VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Räkfrossa meny

Kategori: Mat och recept

Räkfrossa

Fördrink: Ernst Kirchsteigersaft, fruktsoda och lime.

Tilltugg: Frukt- och oststicks.

 

Förrätt: Toast med skagenröra och avokadoskivor

Dryck: Marqués de Cáceres Rosado 2755

Alkoholfritt: Arc-en-ciel 1932

 

Varmrätt: Räkor och västerbottenpaj med kantarellentré och mangosallad.

Vid sidan aioli med ljustbröd.

Dryck: Gräsö Riesling Classic 6052

Alkoholfritt: Loxton 1901

 

Efterrätt: Sockerstekta äppleklyftor

Dryck: Alkoholfritt: Peach Pearl 1949

 

Efterdryck: Smaksatt kaffe på Malins vis

 

Mangosallad

Kategori: Mat och recept

 

Ingredienser:

Mango

Rödlök

2 avokado

Gräslök

Kräftstjärtar

Pressad lime

Vitlök

2 msk Majonäs

Toppa med dill

Hacka mango, avokado, rödlök och kräftstjärtar i mindre bitar.

Pressad i lime och vitlök. Blanda i majonäsen och toppa med klippt dill. 

Får låna en bild då jag helt glömde bort att ta kort på allt..  

 

söndag 30 september 2012

Kategori: Vardag

Det blev verkligen lyckat till slut igår med min räkfrossa!
Tack vare min familj som alltid ställer upp så troget.. Kommit på att F har nog lite rätt där med att göra ett skriftligt schema och inte bara ha ett i huvudet. De andra kan liksom inte läsa det och jag tycker jag får tjata 100 gånger om saker.. Japp det får bli så.. :-) 
Annars åt vi gott i flera timmar och skrattade hejdlöst. :-)
Kommer lägga ut lite recept och meny sen. 
 
Funderar på om det är idag som jag ska höststäda i trädgården.. Plocka in äpplen och frysa in och lite äpplamos har ingen dött utav.. Är det den dagen idag tro.. 
Jag måste "känna" för saker om jag ska kunna göra dem bra.. Nu vet jag ju iofs inte hur en kan plocka äpplen dåligt men ja ni vet... 
Annars så gör jag typ inget idag.. Det brukar funka, har gjort de dåligt nån gång så där också men aa vi får se.. 
 
Får bli frukost nu, liten räkmacka ska nog slinka ned :-)

lördag 29 september

Kategori: Vardag

Tittar in snabbt innan jag och Thyra ska fixa inför kvällen.
lite middag och sen lite full rulle. Filippa ville ha ett schema eller iaf en nerskriven plan så det slipper bli kaos.. Fatta inte vad hon mena.. 

Fredag 28 september 2012

Kategori: Vardag

Så då har jag gjort Tibro en fredag då... Puh säger jag bara.. Det var lugnt fram till elva sen rusa de på bara... Ja jag har iaf handlat mat och ingredienserna för morgondagens räkfrossa. Ska bli skönt att umgås och äta gott.. Har gjort en meny där jag inte ska behöva stressa så innan de kommer.. Alltså färskt, kylt och i ugn om ni förstår vad jag menar ;-) Fick hjälp med lite vin på systembolaget, hade ju redan lista på viner men han var så villig att rekommendera så då fick han väl göra de :-)
Kunde inte låta bli så det fick slinka med en Amarula också. Ska jag servera till efterdrycken som jag så käckt har lagt till på min meny;-) Ja bara till Susanne som inte kör men jag ska nog unna mig en liten en också. Måste ju göra henne sällskap;-) 
 
 
Nu stämmer ju inte vinerna ser jag.. Då får jag ändra de:-) Gör om gör rätt!! 
 
Nej en liten vila var det ju jag skulle ta men ser att de är dags iväg igen. Filippa ska till Sarah och klippa sig och då tänkte jag svänga förbi där också. Ikväll hoppas jag vi kan få va med och provelda;-) kanske få nåt gott att äta... ;-)

Ska de va så här?

Kategori: Vardag

Då har vi avklarat denna dag och det gick ju ganska smärtfritt faktiskt trots att jag missat både hemkompaniet och skriva handlingslista.. Varit med syrran några timmar och poff så glömde jag allt jag skulle göra;-) Nej det var trevligt trots att hon dricker upp vårat kaffe.. Hon kan konsten att dricka kaffe den, har hon förmodligen ärvt från far sin.. För den han kan slurpa kaffe den mä:-) 
 
Rymde hemifrån en stund förut... Alldeles för många teens i huset, trodde ja skull dö... Så iväg en sväng jag och T, tänkte gå en sväng i Tibro men glömde vagnen så fick handla lite istället. För vi har ett konstigt fenomen här med mjölken... Den tar typ slut med en gång... Ja, sen hem till rörkrökar´n Tage en sväng, trodde jag skulle få uppleva premiäreldningen men det fick ja inte... Tänkte att mamma e inte hemma och P jobbar så då kan ja skryta med att jag var där liksom.. Hee så blev det inte.. Men imorgon blir det nog av om de har tur.. Jag blev lite nervös där ett tag men det ska nog ordna sig.. :-) 
 
Hemma igen så töms huset på teens och kvar blir mina egna monster... Lite bitchblickar kastas fram och tillbaka men mer blev det inte.... Jag hade ju handlat hem mer mjölk och philadelphiaost med mjölkchoklad.. Ätit kvällsmat och pratat om dagen och tittat tv tillsammans utan bråk och nu sitter jag här i soffan med datorn i knät och Filippa och Thyra kollar på tv. Cassandra sover redan, då handbollen körde igång idag så var hon rätt trött. Så härligt att hon tyckte det var kul!! I love it!! Sport är bra!! 
 
Kollade på en för j*la rolig serie, new girl eller vad den nu hette.. Mycket underhållande måste jag säga :-) ja det är väl dags att göra sig redo för BN(breaking news) så ses imorgon.
 
 
Natti natti!!

Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Kategori: Mat och recept

Ingredienser:

500 g blandfärs
3/4 dl havregryn
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 gul lök
1 ägg
1 msk smör att steka biffarna i
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 dl crème fraiche
3/4 tsk salt
1 krm peppar
Råpicklade grönsaker
250 g blomkål
1/4 gurka
1/2 knippe rädisor
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk finskuren dill
 
Gör så här:
Rör ihop havregryn, mjölk, salt och peppar. Låt stå och svälla 10 minuter.
Skala och finriv löken.
Blanda havregrynsblandningen med lök, färs och ägg. Rör till en smidig smet, men inte så länge att den blir seg och trådar sig.
Forma smeten till biffar. Fortsätt med moset.
Blomkålsmos: Ansa och skär blomkålen i buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av. Mixa med crème fraiche med stavmixer eller i matberedare till ett slätt mos. Krydda med salt och peppar.
Råpicklade grönsaker: Ansa och skär blomkål i små buketter. Dela gurka på längden. Kärna ur och skär i tjocka skivor. Skiva rädisor. Vispa ihop vitvinsvinäger, socker och vatten i en bunke. Vispa tills sockret har lösts upp. Lägg i grönsakerna. Tillsätt finskuren dill (använd gärna stjälkarna också). Låt stå 15 minuter. Rör då och då.
Stek biffarna smör ca 5 minuter på varje sida. Servera med moset och råpicklade grönsaker.

torsdag 27 september 2012

Kategori: Vardag

Torsdag morgon och här sitter jag medans pappa och dotter sover sött fortfarande. Läser lite bloggar och kollar efter DET receptet på DEN efterrätten tills på lördag.. Var eller är inne på äpplen för att följa hösten lite men då jag valt räkfrossa så känns det lite bohem.. Hittat massa gott så får suga ett tag till på detta...

Ska iväg på förmiddagen en sväng och sen till hemkompaniet och kolla efter porslin till lördag. :-) Nej mest sköljkoppar hade jag tänkt mig.

Nu verkar de ha vaknat så då vankas det frukost här i huset..
Sovit underbart gott inatt förresten :-) Var ju svimfärdigt trött igår..

Trötta jag...

Kategori: Vardag

Så sjukt trött.. Måste vila mer i soffan tror jag detta går ju inte.. Jobbigt och sitta vid datorn och kolla...

