VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Årskrönika 2012

Kategori: Vardag

Januari första månaden 2012 och jag skulle göra så mycket,
mycket blev det och bra blev det med:-)
 
Februari undrade jag vilka som bloggade och
det var på skottdagen jag fick fina blommor och trodde på frieri:-)
Min fina tjej blev 9år bara så där.
 
Mars och vårkänslorna sprudlade.
Många idéer och tankar om t.ex frukost, nattbuss och
längtan efter värmen var stor. Alfons blev 4år!
 
April bjuder på mycket trädgård och
trerätters samt nya investeringar.
En underbar hund vid namn Zpike lämnar oss med stort hål i hjärtat.
 
Maj bjuder som alltid på flera födelsedagar och morsdag.
Jag gick hem från jobbat stor och fin men hann göra mycket i trädgården.
The bitch fick rulla ut till årets crusing i byn. 
 
Juni ligger jag på topp när det gäller åsikter och
allt verkade va helt åt skogen och jag funderade ofta om det bara var
jag som var normal. Gravidhormoner?
Skolavslutning, midsommar och timbuktu.
 
Juli kommer äntligen våran efterlängtade Thyra och vi kan åka på semester.
Som jag vankat och väntat. Husvagn inköpt och bara att åka. 
Tog Skara sommarland med storm, rekorddagen. 
14 000 pers.. 
 
Augusti skriver jag min första insändare i SLA och min fina Filippa fyller 13år. 
Målade både de en och andra och mår verkligen toppen.
 
September är min och Peters månad då vi bjuder på kakbuffé
och jag bestämmer mig för att jag ska börja på gym 22.
 Får för mig att mode är min grej och försöker hitta en vinterjacka(Har inte hittat den rätta än).
 
Oktober med halloweenmiddag, jultidningar och mat.
Thyra börjar babysim och smakportioner.
 
November bjuder Jonas på party
och jag ger bort "död" till Emma, sk. ljung.
Peters första farsdag och jag håller hårt i mina fikakompisar.
 
December är en riktig höjdarmånad.
Thyras döps och jag börjar på GYM 22.
Samlar ihop familjen och firar julafton. 
 
2012 har varit ett trevligt år!!
Tack alla ni som förgyllt min vardag detta året!! 
 
 

Pepp e alltid bra!

Kategori: Vardag

Linda fick med mig på ett träningspass i eftermiddag. Det känns bra nu men innan och under kändes de lite mer som sämsta valet idag. Känns så bra att vi är flera stycken som peppar varandra. Linda är j*vel på att träna så bästa träningskompisen alltså:-) Hon ska få lite matråd av Roddy imorgon så vi äter rätt oxå;-) Hon åt åt h*lvete fel så jag vågade inte nämna vad jag äter.. :-) Ja fast nästa år ska jag skärpa mig hade jag tänkt.

Blir pizza ikväll då vi ändå ska leverera till småtjejernas mysparty.
Den skall avnjutas med andakt vill jag lova!
Sen blir det nog en film. Känner att jag gjort mitt idag liksom.

Läsa blogg och tappa hakan

Kategori: Vardag

Ja idag är det näst sista dagen på de här året och jag har inte riktigt fattat att det verkligen är nyårsafton imorgon.
Så denna dag får ägnas åt att göra det som ska göras 2012. Runda av liksom.

Igår hade vi julafton ihop med mormor ig jag fick min efterlängtade kökstvål med matchade handduk till. Va verkligen vad jag hade önskat mig. Tack snälla mormor;-)
Mamma hade lagat god mat och men gott sällskap så var allt kanon.

Sen var det dags för innebandy, trots vårt högljudda helande så höll de inte riktigt ända fram. Synd men nästa år kommer de igen :-) Lidens amatörer vann bucklan i år. Happ men det var trevligt iaf. Avrundade kvällen med tacos och soffhäng.
En blir lite taggad i stundens hetta men priset tog ändå en av arrangörerna som tydligt sa till att inte gapa på domarna(pojkar i 12-13års åldern). Slutar med att han gapade mest och blir tillsagd av sin son.. Ajaj.. Ja de e så en tappar hakan.

Nu tänkte jag slå en signal bort till Broholm och kolla läget:-)

Ha det bra!! Tjingeling!!

Värnlösa barns dag

Kategori: Vardag

Sista fredagen detta året är redan här och T sover fortfarande. Hon kan konsten att sova den, fått från sin far.

Idag fyller min pappa år så ska iväg och köpa födelsedagspresent sen. Har vetat hela tiden vad jag ska köpa så nu hoppas jag det finns kvar så jag inte behöver gå till plan B, för då måste jag åka till Skövde och det orkar jag inte idag.

Nyår närmar sig i superfart och vi har inget planerat. Ja det blir väl nytt år ändå men känns lite konstigt att inte ha planerat hur vi ska fira in det nya året liksom.

