VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Hemma igen!

Kategori: Vardag

Då var vi på hemmaplan igen... Packat upp och tvättmaskinen går för fullt.. Har inte kunnat uppdatera då blogg.se inte finns som app för oss lite bättre mobilägare.. Kasst!!

Kommer skriva mer sen för nu ska jag passa på att gå ut en sväng ifall det börjar regna, en vet ju aldrig...

På schemat: Packning

Kategori: Vardag

Vi packar för fullt för imorgon bär det äntligen av! Hade tänkt lägga upp massa bilder men hinner inte riktigt med det nu så det får bli en annan gång. 
 
Igår var vi hos doktorn och Thyra fick OK stämpel i rumpan. :-) Idag har hon varit med pappa och jag har farit runt i Skövde efter sittvänliga stolar vi ska ha i förtältet. Det fick till slut bli 6 stycken från Rusta. Köpte nya dynor oxå tyckte jag var värd det ;-) 
 
Hämtat ut min fina klänning från Nordljus precis, nu ska jag bara hitta några snygga skor att ha till. 
 
 
Dags att äta och försätta packa för imorogn åke vi till anhalt 1: Skara sommarland sen vidare till Borås djurpark för att sedan landa i Varberg några dagar. Bada i havet men framför allt bo i husvagn!! Härligt!! :-)
 
 
 

Isabella..

Kategori: Vardag

Idag har vi förtältsuppsättning på sckemat! Det vankas semester och då måste vi träna på att sätta upp tältet :-) Det ska vara ett Isabella tält har jag förstått :-)

Jag längtar!!! Första anhalt blir nog Skara sommarland! Sen får vi se vart det bär av. Blir inte förrän nästa vecka efter vi varit hos doktorn med Thyra.

Fredagsmys

Kategori: Vardag

Vaknar av solen som letar sig in mellan gardinerna och en liten Thyra som vill ha frukost efter att sovit gott natten lång. Så vi är än så länge utvilade :-) 
 
Igår var det besök och städning på schemat. Åt lunch hos mamma och sedan hem och dammsuga soffa och sängar med Kirbyn. Helt underbart rent det blev efteråt! 
 
Idag har vi inget bestämt så vi får se vad som händer.. Måste åka till ICA och fixa lite "hemmabakat" ifall vi har turen att få besök:-) 
 
Nu är det någon som vill ha lite mer mat hör jag... 
 

Torsdagen den 19 juli 2012

Kategori: Vardag

Nu har vi sovit första natten hemma och jösses mössa vad skönt det var. Inga skavsår efter sängramen eller liggsår efter galonmadrass. Härligt att veta att Kss eller Skaraborgs Sjukhus Skövde som det så fint ska heta, ska spara in ett antal miljoner. Jag, Filippa och Cassandra bestämde igår att om vi vinner massa pengar ska vi fylla BB med sköna sängar, kuddar och täcken. Mjukt toapapper och "låga" toaletter. Men de hade fixat till det bra med maten för en annan som är överviktig, den var så otäck att den knappt gick titta på. Sjukhusdiet eller vad kallas det... 
 
Ja efter alla måsten så var det äntligen dags för Tyra att komma till världen. Det gick fort när hon väl bestämt sig dock inte helt smärtfritt men det är så det ska vara. Känna att en lever om en får uttrycka sig på det viset. 
Värk i ryggslutet började vid 19.50 när Tage och Marquz klev innanför dörren och skulle äta kantarellsmörgås tillsammans med oss. Var på väg in till förlossningen runt 21.00. 23.38 var det klart. Jag tyckte allt gick jättebra men utan Peter hade jag gråtit.. Nöjd att jag inte hade någon smärtlindring alls denna gång, skulle prova lustgasen men det gick inte. När masken kom över ansiktet fick jag en sån där olust känsla, blä! 
 
Thyra föddes måndagen den 16 juli 23.38 och vägde 4145g och var 52 cm lång. 
 

Nu är det nog dags att väcka pappa och dotter. Jag är hungrig och sugen på en morgonpromenad :-)
 
 

Söndag...

Kategori: Vardag

Satt imorse och undrade vad vi skulle hitta på idag men en efter en ramlade in och förgyllde vår dag :-) Jag har rensat land fram och tillbaka och bara varit ute i solen. Grillat massa gott och bara njutit hela dagen.. Snart bär det iväg till Tage och mamma för lite kvällsmat :-) Så ska en söndag spenderas!!

God morgon världen!

Kategori: Vardag

Här har det varit en lugn natt och vaknade nu av att solen letade sig in bakom gardinerna. Känns härligt att det än så länge inte regnar. 
 