Annars fikat med bästa tjejerna alltid lika kul. Sen även hunnit med en stavning med Kicki.

Nu ska jag sova tänkte ja.. Nja titta lite breaking news först kanske..

Ska sluta väga mig!! Får mäta istället...
Natti natti

Panerad flundra med potatis

Kategori: Mat och recept

Ingredienser: 

600 g flundra/rödspättafiléer

salt och malen vitpeppar 
1 dl vetemjöl 
2 ägg 
2 dl ströbröd 
smör till stekning 
Till servering: 
4 citronskivor 
4 dillvippor 
Kokt potatis

Remouladsås
1/2dl majonäs
1dl bostongurka på burk
citronsaft från en halv citron ca
salt och peppar efter behag
 
Gör så här: 
 
Gör remouladsåsen och ställ i kylen. koka potatisen.
 Panerad fisk: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i smör.
 

Det är ingen vanlig dag!! Det är Peter´s födelsedag!!

Kategori: Vardag

Ja idag fyller min goa sambo 28 år!! Haha bara två år kvar sen är han i träsket ;-) Ja men det är ju därför solen tittar fram för att peter fyller år!! Va dum jag är... Klart de e... 
 
 

onsdag 26 september 2012

Kategori: Vardag

Here we goo!! Fikadags igen och jag bad om uppehåll och fick solsken!!! En är bra bortskämd alltså.. :-)
På lördag ska jag ha en liten räkfrossa tillsammans med goda vänner och har suttit och planerat lite meny och upplägg. Jag verkligen älskar att bjuda på mat och framförallt efterrätter :-) Gillar att ge bort presenter också!! Tycker om att ge till andra.. Misstolka inte nu utan jag älskar att få saker också!! ;-)
 
 
Ska försöka ringa lönekontoret idag, har fortfarande inte fått inkomstintyg som jag skule haft från 4 juni... Så tråkigt med oseriös chef tycker jag.. Funderar ofta på om jag ska bli min egen chef kanske... Har fått för mig att en måste vara 40+ för att starta eget inom vården... Privat hemvård/hemstöd/hemtjänst.. Ja en ska ju ha visioner säger de som vet. ;-)
 
App app rappa på nu Malin!! 
 
Vilken härlig höstdag!! Blir så glad när jag tänker på att hösten är här!!! 
 
 
 
  

Tisdag 25 september 2012

Kategori: Vardag

Jag tycker att tiden går alldeles för fort när vi ses men nu vet jag varför... Vi ses för sällan!! Än går det inte slå en fika öga mot öga med sociala medier..  
 
 
Fick min efterlängtade tunika i brevlådan idag:-) Efter några timmar "planka" så kommer den sitta som ett smäck hoppas vi. Den kommer från Nordljus btw, de har sjukt mycket snyggt men priserna är lite väl för min smak men när det väl är rea så e de rea!! Det gillas av en som inte tjänar för mycket pengar. 
 
 
Idag är det höst, vi ställde in husvagnen för vinterförvaring... :-( ja då e de verkligen höst lr... En har liksom gett upp på nåt vis.. Vad tragiskt... Kan inte jag bara bli en höst älskare.... ja det ska jag bli.. 
 
Från och med nu älskar jag hösten!!! Det är så fint med alla färger ute på träden och få tända ljus(det gillar jag ju faktiskt). 
Thyra har kommit på att snuttefilt är hennes grej:-) Så sött så nu kör vi flera olika så hon inte vänjer sig vid en och samma. (Vi tror verkligen att vi kan styra henne) Ja vi lever på hoppet iaf .-)
 
 
Nu ska jag skriva en matsedel på datorn, snyggt ska det va, sen hoppa i sängen och läsa en gammal Blossomtidning. Hon är en inspirationskälla som heter duga den.. Fast de e mina fina vänner också på alla sina olika sätt ;-) Syrran med så klart!! Denna skicka hon till mig idag :-)
 
 
 
 
 

Emma

Kategori: Vardag

Japp då drar vi iväg en sväng till våran fina Emma som köpt hus på landet!! :-) walk in closet tydligen... Nice!!
Hämta upp ankan, förbi förr och nu och sen vidare för att köpa mycket fikabröd.. Gillar att fika faktiskt :-) nu passar inte min figur riktigt ihop med fika men får boxas desto mer så kanske det måttar jämt..

Kommer väl tillbaka senare, nu måste jag äta frukost.. T sover än så hon får vara hemma med pappa idag... ankan hota mig att hon var tvungen att följa med men ja får ta straffet.. Ajajaaja..



Kvällens mobilbloggning

Kategori: Vardag

Ligger i sängen efter den hårda men härliga boxen. Måste ge Cicci en applåd för hennes pigga och uppmuntrande coachande under detta mördarpass.. Det ger mig energi resten av veckan!!
Imorgon ska vi till fina Emma!!:-) Jag hade faktiskttänkt  hinna med att baka en kaka men hann inte det... Peter började städa förrådet och jag rensa garderoben och fick ju in all tvätt jag hade i sängen. Tur va väl de för ligga bland allt de hade varit så där.. Eller den kanske hade legat på golvet efter en stund.. Inte så kul.. 
 
Nu får det bli natten.. Ont i hela kroppen ffs!!!! omg...

Lindex höst/vinter fashion

Kategori: Kläder/smycken

Kollade runt lite på Lindex, 3 for 2 är så bra tycker jag till Cassandra.. Hittade samtidigt tre stilar jag verkligen skulle kunna tänka mig.. 
 
 
Stora halsband är en snygg detalj.
 
Glitter, läder, nitar och kofta. Helt okej!
 
 
Skorna kan kvitta men jag gillar verkligen orange! 
 
Denna bild är till dig Gunilla.
Detta är en typiskt pennkjol.

måndag 24 september 2012

Kategori: Vardag

Måndagmorgon och vilken dimma det är utanför fönstret! Fy nu måste jag flytta om skor och jackor, så sommar åker ned i källaren och höst/vinter får komma upp.. Tur jag och Peter sorterade strumpor igår för barfota kan jag ju inte gå längre.. 
Just nu har pilgrim 50% på utvalda smycken på Campadre, passa på att kika in finns massa andra saker också. 
Bilden är även länkad.
Eventuellt en tanke på detta som vardagshalsband.. 
 
Dags att få iväg barnen sen ta tag i den berömda tvätten som ska in i garderoberna.. :-)

söndag 23 september 2012

Kategori: Vardag

Sitter nu och målar naglarna till Beck. Kan inte Gunvald klippa sig och raka sig lite lr.. Ja annars har söndagen varit lugn. Började med en rankåspromenad och fika. Sen hem och bara varit typ. Ha!! Hade visst inte gjort ett skvatt kom jag på nu.. :-)
 
Imorgon är det dags för box igen.. Puh vad jobbigt men jag har klarat det två gånger så måste överleva även imorgon.. 
 
Börjar bli lite halvseg, har några ikeapåsar med tvätt att lägga in.. Det är så tråkigt och jag skulle verkligen behöva rensa och städa min garderob.. Åh äckelsnigeln som jag hade på mig häromdagen har lämnat spår som inte går bort på min fina tunika!! Jag blev så ledsen när jag såg det.. Men kom på att jag är småbarnsmamma så kan ju skylla på spy lr nåt sådant.. Tråkigt att en äckelsnigel ska förstöra mina kläder!! urk!! 
 
Nu får jag kolla lite Instagram innan jag kryper ned i sängen tror jag.. 

Smycken från Blingit.se

Kategori: Kläder/smycken

Söndag, tittar ut genom fönstret och ser grått.. Det är vindstilla och solen försöker ta sig igenom molnen. Vi får verkligen hoppas den gör det. Sitter och tittar på smycken på Blingit.se. Finns så mycket men börjar verkligen hitta favoriter.
Alla bilder är länkade till sidan på Blingit.se om ni vill beställa med en gång;-) 
 
Maria Montazami collection är ju så snyggt!
 
 Armband 399:-

Armband 747:-  
 
Örhängen 329:-
 
 
Fastnat för OXXO design
 
Långt halsband 399:-
 
Snyggt till klänning men även tshirt och jeans med en kavaj över.
 
Halsband 499:-
 
Snyggt med mycket halsband runt halsen. Berlocker livar upp halsbandet mer. 
 
