskinen sin lilla "the end" melodi, dags att byta maskin! Sen ska jag nog vila ögonen lite :-)

Hej svejs!!

Torsdag hela dagen,sedan fredag hoppas jag:-)

Kategori: Vardag

Oj, oj, oj här är det verkligen eko!!! Aj, aj, aj så tomt det är.. Men jag har verkligen inte haft tid att sitta och skriva här då jag är i full gång med att planera min lediga tid framöver.

Imorgon går jag hem från jobbet 14.00 och kommer inte tebax förrän 2013!!

Känns lite mysko att vara hemma och må bra.. Men det är jag värd tycker jag själv:-)

Ja vad händer annars? Pausar lite från trädgården då jag beställt regn för mina växter.(Dansade faktiskt nykter, funkade bättre). Sen är jag i full gång att planera framsidan, bambu, bräken och sjösten. Ska skriva ihop en liten offert till Peter så han vet hur mycket övertid han ska göra;-)

Har tagit massa kort men med kameran som ligger nere det är klart.. Med min BMI över 38 så förstår ni kanske att jag INTE går och hämtar den just nu. Ja, att väga över 100 är inte så märkvärdigt, känner mig lättare än på länge faktiskt. Måste vara min sunda livsstil.....

Och sedan lite kloka tankar från en liten björn och hans vän Kanin:


"När du talar med en björn med mycket liten hjärna,
får du inte glömma bort att långa ord kan besvära honom."



"Ibland, när jag säger vad jag tänker, märker jag att så tycker jag inte."

Det är ingen vanlig dag!! Det är Tage´s födelsedag!!

Kategori: Familj

Strax ska jag åka iväg till jobbet och göra ett pass som "köksa" ;-) Med andra ord är jag ansvarig för frukost, disk och andra åtagande i köket idag.

Ikväll är det kalas på schemat, Tage fyller ju år!!

Grattis unge herre;-)

På tal om Tage så har jag nu valt kiwiplantor. Det blir en Tina och en Tage. De var mest tåliga:-)

Tjingeling!!

Torsdag sol:-) Fredag regn:-( Vi får väl se ;-)

Kategori: Vardag

Ska strax ge mig ut i det fina vädret då de hotat med sämre väder imorgon.. Frågan är om jag orkar rensa bland jordgubbarna idag, hade tänkt ta det lite lugnt idag men det vore ju allt skönt att få det gjort... Har iaf grävt klart landet till kiwioplantorna och växthuset är rensat... Bara lite renovering kvar men det får vänta lite då jag är av den sämre sorten snickare...

Planerar att bygga ett planteringsbord också, på tal om dålig snickare:-) Hittade ett som får stå för grundmodellen, sen ska jag fixa lite så det passa mig också.



Enkelt men funktionsdugligt:-)

Snart är plattorna på plats och altanstaketet färdigt. Då är det dags för mig och barnen att plantera över alla blommor från husväggen till landet... Känns som ett väldigt stort projekt nu när det börjat blomma. Tyckte det var en enkel match när lite krokus stack upp i jorden...