Simskoleavslutningen gick fint och sen bjöd jag mina döttrar på lunch, skulle varit på syster yster men fler tänkte som vi så då fick det bli Centrum pizzeria. Inte allt för roligt men vi hade trevligt. Tog en sväng på torget efter men hittade inget av intresse så då fick det bli glass på Old Records. Tjejerna passade på att sticka in till Förr&Nu och köpa en present till bebisen. :-) Denna är nu gömd på ett hemligt ställe så jag inte ska hitta den tydligen, frågan är om Cassandra själv kommer hitta den när det väl är dags ;-) 
 
Igår kom de nya ägarna och hämtade min fina Toyota Celica.. Buu.. Men det var ju trevligt att affären gick smärtfritt och de verkade nöjda så... Nu har vi bara tre bilar kvar och det får väl räcka. Jag har egentligen bara en bil nu :-) De andra två är faktiskt Peters, det är bra det. Har en fundering på om jag ska sätta på drag på min Pontapärla nu när jag eventuellt kommer köpa en combi camp idag.. Kanske lackas i samma färg som bilen och ett måste för combi camp, döpas. Av erfarenhet vet jag att en combi camp måste döpas.. Känner iofs bara två stycken Sten-Sture och Olverta. Så det tål att tänkas på.. 2013 here we comes!! 
 
Ja, avrundade gårdagen hos svärmor där det vankandes grillat och nyplockade kantareller. Perfekt!! De har gjort så fint på framsidan men tror ni jag kom för mig att ta något kort? Nej som vanligt... det är ju märkligt.. Tog två kort på Cassandra när hon sprang hinderbanan på simskoleavslutningen iaf. :-)
 
 Vi håller på och fläta hennes hår, bara lite kvar nu... men det är rätt jobbigt.. 
 
Då jag inte kan blogga från telefonen så blir det mer bilder på Instagram malinlilja67 om det är intressant ;-) 
Oj 08.00 redan tiden går fort när en har roligt... Glöm inte att idag får vi alla äta lördags godis!! 
 

Fredagen den 13:de juli 2012

Kategori: Vardag

Idag är det simskoleavslutning vid Örlen badet... BRRR... kallt kallt.. Tur det inte är jag som ska bada... Sen är det fredag och jag tänkte ta med mina flickor till Syster Yster och fika. Peter gillar när vi fikar och han jobbar :-) Men nu är det sista dagen för honom sen semester!! Kollade semestervädret och det såg ju lovande ut... Regn varje dag i två veckor... Skönt att kunna ligga i soffan och göra zero...

Annars fredagen den 13:de och allt vad det innebär.. och imorgon är det flaggdag!!

Dags för promenad innan jag väcker Cassandra och vi ska äta frukost..

Skogspromenad men ingen svamp..

Kategori: Vardag

Idag väcktes jag utav ett sms från posten, Peters present är på G men tyvärr ingen bebis... Såän så länge får han lägga presenten på hyllan... 
 
Igår blev det klart att min fina bil ska lämna oss... Idag kommer de nya ägarna och hämtar den.. Sorgligt men nu har vi sålt det vi skulle sälja och det är ju bra.
 
Shoppade lite med Cassandra igår oxå, både hon och Filippa vill ju ändra sina rum så detta är en början iaf.. Ny gardin och kuddar och överkast till sängen.. Gick inte att välja en annan stil så nu ser deras sängar likadana ut.. 
 
Garderoben skall ut och in med byrå istället och en stol ska målas om. Tanken var att vi skulle måla vitt på väggarna och på så vis "ta bort" de limegröna bladen men jag tycker det blev bra ändå... Om jag hinner och kommer ihåg ska jag ta lite mer bilder och även från Filippas rum.. Om jag får tillåtelse ;-) 
Var i skogen igår kväll en sväng och gick, det var riktigt skönt men en hel del mygg var även ute vid den tiden.. De är ju mindre roliga för en annan men hundarna var som tokiga... Här har matte pratat om skogen halva dan och så ska klockan hinna bli halv tio innan vi kommer iväg!! Illa!! 
 
Frågan är om det var kvällspromenaden som gjorde att jag sov så länge idag... Då får det nog bli det idag med...
 

Jaha..

Kategori: Vardag

Tänkte dra iväg till skogen med hundarna men eftersom jag är helt idiot när det gäller bilar tydligen så ska grannen fixa bilen innan besiktningen.. Så det blir en sväng på gatorna i Hörnebo istället. 
 