Halsband 499:-
Åh detta är så snyggt!! Skulle lyfta upp vilken gammal trasa som helst!
 
Armband 449:- Snyggt till vardag som fest. Härlig blandning av läder och metall.
 
   
Fodral till din mobil 499:-
 
Jag har ju en förkärlek till väskor. Nyss inkommet från Friis&Company
 
 
                                  Denna snygga väska får du för 699:-

Detta är vekligen en favorit också den 699:- Finns i en större modell Weekend för 799:-
 
Väskor från NYDP
 
1995:-
1295:-
 
 
 
 

Mangosås

Kategori: Mat och recept

Ingredienser: 
250 g fryst, tinad mango
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
 
Gör så här:
Mixa fryst, tinad mango till en slät puré med stavmixer/blender.
Blanda med finrivet skal av lime, färskpressad limejuice, finriven färsk ingefära och sambal oelek.
Smaka av med salt och peppar.
 
Används med gott resultat till Karibisk kyckling med potatis.
Jag pressar bara i saften från ingefäran.

Fried rice med räkor.

Kategori: Mat och recept

Ingredienser:
400 g räkor utan skal
4 port ris (gärna basmati)
1/2 purjolök
1 msk riven ingefära
2 morötter
zucchini
1 msk olivolja
2 tsk curry
2 tsk sambal oelek
3 ägg
lime
1 1/2 msk japansk soja
salt och peppar

Gör så här:
Tina räkorna.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj och skiva purjolöken tunt. Skala och riv ingefäran. Skala och skiva morötterna. Dela zucchinin på längden och skiva den.
Stek purjolök, ingefära, morötter och zucchini i oljan tillsammans med curry och sambal oelek.
Tillsätt riset och låt fräsa tillsammans ca 5 minuter.
Knäck i äggen, rör runt lite och fräs tills de stelnat.
Pressa saften ur limen.
Krydda med soja. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
Vänd i räkorna och servera.
Serveras här med en härlig sallad.

Det är ingen vanlig dag för det är Linas födelsedag!!

Kategori: Familj

Idag fyller min lillasyster 29år. Trots sina höga ålder så är hon verkligen min lillasyster... Ja visst är det konstigt, jag har en lillasyster som är 29 år!!! Hur då?? Jag är inte i närheten av 25 år... Så märkligt alltså.. 
 


  
 

lördag 22 september 2012

Kategori: Vardag

Då var lördagsbadet avklarat för denna vecka. Skönt och en får vissla så folk känner igen en.. ;-)
Izii springer och tittar på mig och undrar när ska vi gå ut? Denna rutinhund... Allt måste vara likdant dag ut och dag in annars blir det jobbigt.. Jag är tvärtom... Märker jag ett mönster och att jag "fastnat i rondellen" måste jag ändra..  Gillar inte rutiner trots att de är oerhört bra att ha. Gillar däremot struktur, koll på läget och listor. :-) Gör listor i huvudet hela tiden.. I duschen listade jag städ av badrum förut.
  1. Skura badkaret
  2. Putsa spegel
  3. Torka och skura handfat och toalett
  4. Rensa bland lotioner och dylikt
  5. Dammsuga och torka golvet
  6. Be Peter lägga klet i taket så jag slipper se det svarta 
  7. Sänka ned duschdraperiet 
Så där gör jag hela dagarna.. Listor på allt.. Kommer dock inte ihåg dem så ofta men viktiga listor skriver jag ned. Bästa listorna blir dock till när jag ligger och ska sova.. bra med papper och penna vid sängen kan jag säga.. Har aldrig det tyvärr så ibland eller som inatt listade jag så bra utan att kunna skriva ned det så jag var rädd för att somna och glömma bort.. 
Jag somnade.. och glömde bort.. :-) Shit happens all the time just get use to it, raise you up and walk away. Shit alwalys smell like hell.. Haha!! Så j*la poetisk!! "De bara kom" :-)
 
Bondens marknad idag i Karlsborg som jag tänkte åka på. Känner inte för att gå ut ens egentligen men det måste finnas nåt där jag kan köpa.. ;-) 
 
Frukost nu tror för åt så mycket mat igår så nu är jag hungrig igen... 
 
Håller på att lägga in lite recept här också men det tar tid.. Så mycket annat som ska göras också.. 

Citronkarre med gräddig rosmarinsky, potatis och ångade grönsaker.

Kategori: Mat och recept

 
 
Ingredienser:
4 skivor fläskkarré (à ca 150 g)
1 tsk torkad rosmarin
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk japansk soja
1 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör
 
Ångande grönsaker:
broccoli (à 250 g)
2 morötter
1 ask sugarsnaps (à 150 g)
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här: 

Ta fram köttet och låt det bli rumsvarmt. Torka av köttskivorna. Krydda dem runt om med rosmarin, salt och peppar. Låt stå 15 minuter.
Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn köttet på varje sida. Sänk värmen något. Tillsätt citronskal, citronjuice, soja och smör.
Fortsätt steka köttet ca 2 minuter per sida. Skeda över citronsmöret lite då och då.
Vispa ner vatten och grädde i pannan. Koka upp, låt koka någon minut.
Ångade grönsaker: Ansa och skär broccoli i buketter. Skala broccolistammen och skär i sneda slantar. Skala och skär morötter i 1/2 cm tjocka slantar. Lägg morötter och broccoli i en bambu ångare eller ett durkslag, de grövsta bitarna längst ner. Koka upp en bottenskyla vatten i en kastrull som bambuångaren/durkslaget får plats i. Lägg på ett lock och ångkoka grön sakerna 5–10 minuter, de ska vara krispiga. Tillsätt sugar snaps de sista 2 minuterna. Skölj grönsakerna hastigt i iskallt vatten (då behålls färgen bättre). Blanda med olivolja. Krydda med salt och peppar.
Servera citronkarrén med skysåsen, ångade grönsaker samt kokt potatis. 
Jag skar även upp lite gurka och lök och hade som tillbehör. 
Har du imte rosmarin hemma fungerar det lika bra utan. 

Karibisk kyckling med potatis

Kategori: Mat och recept

 
 
Ingredienser:
1 msk torkad oregano
1 tsk kanel
1 krm kajennpeppar
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
rödlök
500 g sötpotatis
500 g potatis
lime
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Mangosås:
250 g fryst, tinad mango
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

 Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda oregano, kanel, kajenn peppar och socker i en skål. Tillsätt vinägern.
Skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba. Pensla på kryddblandningen. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Skala lök, söt potatis och ev potatis. Skär i klyftor. Halvera limen. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt eller långpanna. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt. Lägg på kycklingklubborna.
Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingen och kontrollera att klar köttsaft rinner ut.
Mangosås: Mixa fryst, tinad mango till en slät puré med stavmixer. Blanda med finrivet skal av lime, färskpressad limejuice, finriven färsk ingefära och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
Servera med mangosås och gärna en grönsallad.
Jag smörstekte champinjoner till också.  

torsdag 20september 2012

Kategori: Vardag

Åh haft en förträfflig förmiddag!! Så kul att tiden bara ranna iväg.. Så härligt att sitta och bara prata om allt mellan himmel och jord utan att det är nåt konstigt:-) 
Sen bar det iväg hem för lunch och nu ligger vi i soffan och myser lite. jag och Thyra som hunnit bli två månader redan. 
 
Senare sen ska jag och C in till Skövde, hon ska köpa ny skor och jacka. Lite kläder har jag lovat henne också. Får se om vi hinner upp till Rankås en sväng.. 
 
Hade börjat skriva på detta inlägg men av olika anledningar så blev det inte färdigskrivet igår. Publicerar det ändå :-) 
 
 

Funktionsnedsättning eller bara tjock?

Kategori: Vardag

Nu en liten fråga. Är övervikt ett handikapp? Eller en funktionsnedsättning? 
 
Jag jag kan ju tycka det ibland, för det mesta blir lite jobbigare som överviktig. Jo jag  vet det.. Ni som inte varit överviktiga kanske har svårt att förstå men gravida kan ju kanske känna igen sig lite.. Visst är det lite tråkigare att prova kläder i provrum.. Visst känns det lite konstigt att vissa stolar på resturanger säger "Ät gärna men inte här" med storleken på stolen.. Ja jag har även legat i nästan 40 graders värme och undrat hur jag skulle överleva och då fick för mig att det är lite jobbigare att vara för tjock.. Det är ju egentligen ingen som vill vara överviktig men av olika anledningar så är vi ett gäng som är det och tur för alla er dietister och hälsocoacher annars hade ni suttit på pottkanten.. 
 
Slutsats: Det är jobbigt att vara tjock och det är ännu värre att försöka bli av med det när en inte orkar någonting. Men det är värt besväret tror jag. 
 
Det jag egentligen hängde upp mig på från början var att idag såg jag en bil på handikappsparkeringen utanför Netto och tänkte.. Vad dumt att försöka komma in i den bilen med funktionsnedsättning när dörren blir mitt i kundvagnshuset.. Får personen tänka på nästa gång att backa in liksom.. Undra hur denne har krånglat sig ur... Ja tankarna for runt där i huvudet på mig tills ägaren kommer ut... Ja en fet skata som bara inte orka parkera på en annan parkering eller såg sig själv som handikappad.. Vad vet jag.. Irriterad blev jag iaf att jag hade ägnat tid och energi åt att fundera på detta fenomen.. 
 
Jag ska iaf prova hur det är att komma i och ur bilen från den parkeringsrutan nån dag. Inte för att jag är för fet för att parkera på en vanlig ruta, utan för att ev. kommentera ev. problem för Netto. 
 
Jag är verkligen dagledig på riktigt känner jag.. Civilpolis nästa... Herregud... Behöver nog allt sova ett par timmar och hoppas det rättats till snart.. Hjälp mig annars..  

onsdag 19 september 2012

Kategori: Vardag

Igår... Satt jag skönt i soffan och matade Thyra.. Vad ser eller känner rättare sagt jag då.. En brun ful äcklig snigel på min fina Love Forever tunika!! Paniken är ett faktum och sen är jag mig inte lik förrän typ nu.. Det var det vidrigaste!! Att komma här och kleta runt på mina kläder som om det var nåt j*la offentligt torg!! Usch vad äckligt säger jag bara.. 
 
Onsdag var det idag ja och vad jag än får för mig att göra idag så måste tvättstugan få sig ett besök. Jag fattar inte vad det är men det är ständigt tomt på kläder i garderoben(tomt på kläder som jag använder alltså)  och fullt i tvättkorgen(med kläder jag använder:-)).
 
Har börjat med veckohandling också eller planeringen iaf :-) Vi köper helst bara kött från slaktaren så då tänkte jag planera lite utefter vad som finns och erbjudande osv.. 
Tanken är också att få in recepten här sen men vi får väl se. Nu är det skola som gäller och det verkar som om alla är vakna så då kanske vi kan ta en morgonpromenad. :-) På bättre humör känner jag :-) 

förmiddag blev middag och sen kväll

Kategori: Vardag

Detta inlägg har jag påbörjat säkert tio gånger idag.. Det blir förmodligen inte skrivit ändå.. Vissa dagar e de så.. Inget som vill skrivas ned liksom..  
 
Tänk att ett litet telefonsamtal kan ändra allt så enkelt. På 2 minuter och 55 sekunder vände det och nu kokar jag så där lite lagom för att kunna skriva några rader. Först vill jag veta vad som ingår i underhållsstödet. om det innefattar  allt så för h*lvete höj den så kan vi börja snacka sen. jag måste kolla upp detta... 
 
Så nu har jag läst om det och tyvärr alla föräldrar där ute som tror ni kan betala er fria: Skit på er!! 
Gemensam vårdnad betyder gemensamt ansvar så är det inte intressant så skriv inte på och/eller gift er inte. jo för är en gift så ingår tydligen allt det där automatiskt.. Kommer från bibeln vad jag vet och den följer vi tydligen.. "Är ni ogifta måste vi bevittna namnteckningen" "Vad skönt att ni var samboende när barnet blev till" Vilken idioti...  
 
Ja när har en då ansvar för sina barn och det som händer runt omkring? Finns nog rätt många svar och åsikter om det men jag tycker INTE att det ALLTID ska vara jag som är med på allt. Men eftersom jag är en sån supermamma så tar jag mig i kragen och åker iväg på föräldramöte!! 
 
 
 
 

Babysim

Kategori: Vardag

Ja nu har jag bokat babysim för Thyra. Mina andra tjejer har gjort de och då ska också T göra det :-) det blev Arena, dyrare än Karlsborg men kände att jag hellre åker till Skövde än Karlsborg. Kan en ju göra mer än bara bada och hem. Haha vad tänkte jag på nu, shopping, ja faktiskt Tage :-) Två flugor i en smäll!! Veckohandling kanske.. Så vecka 42 drar vi igång, då är T exakt 3 månader. Lite tråkigt är det dock att inte pappa kan vara med då tiderna var så dumma.. Fast han kan ju faktiskt ta ut pappaledigt :-) Så bra när en har möjlighet att ta ut dubbeldagar ju!!

måndag 17 september 2012

Kategori: Vardag

Skrivtorka känner jag... Måndag är verkligen en "down" dag.. För mig iaf.. Eller så är det vädret.
Kollat runt efter en armyjacka till Filippa och det var inte det lättaste.. Har tagit fram två alternativ, får vi se vad hon tycker annars kan hon ju alltid leta själv ;-) kanske inte skulle tagit sån tid då hon förmodligen vet vad hon vill ha.. 
 
Idag är det box igen.. och föräldraföreningsmöte.. och vi ska till BVC också.. Nu blev jag jättetrött ju.. Hur ska vi hinna med allt detta.. Puh det är hårt att vara hemmafru.. 
 
Sitter samtidigt nu med menyn inför min räk- och vinkväll. Vet på ett ungefär hur jag vill ha det men hittar bara nya intressanta maträtter och dylikt så vet inte alls hur detta ska sluta.. Har kommit fram till ett halvtorrt friskt och fruktigt vin iaf :-) 
 
Nu går jag och kryper ner i sängen igen.. T vaknade vid kvart över sex och somnade om vid halv sju så hon vaknar väl snart ändå.. 

Gunvald Larsson

Kategori: Vardag

Nu blir det Beck och en kaffe :-) blev inga skärbrädor idag. Filippa bara "e de de du ska slösa 500 spänn på? Du e f*n dum i huvudet!" och sen vände hon på klacken och gick ur affären.. Och jag gick efter.. Så så blev det med de.. Kan tydligen köpa 50 stycken såna vi har för samma peng.. Vi drog till MAX och käka istället :-)

Cassandra serverade kantareller och ostpaj till kvällsmat och ja blev proppmätt.. Så duktig hon e lillgumman så lik mamma :-) haha idag va de hennes tur att svettas.. "f*n va varmt det e med hår! Åh ja orkar inte prova mer skit vintertackar! Ta nån bara!"

Nu e de batteriras på mobilen oxå!! Ja hej hej!!

Vinterjackor? Nej stanna hösten!!

Kategori: Vardag

Men usch!! Jag och C kollade precis på vinterjackor... Jag hoppas det är långt kvar tills jag ska trycka på mig och T stora jackor och grejer som ändå inte värmer när du fryser långt in på benmärgen.. Tunga skor och pulsa runt... Termobyxor är bland det jobbigaste som finns.. Nu kanske jag inte behöver tänka så denna vinter men nästa.. Blä!!
 
Första gången tror jag som jag tycker att hösten är rätt mysig och trevlig faktiskt. Har alltid annars blivit lite höstdeprimerad, negativ och tyckt allt är skit. Känns inte så nu :-) 
 
Lovade C att åka till Rankås så det är väl bara att göra sig iordning och åka dit :-) Funderar på om jag ska åka till Skövde sen och köpa de där skärbrädorna som för övrigt var på rea :-), 499:- Fick ju presentpengar igår utav mormor så då blir det ju en present från henne och ingen dålig sådan heller :-) Får inte va dum när en e så smart som jag e!!
Enda som jag tvekar lite på är storleken på skärbrädorna, lite små tyckte jag.. Men å andra sidan den tar inte så stor plats då.. 
 
 

Teamwork

Kategori: Vardag

Vilken dag det varit. Härligt med kalas tycker jag, och Peter me;-) inget stress och ingen tidoptism här inte.. Alla är lugna och sansade och vi sitter alltid och väntar på att gästerna ska komma. 
 