På lördag kanske vi blir med combi camp!! Har alltid velat ha en sådan och nu när jag hade chansen att köpa en så tog jag den :-) Det otroliga är att den som har den är jag släkt med på något vis... Mycket märkligt... Vi får väl se hur den ser ut men pappa har väl typ lovat redan att jag ska köpa den så... 
 
Ska se om Linda hinner med en kaffe idag och lite p-glukos skulle visst tas denna vecka.. Annars ser väl det ut som vanligt.. Någorlunda väder tills Peter slutar då brukar det regna... Maten ska lagas och tvätten fixas. Samma story varje dag.. Visst är det spännande?
 
 
 

I´m going crazy!

Kategori: Vardag

06.41
 
Diskmaskin i- och urplockad.
Blocket kollat.
Bloggar lästa.
Besiktningstid kollad men ej bokad.
SLA läst.
 
Vad ska jag göra nu?
 
 
 

10 juli 2012 mulet med inslag av tunt regn.

Kategori: Vardag

Trött idag!! Ville egentligen inte gå upp men bussen och Cassandra synkade inte idag så det var vara att kasta sig upp och köra henne till simskolan. Tror aldrig det hänt att jag är glad över att vara trött men det känns skönt att slippa vara vrålpigg i ottan och inte kunna slappna av.. 
 
Det blir en promenad med hundarna och frukost sen kanske jag kryper ned under täcket igen :-) 
Har köpt en present till blivande pappan i huset och hans bebis också... Men det får bli en hemlighet än så länge då han läser här ibland ;-) Han som trodde att han kunde slippa sista veckan innan semestern ser det nog mörkt ut för... Känns så iaf eller rättare sagt är vi inställda på det nu. Här kommer det ingen bebis innan BF.. Så då har jag denna vecka på mig att fixa lite till..
Var på Hem&Hobby igår och fick med mig bl.a kuddar till Filippa´s rum.. Hon vill ändra om lite och vad tror ni det blir då? USA inspirerat de är klart!!
 
 
 
Nu ska vi hitta ett snyggt sängöverkast också.. 
 
Om jag får bestämma tycker jag detta skulle passa bra:
 
 
Men vi får väl se.. Detta är ifrån Sovtex och kostar 659kr för 150X250cm.
 
Cassandra vill också göra om på sitt rum och vad tror ni... Ja precis likadant.. Men ska se om vi kan hitta på något annat då hon är väldigt förtjust i Förr&Nu t.ex. Men det vill till att kämpa för att en annans önskan ska gå igenom där.. Bestämd dam den där Cassandra..
 
Dags att fånga dagen idag med!! 
 
Ska ju till bästa Kicki på galej idag också:-) Vad roligt!!! 
Grattis grattis till henne!!
 
 
 
 

I hate mondays..

Kategori: Vardag

Måndag morgon är alltid måndag morgon... Kommer ihåg en plansch som var så populär när jag var mindre eller om det bara var vi som hade den, med en apa och så stod det "I hate mondays". Fast den som hatar måndagar mest är väl ändå denna otroligt söta figur:
GARFIELD!!
 
Haha... Så söt han är!! Ja det är ju bara måndag en gång per vecka så det får gå då.. 
 
Igår regna det lite... Vi åkte till Marieberg Galleria och shoppade kläder till Filippa. För det var verkligen bara hon som fick kläder :-) Jag är inte så sugen på att köpa något till mig själv just nu och Peter ville inga ha... Liksom Marquz.. Cassandra var inte med och bebis har inte kommit fram än :-) Ja så Filippa var den lyckliga denna dag.. En nästan ny sommar garderob fick hon ihop när mamma var på shoppinghumör! 
 
När vi kom hem framåt kvällningen var det fina vädret tillbaka!! Så skönt men vad blött det var i gräset!! Fick ja känna på när jag fick springa ut i det då Boston anföll en grävling på grannens tomt.. Trodde först han fått frispel och skakade en av våra katter men när han släppte såg jag att det var en grävling.. Det var en unge såg det ut som men j*lar vad rädd jag blev.. Tycker grävlingar är otäcka alltså.. Så då var det ju bara och försöka få tag på någon som kunde ta hand om en förmodligen skadad grävling.. 
Om detta skulle hända er någon gång så kan jag säga att det är inte så smidigt en söndag vid halv tio på kvällen.. Inte lätt att få tag på någon då kan jag säga.. 
 
Nu ska jag försöka få ut en humledumle eller vad det nu var de hette... Otäckt stor getinggrej av nåt slag.. Tydligen ofarlig men det låter som ett jetplan när den kommer flygande och den satt och rapa i gardinen förut så den stod rätt ut!! 
 