Nej nu är det ju inte riktigt så då.. För idag vaknade P stressad och höll på att svimma när jag ville byta gardiner och så..
Idag har vi hotat, klagat, gapat och hysteriskt skrikit på varandra.. "ja gör det mamma innan du blir arg och slår sönder nåt" vad menar du?? jag är inte stressad.. jag stressar inte.. aldrig.. de e ju inte bra.. När den ena lugnat ned sig började nästa "det ska alltid krångla och bli skit av allt!!!" sen kommer de "våran familj e ju helt sjuk och idioter allihop" Men vi e ett jäkla bra team!!! Se va bra de blev tillslut!
 
Kan tro vi har lite italienskt i oss men såna är vi! En udda men så fantastik familj!! Det måste väl ändå bero på att vi kvinnor har majoritet!! ;-)

lördag 15 september 2012

Kategori: Vardag

Idag är det dags att slutaföra veckans uppdrag bakning med att dekorera och bjuda på kalas. Som tur är så har jag inte några kräsna personer inom släkten, de äter vad som bjuds på med god aptit. 
 
Ja så dagen kommer innefatta städ, dukning och iordningställande av buffén. Hoppas solen kommer fram och värmer upp lite för de flesta vill sitta på altanen tror jag och där har vi inte fått in varken dörrar eller fönster. 
 
Kommer förmodligen finnas på Instagram idag :-) 
 
Tjingeling!!

Tjejkväll

Kategori: Vardag

Hörde på radion en gång en kvinna som fördömde andra kvinnor som kallade middagar med vänninor för tjejmiddagar.. Snacka om bitter kan jag tycka.. 
 
Så mycket skratt var precis vad mina magmuskler klarade av. Nu kommer jag ju gå och ha ont i flera dar!! Ja nån skulle säga "de va de värt" :-)
 
Härligt sätt att tillbringa en fredag på iaf. Trots chocken när jag inte vet vart F är och ringer minst 20 gånger och inget svar... Letar överallt förutom u hennes säng.. Där ligger min prinsessa och sover medans hennes mamma nästan brutit ihop. Tittar upp på mig och säger "det va ju dumt att ja hade ljudlös på" 
Jag säger IPHONE!! 
 
Nu är det nog trots allt dags att avsluta denna dag med ett litet 
"man kan inte vara nere med en ballong!"
 

blä

Kategori: Vardag

Shit!! Vilket dåligt humör jag va på förut innan jag fick mat. Tagit på mig alldeles för varma stövlar och tröja, som jag dessutom egentligen inte gillar. Har inte spenderarbyxorna på mig heller!! Kunde lika gärna vart hemma.. 
Blev ju inte bättre när jag träffade på Skövdes jobbigaste butiksbiträde på Cervera. Mådde illa till slut och var inte ett skit sugen på att köpa en sprits i silikon längre. Gan rent av tjata sönder den.. Men jag höll minen och tackade för hjälpen, då kan han med att säga: "ja det hade vart lättare om du hade frågat efter rätt grej.. MEN NI HADE DEN JU INTE ENS SÅ VAD SPELAR DE FÖR ROLL??!! Karlj*vel!! han frågade om jag skulle ha en sprits till kakor.. ja säger ja.. fast ja mena ju inte en kaksprits.. ho tydligen så de blev typ mitt fel att de inte hade de jag sökte.. Han tjatade bort mitt humör och här sitter jag nu utan att shoppat nåt!! De e hans fel!! 
 
Åkte tilll ica och hämtade ut paket istället.. 
 
Nej dags att sätta fart e ju chafför ikväll ;-) 

fredag 14 september 2012

Kategori: Vardag

God morgon! Vaknar upp till en grå och blåsig fredag och jag som var så sugen på att gå i skogen. Ja det får bli vinterjacka och mössa idag. 
 
Min underbara älskling har redan beställt grus som kommer på förmiddagen idag :-) Jag bara älskar när han gör så.. Låter det hända med en gång och inte vänta!! :-) 
Tror jag bestämt hur jag vill ha det på framsidan... Nu la internet ned igen, tänkte annars lägga in en bild på ett träd jag vill ha men det får va då.. Snart säkrare att blogga från mobilen ju... *irriterad* 
Nu så:
 
 
Nåt sånt här hade jag tänkt mig men är inte helt hundra än, de är så fina men gör sig kanske inte riktigt som det ska där jag tänkt mig.. Ja jag får suga på den lite.. Nu behöver jag sätta fart så dagen inte rusar iväg för mig ;-) 
 
 

Gammal vänskap och god natt

Kategori: Vardag

Åh vilken trevlig kväll det varit. Har inte hunnit med telefonen nåt. Fick besök och vi drog till Rankås, där vi mötte upp Kicki för en snabb stavning. Det gick fint trots cykeltävlingen :-) Sen hade jag lovat pizza till barnen så hämtade Thyra hos farmor, förbi TBG och hem. Sen blev det kaffe och några timmars prat som förr i tiden:-) fast idag har vi fimpat :-) 
 
Nu sitter jag i sängen och känner mig pigg fast jag är trött på nåt sätt.. Vet att det är en fördel att lägga mig ned och försöka sova då T förmodligen kommer vakna och vilja ha mat inatt.. Ja de e ju en dag imorgon med. 
 
Imorgon e de fredag redan och ja börjar känna mig stressad fast jag inte behöver.. Har hoppat operation klubbpinnar, tar grillpinnar istället och hoppar glasstårtan och gör en enkel fruktsallad istället.. Det är nåt jag glömt men kan inte komma på vad.. Sover på saken tror ja.. Natti natti 

Tvättmaskinen

Kategori: Vardag

Först helt förstörd över att tvättmaskinen gått sönder.. Därför en ska ha två.. Iofs att tvätta hos mamma eller svärmor gör att en får tillbaka tvätten så där härligt omhändertagen ni vet som bara mammor kan :-)
Nu behövdes ju inte de för Peter lyckades fixa till maskinen!! Ja har en så händig karl!!

Ja så nu när den fungerar så får vi tvätta ikapp lite.. Ni förstår att med en tonåring en tweenie och en bebis så måste tvättmaskinen bara fungera då den går dagligen. Tvättstugan e mitt hem och ligger i källaren Gunilla :-) Fast jag kan tycka att det är rätt skönt att stå bland all tvätt och bara filosofiera.. Mycket av min planering görs medan jag viker tvätt.. 
 
Nu är det dags att besöka tvättstugan annars har F inga byxor att ta på sig imorgonn och vem vill gå med rumpan bar?! ;-) 

Före och efter klippning

Kategori: Bilder



Sparar ut till page men försöker hålla håret någorlunda..men med en så fin vän så är det inte svårt;-)

Skärbrädor

Kategori: Vardag

Letade runt efter tillbehör för mina cake pops och då hittade jag detta fina ställ från Cervera. Vill ha!! Men då kom vi till priset... 699:-


 Letade lite och hittade ett annat på Chilli mycket billigare men inte lika snyggt.
 


Men då är frågan... det snygga som en vill ha eller det billiga... Får bli att kolla på båda och avgöra det då.. Det gör jag sen när jag ändå ska in till Skövde för att leta klubbpinnar till cake popsen.. Shit vad mycket olika varianter det finns.. Tydligen framtidens cupcake:-)
 
Kommer lägga in alla recept sen när jag tagit kort på allt upplagt och färdigt.. 
 

Höstmodet i färg

Kategori: Kläder/smycken

Höstmodet pratade de om på nyhetsmorgon idag, missade du det så kan du se det här. Jide ska ju alltid tjata och klanta till det så jag kollade runt lite och hittade en fin palett för höstens färger. 
 
Ja vinrött var helt okej i höst och jag gillar verkligen vinrött:-) Angora och läder var några material som också var  ok, men nej tack.. Angora är alldeles för varmt för min smak, hur kallt det än är.. Usch!! Annars kan du använda mycket av sommargarderoben om du nu följde sommarmodet ;-) 
Som hemmafru och en av Tibros "hollywood"fruar så måste jag hålla koll :-) 
 
Tittade på Karate Kid förut (försökte skriva om det i förra inlägget men mobilbloggade och ja det gick tyvärr inte) men vilken bra film!! Så välgjord och genomtänkt.. Inte undra på att en annan blev så klok när en kollade på dessa filmer som yngre.. 
 