Sen får vi se vad denna dag har att bjuda på... Present ska införskaffas till en god vän som bara förtjänar det finaste :-)  
 
 

Underbart!!

Kategori: Vardag

God morgon kan jag verkligen säga idag för j*lar vad jag sovit skönt inatt och vaknar det gör jag helt utvilad. Vaknar till ett regnande Hörnebo men känns som det är helt okej på en söndag.. Blev sugen på att ta med ungdomarna och åka någonstans men kommer inte på något bra.. IKEA men hur roligt tycker de att de är då.. Nej, jag får försöka tänka ut något bra.. Kanske kan fråga vad de vill göra men risken är att det blir ett ööö eller vet inte.. Ja vi får väl se.. 
 
Igår var vi på landet och hälsade på i stort sett hela dagen. Fick träffa världens finaste labrador, jag och Peter var helt överens om att det är verkligen en trevlig hundras. Jag gillar ju de bruna mest för de är verkligen så fina och denna goding var ju oerhört snygg.. Tog dock inte ett enda kort är väl typiskt... Inte på stenrabatten, hunden eller maten.. Trevligt hade vi iaf :-) 
 
Hörde något jag tyckte var lite roligt igår på radion. Det var från Almedalen där Stefan Löfven tackade alla "förband" då det var hans tur att snacka om vad sossarna kan göra för att vi ska bli nöjda. En liten parantes... 
 
Nu ska jag väcka Peter, han blir så glad när jag vill dela tidiga morgnar med han ;-) NOT!! 
 
Tjingeling!!
 
 

Sova är "for fags"!!

Kategori: Vardag

Då Cassandra ska åka på semester med sin pappa så fick vi ställa klockan på 07.00. Perfekt tänkte jag, brukar vara runt den tiden jag vaknar nu för tiden så det är inga problem... Då vaknar jag väl 03.30 istället!! Helt sanslöst tråkigt detta.. Men hade sån halsbränna att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, ihop med lite kramp i vaden... Så det var bara att ställa sig upp (så smidig som jag är och kommer upp på ett litet kick) och leta rätt på tabletter.. Som tur va hitta jag Novalucol i sängbordet så nu är det lite bättre.. Och här sitter jag nu då.. Ja det är inget annat än att vandra runt lite och sen försöka lägga sig igen..
Igår var Rebecca med familj här och hämtade husvagnen.. Barnen har blivit så stora. Det kändes konstigt att de prata så bra :-) Det var roligt att träffas igen, då det var ett bra tag sen sist.

Ja så nu är det lite mer plats på gården, bara en bil som behöver säljas så har vi bara tre kvar sen :-)



Vart tar ni vägen??

Kategori: Vardag

Var bara tvungen att lyssna på Roy och Roger-Macken :-) Bara så där ni vet... Ta och gör de ni med :-) 
 
Igår låg jag och guppade runt i poolen en stund, tänkte köra en repris på det idag igen men först ut och städa husvagnen. Vi köpte flyttkartonger igår som vi ska packa alla saker i.. Sen bär det av till Rebecca på fika!! Äntligen!! Hinner inte med att träffa folk längre och då jobbar jag inte ens... Hur hann jag med det förut undrar jag?! Dagarna bara rinner iväg!! Så stopp stopp stopp!! 
 
Vart tar våra dagar vägen??

Toyotan har anlänt..

Kategori: Vardag

Och den som kallar den för familjebuss ska dö!!
Bara fälgar som fattas nu och "betarna" skall bort... Sen är den en i familjen :-)

Vilken dag... Stress stress stress... men vilken bra bil vi köpt... Trivs riktigt bra med Toyota, ingen skit faktiskt...

Handlat mat till Pappa och gänget så de slipper svälta när det imorgon bär iväg till Västerås...

Nej, jag måste lägga mig somnar ju framför datorn typ... Hörs imorgon...

Tisdag hela dagen!

Kategori: Vardag

Var rädd att jag inte skulle kunna sova inatt pga att jag var så upprörd över radion men det gick fint :-) 
Idag ska tjejerna in till Skövde och shoppa ensamma, jag är bara chafför...
Jag köpte mig ju världens snyggaste tröja igår på Family house. Hade inte spelat någon roll vad den kostat men tur ska en ha ibland för den kostade bara 299:- :-) 
 
 
Supernöjd!! Annars är det ju väldigt dumt av mig och köpa kläder just nu men kunde inte låta bli som sagt. 
Däremot när jag skulle betala hittade jag inte min plånbok i väskan.. Lite panikslagen och Peter fick betala... Men väl hemma så låg den så fint på köksbänken.. Puh säger jag bara... Peter tyckte det var ett väldigt dåligt trick för att han skulle betala kläderna, haha!! Vilken idé han gav mig där :-) 
 