Nu ska jag måla naglarna framför TVn med Fredrik och Filip min små darlingar:-) 
 
Sov så gott nu alla som ska sova.. Ni andra får ha en härlig natt.. 

Solrosor

Kategori: Vardag

Jag och lillan sitter i soffan och småpratar lite, stora syster fixade kaffe till mamma :-) så duktig! (mutad of course) 
 
En solros klar för skörd idag och den gick till Rosanna för hennes välvilja ;-) Det kommer fler ser jag, så några till kommer att få en.. 
 


Trädgårdsarbete

Kategori: Vardag

Nu blir utedag för hela slanten. Huset är nymålat men runt omkring ser det ut som f*n om en får uttrycka sig så. Har förresten en djävulsk träningsvärk så behöver gräva lite..

Senare sen blir det skoljoggen och heja på alla som springer för ett gott ändamål. Träff med supermamman Gunilla blir det oxå;-) Som vanligt höll de på att bli en felskrivning då jag bloggar från mobilen.. Istället för Gunilla höll de på att bli genialisk.. Haha passade kunde rätt bra faktiskt.. Supermamma genialisk..

Nu ska tänderna borstas och sen på med jobbhandskarna :-)

tisdagkväll

Kategori: Vardag

Idag har de bakats mest hela dagen och det är ju fantastiskt roligt. Så roligt att jag inte ens provsmaka de sista två sorterna.. Kanske fått en liten släng av de där att en gillar att se andra äta men äter inte själv.. Det vore ju nåt:
 
Tittar på nåt program från playa de sol, vad ska jag säga.. Kanske är där själv en dag .. mycket troligt att Peter följer med. Eller inte :-) haha!! Väntar på mina söta fruar lr egentligen e de bara Maria jag gillar men de andra e så lätta att störa sig oå. Peter jobbar så ja kan gapa hur mycket ja vill på Gunilla;-) ho e riktigt koko den.. 
 
 
 
see you later kan inte missa detta känner ja :-)

Shoppat

Kategori: Vardag

Glömde ju visa vad jag inte kunde låta bli till Thyra ett par converse och en väska till Filippa.
Allt från babyshop.se
 



tisdag 11 september 2012

Kategori: Vardag

Elva år sen 11 september attackerna... Att tiden går fort, känns som det var igår.. Det har hänt en del sen dess... Jösses.. från enbarnsmamma till att vara mamma till tre tjejer.. Det var nog inte vad jag trodde då när jag satt med Filippa, 2 år fyllda:-) Ja lätt att bli nostalgisk bara så där :-) 
 
Skulle väcka Peter så vi kunde äta frukost men han stack iväg och bogserade iväg vår stationsvagn till verkstaden.. Jag körde ju av en rem igår... Så typiskt, nu var det ju bara till laddningen alltså generatorremmen men ändå.. Så ikväll sitter jag utan bil.. Tråkigt.. Fast jag inte ska nånstans så känns det blä.. 
 
Bakat en Silviakaka precis, blev precis som jag hade tänkt mig så nu har jag bara några sorter kvar att baka sen är det klart till kalaset på lördag. Dessertbuffé är tanken vi får väl se vad det slutar som. :-) 
 
Fint väder idag så tar av mig långbyxorna och på med shortsen som jag redan lagt undan... Ja en kan aldrig veta med vädret.. En sak konstaterade jag iaf förut och det är att vi har alldeles för mycket halsdukar och mössor!! En del har vi inte ens använt ju... Sämre vad det med vantar... Det går ju inte tvätta fingervantarna från HM de krymper och blir bebisvantar.. klarar alltså inte 60 grader.. men å andra sidan så är de så billiga så det är väl bara att köpa nya när de blir äckliga.. 
 
Nu tänker jag inta frukosten själv på altanen!! 
 

De va de värsta!

Kategori: Vardag

Ja fy fasiken vilket pass! och då mjukstarta cicci tydligen... Ja de e helt sjukt men nu känns de ju faktiskt rätt bra. Mina magmuskler va ju helt väck känns sim ett story hål typ ;-) men måste säga att jag hade verkligen skit kul! Så nästa måndag kör vi igen. Nu sitter jag i soffan.. helt slut.. hur ska jag orka gå upp för trappan tro.. med Thyra på armen oxå.. får sova i soffan tror ja. 
Nu är det nyheter och de är tydligen fria nu i Etiopien pga nått nyår.. Men va?? E de konstigt att de e krig i världen.. bli benådad på nyår.. Nu ber de om ursäkt åh vad bra. 
 
Jag hoppas kunna blogga från datorn imorgon.. Kanske till lite musik kanske.. P kanske lyckas fixa både och... :-) shit e så trött!!! får bli snutta kudde snart.. Ska ta kort på mitt väggord jag har på spegeln till Gunilla :-) Hennes underbart crazy and wild till dotter.. Vilda!! 
Ingen fattar nåy.. inte ja heller.. Ses imorgon!! 
 
tjingeling!! 

Box

Kategori: Vardag

Nu är det dax för Box med Kicki!! Hur ska detta gå undrar jag. Jag som va helt slut förut efter jag bakat blåbärsmuffins... Ja det är frågan... Nu kom Kicki och det är dax.. Ses senare får vi se om jag överlevde detta... 

mobilbloggning sådär alltså..

Kategori: Vardag

blir så trött.. Internet har legat nere hela dan hos oss.. Jag bor med en datasupport men tyvärr har han inte hunnit fixa dr innan jobbet idag.. Så då blir det blogg från telefonen.. 
 
Varit och klippt mig hos bästa Sarah idag, bad henne klippa mig mindre lik mamma men det gick sådär.. Bara gilla läget förmodar jag.. Ja annars klippee Sarah kanonbra och jag får alltid fika : 
 
Syrran ringde och bjöd på lunch hos mamma. Mamma fatta inget och fick fixa mer mat.. Haha så typiskt Lina ; Mamma hade även bakat en sockerkaka och den var supergod!! 
 
Men har ju glömt de viktigaste ju!! Vi var ju och skrev papperna idag med. Så nu är allt klart : 
 
 
De e veekligen piss att blogga från mobilen.. 

Söndag 9 september 2012

Kategori: Vardag

Höstfest? Men näää vad tråkigt Tibro kommun.. ni kunde väl ringt mig, ni vet ju att jag alltid ställer upp.. Fy vad tråkigt det var och det kunde blivit SÅ bra!! Ja det var illa.. Skärpning!! Nästa år hoppas vi på en riktig höstfest:-)
 
Håller på att kolla in vad jag ska ha för kläder till hösten, lite tantmode tycker jag... Gillar inte tantkläder, bara när jag var liten och gick i kyrkans barntimmar. Då klädde vi ut oss i tantkläder, det var roligt.. 
 
Ja det fick bli en stickad klänning, vit skjorta, slipover, chinos och stickad tröja. 
 
Igår lagade vi middag till Tage, mamma och Marquz då provade jag att göra en banansufflé :-) det gick fint så here i come Gordon Ramsay!! 
 
De sjönk dock ner nästan med en gång så servering med en gång är det som gäller på dessa: 
 


Hade ju gjort fruktsallad också ifall det skulle gå åt skogen så det blev en ordentlig efterrätt, det gillar jag:-)


Trodde jag var klar med vad jag skulle bjuda på kalaset nästa helg, men fruktsallad är ju riktigt gott faktiskt. Kanske blir det ändå... 
 
Ja sen spikade jag datum för Hörneboruset igår:-) 23 maj 2013 18.00!! Startavgiften på 50kr går oavkortat till barncancerfonden. Mer information kommer ska ni se men boka datumet redan nu :-) 
 
Ja nu ska vi äta frukost och sedan kanske till Rankås, peter ska visst jobba lite så här en söndag så kanske åker med in till Skövde och kollar lite. Vi får se annars kommer jag kanske förbi på en kaffe ;-) 
 
 
 
 
 
 

Höstfest i Tibro

Kategori: Vardag

Ja idag har vi höstfest och jag har inte hunnit med att fixa äppelpajen.. Men nästa år ska jag banne mig vara med.. Måste ju ha ett år på mig för att finlira ordentligt på den. Snygg ska den vara också tycker jag. Som denna äppelpaj med mandelmassa.. Mmmm.. undra om en får provsmaka paj på torget idag..  
 