Igår var mina fötter så svullna att jag knappt kunde gå det sista... Trots högläge inatt så är de fortfarande väldigt stora... Spänner riktigt över fotryggen.. Känns nu som om kroppen börjar säga ifrån... Hade ont lite varstans igår och köra bil är mer en plåga nu.. Sitta är jobbigt och stå mår inte fötterna bra utav... Men jag ska inte klaga för jag har en oerhört bra graviditet, jämnfört med de andra så är detta rena drömmen.. Nej lite svullna fötter och höft värk så här två veckor innan BF är okej :-) 
 
På lördag är det stora kaffekalaset i Balteryd mellan 14-17, får ni inte missa!!
Sen den 21 juli är det tårtbuffé!! Mums!! 
 
Catch the day!! Nu för sjutton :-)
 
 

Karlavagnen... Förnedringsradio eller bara underhållning?

Kategori: Vardag

Måste bara skriva av mig så jag inte ringer till Karlavagnen och gör som alla andra, bort mig.. men ärligt vad händer??
Vad är det med folk som självmant ringer in till radio för att sedan förnedra sig själva så pass att inte ens programledaren för programmet står ut... 
Att inte veta vad en pratar om till slut och ifrågasätta i vilken ordning samtalen kopplas fram.. Ja så mycket dumt jag fått lyssnat på ikväll... 
Det är ju rentav synd om dessa människor eller? stackare med andra ord....
Det är väl ändå inte underhållning? att folk inte förstår sitt eget bästa... 
Inte nog med det så sitter Mona Sahlin i studion och ropar hurra till transsexuella som vågar stå för det... Okej... och att alla ska ha rätt att bli behandlade lika... Jämnställdhet och allt vad det är... Jo det är klart men när damen i fråga pratar så låter det mer som en förskolefröken som pratar med sexåringar än någon som vill förändra något. Jag säger det igen, Mona och Juholt SKA sitta på biblioteket och läsa sagor. Deras röster passar inte i talarstolen utan på den runda mattan på sagostunden.. 
 
Min undran är om det alltid är så här låg nivå på Karlavagnen eller om det bara blev det nu när det är politik inblandad.. 
 
Nu blir det fotsvampsbekämpning!!! :-) Trevlig information men tyckte det passade in så bra ihop med politiken!!!

Semesterplaner/drömmar?

Kategori: Vardag

Kan inte vädret hålla sig lite stabilt nu då så vi kan få huset målat nån gång... Längtar verkligen tills det är klart och se resultatet... Sen ska vi gräva ur landen runt huset men inte förrän målaren är färdig som sagt... Ska bli skönt att bli av med allt ogräs eller vad det är som växer just nu i dessa... 
 
Idag hoppas jag på att vi blir med husvagn... Det är ingen lätt match det här med att köpa något... Inte nog med att det är svårt att sälja nåt så ska det även vara svårt att köpa... Konstigt det där... Men jag blir bara snålare och snålare ju längre tid det går... 
 
Igår kunde vi inte låta bli att titta på camping ifall det är så att vi kan åka iväg en liten sväng... Vi bestämde oss iaf för Wärmland :-) Hittade en camping som vi fastnade för Sommarvik i Årjäng. Femstjärnig och extremt barnvänlig :-)
Då det är en bit dit och Cassandra har svårt för att åka bil långt så hade vi tänkt oss ett eller två stopp innan vi är framme.. Herrgårdsliv i Kristinehamn är ett sådant, båda campingarna går under Family camp som lägger stor vikt på barnfamiljer. 
 
Nu får dagen allt börja här så jag får något gjort för solen skiner för fullt och det brukar betyda: Gå ut!! 
 
 

Juli månad 2012

Kategori: Vardag

Det blir ingen strandvistelse idag inte... Det får bli inomhusaktiviteter...

Fast jag vet ju varför det regnar.. Min bil är ju ute och då regnar det in i den och så är det alltid... Så då vet vi det...

Söndag hela dagen... Vad ska jag hitta på tro... Är rastlös och får ingen ro i kroppen... Ska ju köpa husvagn och det blir inte riktigt som jag tänkt mig... Jag tror att det bästa kapet gör jag om det regnar mycket.. Då vill ingen ha husvagn och jag kan slå till :-) så himla smart men då kom vi till det där med vädret igen.... Jag vill inte ha massa regn... Ni förstår ju vilket dilemma för mig... Och rastlös på det...
Ska beställa en sån här iaf...