Bilden är länkad till receptet.
 
Vi skulle åkt till Göteborg idag på mässa men känner oss lite krassliga medont i halsen och lillan med snuva å det får bli Tibro idag. Det är ju ett riktigt uteväder också så det hade inte varit roligt att gå inne på Svenska mässan idag... Eller? 
 
Igår åkte de stora tjejerna till sina pappor och P på innebandy. Kvar blev jag och Thyra själva så vi tog bilen och finåkte lite. Stannade på en spontankaffe hos Ivarsson sen svängen över Hedvigsnäs.. Drömde mig bort lite.. Bo på landet.. Så fint hus till salu där just nu.. Ja sen hem och åt räksmärgås för att sedan spela kort med pappa och Katrin.
Hämtade ut lite paket också :-) Min jacka, kläder till F och lite smycken.
 
 
 Ja och sen en STOR påse med favoritgodiset:-)
 


 
Satt rätt länge igår med min bloggdesign och då hittade jag en sån fin bild på min syster, länkar bilden till hennes blogg. 
 


En höstbild får avsluta detta inlägg
 
 
 
 
 

fredag 7 september 2012

Kategori: Vardag

Städning på schemat är väl så tråkigt men jag mår så oerhört bra när det är färdigt. Bäst mår jag om någon annan städar och gör det som det ska göras.. Nån som känner igen sig... :-) 
Det ska göras på mitt sätt annars kan det vara... Tur att jag godkänner P som städare men inte som tvättare.. Blir tokig, röra till det på det viset.... Hmm.. 
 
Sen kommer jag alltid till den där berömda soffan.. Då jag inte har några problem med att göra mig av med alla djur och ibland barn.. Nu har inte jag stora flottiga fläckar i vissa hörn efter smörpopcorn och dylikt utan mest vita som irriterande hår.. Kommer väl bli pikkastningstavla bland djurfanatikerna men alltså f*n många gånger jag har funderat på om det är värt de... 
Att ha hundarna i soffan alltså.. 
 
 

Bloggdesign

Kategori: Vardag

Ja det är vad jag ägnat mig åt denna morgon som snart går in och blir förmiddag. Bara en bild på rätt plats är som en hel vetenskap och när en kommer på hur en ska göra så lägger datorn ner... Med andra ord så har jag tålamodsterapi här framför datorn denna underbara fredag. Ont i halsen börjar jag få fast det är kanske inte så konstigt när resten av familjen är förkylda. 
 
Idag läste jag SLA så här: tryck, tryck, tryck osv... Alltså bläddra utan att läsa... Vad trött jag blir på den tidningen.. Så tråkig.. och trött på mig själv när jag bara kollar dödsannonserna, då är det illa. Kanske ska läsa hela tidningen ändå, kanske missar nåt... Horoskopet missa jag ju.. Tänk om... 
 
Idag blir det lugnt känner jag, alla barn är hemma och sjuka, jag är irriterad efter suttit och slaget koder hej vilt, hundarna glada att få ligga i sängen utan överkast och solen skiner..
Tänk vad många gånger jag skriver det... Måste va för att solen skiner på mig från fönstret i datarummet när den är framme. När jag bloggar från laptopen i soffan skriver jag aldrig om det... Bara så där som vanligt dyker det upp när jag sitter och skriver och tänker att nu får jag inte glömma att skriva om det, det och det... och så glömmer jag..
 
Skulle lägga in instagram på bloggen tänkte jag men fy vad det blev konstigt.. nej det får va, jag lägger ut bilderna istället och sen lägger en länk till Instagrid.me istället. Får alla göra som de vill och ni med Instagram kan ju följa mig där :-) @malinlilja67 
 
Klicka på loggan till höger så kommer du till mitt galleri. Instagrid
 
 
 
 
  
 
 

Hastighetsbegränsningar

Kategori: Vardag

Ja nu har jag råkat ut för det flera gånger... Att folk tycker alla andra kör för fort på deras gata... Nu finns det säkert de som kör alldeles för fort och det är ju inte bra. Ett å tre så kommer det ett barn eller djur i vägen och olyckan är ett faktum. 
 
Klart ingen får köra för fort på min gata.. Får inte ens köra på min gata.. Inte gå heller... Jag äger ju min gata, det är ju jag som bestämmer på min gata. För på min gata i stan bor det en tant som... (bara så där )
 
Precis som T som äger all skog han ser från sitt köksfönster och då också all svamp som växer i den. Han kan iofs dela med sig till grannarna, typ en granne har dem. Ja men visst är det så, eller? Ja på nåt sätt så blir vissa saker våra egna bara så där.. Typ samma sak som så har vi alltid gjort och kommer alltid att göra... mycket intressant det med.. 
 
Jo men vad är de då som gör att på min gata kör ni f*n inte fortare än kryp, men jag hinner bromsa om jag kör i 50 på andra gator.. Säg nu inte att du aldrig skulle köra fort på en gata som det finns/bor barn på för då ljuger du.. Det har förmodligen alla gjort, utom eventuellt Tage.. Men det ju bara för att han mår illa när det går för fort;-) Nej Tage är ingen sköldpadda fast en skulle kunna tro att han velat vara det ibland.. Tänk att gå runt med huset på sig heletin.. :-) 
 
Har faktiskt börjat tänka på att släppa på gasen, höll endast 40 till häggetorp idag och då hade jag j*ligt bråttom och vad hände? Jo jag kom för sent... Men det löste sig och på vägen hem höll jag 30:-) 
 
 
 

Instagram 2012-09-05

Kategori: Bilder

Torsdag 5 september 2012

Kategori: Vardag

Brr vad kallt det börjar bli.. Kan inte sitta vid datorn i linne som vanligt.. Men sen kommer solen och värmer på bra så då åkte den av. Koftan alltså.. Varit på Syster Yster/Brödboden med Gunilla och Thyra var med också :-) Hoppade fredags fikat denna vecka och införde torsdags fika istället.. Mycket mindre folk och godare fika..
 
Hann beställa en klocka från blingit.se innan fikastunden, jag vill ha en men det blev en till C som inte kan hålla tiden utan klocka tydligen. det fanns så sjukt mycket snyggt så fort trycka beställning klar, det hann ändå slinka med ett halsband från oxxo.. 
 
 
 
Cassandra har bestämt att hon ska sälja jultidningar.. Trodde vi hade blivit förskonade från det men nu kom hon på att det var bra att göra.. Vill ju sälja alla sina kläder och köpa en iphone.. snacka om prioritering.. Ja så det är bara att köra på, bra att lära sig hur det fungerar det här med pengar.. min syster trodde att pappa hämtade pengar i träden.. ja så smart va hon.. :-) 
 
Nu är det matdags för att sedan fika lite igen ;-) Härligt att vara dagledig!! 
 
 

Shopping

Kategori: Vardag

Har precis varit inne och beställt lite godis på gotterian. Livsfarligt men så roligt :-)
Tryck på bilden så kommer du dit :-)
 

Hittade också att nu för tiden kan du beställa snus i alla dess varianter smidigt på nätet.
Bilden länkar dig direkt dit :-)
 


Jag letar efter en snygg vardagsjacka att ha nu i höst och hittade en riktigt snygg på modetime.. Men jag är osäker på om jag verkligen passar i den längden på jacka då jag är så kort och knubbig.. Som tur är så har de fri frakt så tänkte beställa den och prova i lugn och ro hemma :-)
 
 


Ta en titt du med: 
 
 
 
 

Onsdag 5 september 2012

Kategori: Vardag

Ja då var jag trettiotvå år.. Gick ju riktigt bra ändå.. Inte som när jag vaknade upp dagen efter min 25 årsdag.. Inte en led var som den skulle och minnet var tomt.. Gick dubbelvikt säkert en vecka och funderade på om jag skulle hålla ihop ett par år till... Det gjorde jag ju!! Det var sju år sen... Mina vänner drog med mig på Lasse Stefanz... Förmodar att det bjöds på rätt mycket alkohol också men jag hade nog roligt :-) 
Ja igår hände det inte mycket utöver det vanliga, förutom att jag fyllde år då, vi var i stan och kollade kaffebryggare... Vi åkte hem utan... Jag köpte två bollar en ska ha i torktumlaren så torkar tvätten fortare, alltså miljövänligt.. Jag fastna för designen :-) Fick ju massa paket också. Filippas schampoo och grejer från Lyko, jag fick en inpackning från Joico :-) Sen fick jag lite gratisgodis från Gotterian och Thyra fick sin mössa och vantar från Elodie details.
 
Fick sån fin burk av Kicki i måndags efter stavningen, den fick pryda min "nya" hylla.. Burken innehöll lotter och vinsten blev 50kr.. Det är inte ofta jag vinner nåt men nu så och det kanske bidrar till ännu en vinst om jag tar nya lotter :-)
 
Fick göra ett litet avbrott för att gå ut på en promenad som jag tänkte skjuta på idag pga blåsten, det gick tyvärr inte T skulle bara sova i vagnen ute när jag gick.. Jo hon skrek de rätt i örat på mig. Hundarna överlyckliga så på med mössa och ut... Det var inte alls så kallt som jag trodde.. Folk stanna upp och titta på mig som om jag inte vore klok.. Fick gå i skogen, mycket barnvagnsvänligt var de... Nu är jag hemma igen och Thyra sover i vagnen och jag ska än en gång ta tag i tvättstugan.. Får se om de där bollarna gör nån nytta.. 
 
 
 

Instagram 2012-09-04

Kategori: Bilder

Instagram 2012-09-03

Kategori: Bilder

Teletubbies

Kategori: Vardag

F påstod att de knarka för mycket så programmet lades ned.. Jag googla och hittade att de b.l.a. anklagades för att sprida homosexualitetspropaganda... Hur? Jo Tinky winky eller vad en lila snubben heter bär en feminin handväska , är lila(bög färg tydligen) och triangeln på huvudet är symbolen för pridefestivalen... Mmm.. jag har alltid tyckt att de e ett j*la skit program och ja, en måste knarka mycket för att kunna göra dessa program. Men skadligt för barn i fråga om sexualitet?? Nja, lite lågt va? Vi har kommit lite längre än så va.. eller? Nu är det ju inte i Sverige men ändå.. 
 
Så nu har jag ändrat mig och tycker Teletubbies är rätt sköna faktiskt :-) Eh-oh!! 
 


Ha!!

Kategori: Vardag

Tog ju en färdig mall, då behövde jag bara trycka på VÄLJ!! Kanon ju!! Provar denna lite får vi se.. Header får jag försöka fixa nån annan gång.. Kaos i mitt huvud just nu!! Bye bye!!

måndag 3 september 2012

Kategori: Vardag

Väntade på världens bästa raggningsreplik och vad fick jag... Bla bla bla från en grottmänniska med de största ögonbrynen jag sett... Vilken skit eller.. Nyhetsmorgon... 
Igår satt jag med lite bloggdesign, men fy vad det är inte min grej.. Blev helt snurrig.. Hade tänkt ljusa upp min blogg något men alldeles för mycket koder för mig... 
 
Idag verkar det bli ett riktigt fint väder så får väl passa på att vara ute.. Men först sitter jag nog i soffan en stund :-) 
Ska planera trädgården för nästa sommar:-) Det är kul!! Ska flytta fram lekstugan och utifrån den göra ett tulpanland hade jag tänkt. Sen ska vi som sagt göra om trädgårdslandet.. Mycket grävande blir det... 
 
Tjing på en stund!!
 

Söndagen den 2 september 2012

Kategori: Vardag

Söndag är verkligen en dag en inte kommer för sig att göra nåt särskilt. Har precis skickat iväg C på bio och som vanligt blir vi osams för klockan går fortare än vad vi gör.. Äta, tvätta håret, föna, platta, macara, nagellack ja vi är väl rätt lika hon och ja och blir aggresiva när vi blir stressade.. 
 
Gått rankås, som vanligt. Kunde inget på tipspromenaden, som vanligt. Fikade, som vanligt. Härligt med, som vanligt... Nej börjar bli lite för mycket av som vanligt och det är jag allergisk emot så måste bryta lite så det inte går utför.. Jag kan bli rätt dramatisk och tänker inte innan jag handlar.. Kan bli riktigt farligt.. Därför är det bra att vara medveten när allergin är på gång att bryta ut. Ammande småbarns-/tonårs-/tweeniemamma på det gör inte saken bättre.. Hösthumör, låt mig va!! Jag har faktiskt inte tid just nu.. 
 
Åkte förbi Lena och Kjell, har en kärra på vift så har du lånat den så hör av dig för jag har glömt.. :-) Fikade lite till sen hem och gick igenom mailen... Fy f*n måste jag säga.. Kanske ska göra det lite oftare... Hittade en faktura bl.a. förfallodatumet var ej utgånget än som tur va men ändå.. Inte roligt när en räkning blir dyrare bara för att en missat den.. Farligt även det, faktura på mailen, men nu bestämde jag mig för att skriva ut såna så fort de kommer.
 
Imorgon blir det iaf lite stavning med Kicki!! Skönt att komma igång, har ju bara hurtiga personer runt mig som glatt informerar om all j*la löpning hit och dit. Så nu får jag försöka hänga med lite.. Funderar ju på om jag skulle hänga på låset när det nya gymmet öppnar :-) Vilka hänger på?? 
 
 
  
 
 

Instagram 2012-08-31-2012-08-1

Kategori: Bilder

Håret behöver vård!

Kategori: Vardag

Jösses, suttit hela morgonen och letat hårprodukter.. Vilken djungel!! Det är F som ska ha till sitt otroligt tjocka och lockiga hår. Ett bra schampoo och balsam mot mjäll(speciellt ett problem under höst och vinter) fick bli: 

Matrix Total Results Sleek Shampoo + Conditioner



Sen en bra kräm för rakare hår:
 
Marc Anthony Style Straight Instant Straightening Cream
 


Toppat med en olja som vårdar och skyddar vid användning av värmeverktyg so mdet heter så fint:
 


Beställde även ett torrschampoo:
 


Jag har inte lika känslig hårbotten som F så jag kör Gliss schampoo men använder KMS, Joico och GHD stylingprodukter. Riktigt bra måste jag säga. Framför allt KMS gillar jag som inte tynger ner utan håret känns lätt.. 
 
 
 

lördag 1 september 2012

Kategori: Vardag

Lördagen har hittills inneburit städning.. Alltid ska jag göra saker inomhus när det är fint väder... J*la märkligt.. 
C´s garderob är nu städad och Thyras byrå fullproppad.. Ja kläder har mina barn iaf men när de ska nånstans så finns det inte ett klädesplagg att ta på sig.. Måste vara ett tjejproblem det där för Peter verkar inte ha detta bekymmer.. 
Ja så då är det min och F`s garderob kvar att rensa för att kunna fylla på med nya härliga höstkläder. Inte för att jag vill att hösten ska komma men är rätt trött på sommarfärgerna faktiskt.. Känner för brunt, svart, rost, grönt, orange och gult kan va rätt snyggt.. Och stövlar!! Vad jag saknar stövlar! 
 
Igår var det kalas för hela slanten vill jag lova, vi var ju i bingoskogen. Alex fyllde 10år så han bjöd på smörgåstårta(som han inte tyckte om) och tårta farmor hade gjort efter hans önskemål. Underhållande kväll blev det tillsammans med familjen Ogeby :-) 
 
Nån matfestival blir det inte för oss idag, både jag och P hatar skiten så barnen fick åka med mormor. Vi ska äta på Sibylla. Behöva stå i kö för en liten smakbit och folk överallt, nej då kan jag vara hemma och måla fotoramar. 
 
Försöker bli färdig med matsalsrummet men det har liksom hängt upp sig.. Jag kommer inte vidare.. Jobbigt det där för nu vill jag ju börja med Thyras rum då väggorden kommit.. Men vem säger att en måste vara färdig med en sak för att få påbörja ett annat projekt... ;-) 
 
Pappa är i Höör utan mig i år, fy vad jag är avundsjuk... Men nästa år är det min tur igen:-) Höör har liksom blivit min och pappas grej.. Då röjer vi för hela året och hela Skåne :-) 
 
Nu kom maten!! :-)