Ja det nya året innebär träning och äta mig ned i vikt har jag planer på. Får vi se hur det kommer att gå. Jag har kört på LCHF förr men just då var inte det bra för mig. Jag har iaf köpt Åse Falkmans nya bok så får vi se om hon kan få mig att "äta rätt". 
 
Halv tio!! Nu får jag väcka min familj så vi får nåt gjort här. Hur ska detta sluta sen när jag jobbar och pappa och dotter är hemma själva tro.. 
 
 
 

Mellandagsrea

Kategori: Vardag

Varit iväg en sväng till Skövde. Jag, tjejerna och rätt mycket mer folk vill jag lova. Hittade bara kläder till P idag. Till mig fanns det inget jag ville ha. F köpte sina efterlängtade doc martens och C hittade inget.
Som sagt en del folk va de och elins esplanad hoppa vi helt när vi såg bilkön. Hittade fina ägg på rusta till barnen nästa år :-) Att handla saker på rean för nästa år tycker tjejerna är helt galet. Haha så smart tycker jag så det blev ljusnät och 7-8 rullar julpapper och snören. :-)

annandag jul

Kategori: Vardag

Blogginläggen blir lite konstiga när jag skriver dem från telefonen. Appen funkar sådär tycker jag, två gånger har texten bara försvunnit så det känns lite tråkigt att anväda den typ helt i onödan känner jag. Bilderna blir på fel håll så det är därför det oftast blir de bilder som jag lagt ut på instgram för de blir rätt:-) Ja så om ni undrar varför det ser lite konstigt ut ibland menar jag. Har rättat det förra inlägget nu och lagt till den bilden som fattades. 
 
Tänkte när jag ändå har lite tid för mig själv att jag skulle skriva ett inlägg om hur en gör presentrosetter men jag länkar till den sidan jag använde mig utav istället. Den är på engelska men klararde jag av att följa instruktionen så klarar vem som helst det. 
 
How to do a presentros: HÄR 
 
 
 
 
Här är de jag gjorde häromdagen. Roligare att göra egna faktiskt än att köpa. Tar det 10minuter typ. Ja lite längre tid innan en har hittat den rätta sidan att göra den utav men är den vald så går det fort. 
 
Funderar på om jag ska köra ett pass sh´bam idag men det var ju så dum tid då jag lovat F att åka till Skövde så hon får bränna lite pengar. Tänkte passa på att bränna lite jag med faktiskt. kolla på nya sängkläder till mig och P, jag vill ha sådana där hotellakan. Krispiga på nåt sätt eller hur en nu ska förklara. Vilket fall så behöver vi nya lakan och vad passade inte bättre än ett presentkort på hemtex då! Kanon! 
 
Avslutar med en bild på dukningen på julafton och våran lilla gran. Liten gran är oerhört smidigt och utan belysning så är det bara att flytta runt den liksom. Ska kolla runt nu på batteridriven ljusslinga. 
 
 
 
En av dekorationerna. Frostat äpple med en rosett på. :-) 

juldagen

Kategori: Vardag

Änglagård efter en härlig juldag. Körde ett pass snöskottning på förmiddagen och sedan iväg till svärmor för mat. Härligt att sitta och bara va. Thyra fick en katt från Egypten av sin faster, en försenad doppresent. Thyras kusiner var oxå med och Thyra var mycket nöjd.
 

Jag fick så många fina julklappar igår med!! Så nöjd!
 
Jag verkligen älskar ugglorna och fick en alldeles underbar skål av Filippa med små chokladkakor i. Så gulliga barn jag har!!  
 
Fick ju en kaffebryggare av min fina sambo oxå. Så fint med hederlig bryggare.. 
 

Julafton

Kategori: Vardag

Så härligt!! Thyras först jul och allt känns hur bra som helst. Det fattas verkligen ingenting i mitt liv just nu. Härlig känsla på nåt vis. Julafton. Bara Thyra hemma. De andra kommer senare. Kör julafton hos papporna först. Vi ska ordna det sista innan det blir fullt hus här. 
 
Ha nu en trevlig julafton för det ska verkligen jag ha. Tofflorna på och så kör julafton!! :-)

23 december 2012

Kategori: Vardag

Dagen innan och ja jag tror jag hinner klart. Ska duka, fixa potatis och ägg. Hinner nog med att göra stjärnor, stuvning och pepparkaksbollar också. Känns lite konstigt att inte stressa. Att göra cheesecaken idag tog flera timmar. Gjorde liksom lite annat i mellan. 
 
Åt lunch hos svärmor och lärde mig göra presentros. Love google!! Lakritsroten har gjort mig så kreativ!! :-) 
Köpte sista julklapparna idag fast vi vart färdiga ett tag. Skulle köpa band till servettringar och då kommer P på faddrarna.. De hade vi ju inte köpt något till. Hittade en så bedårande ljuslykta och en söt tomte. Sen var det ju våra kära fyrbenta som jag helt hade glömt bort!! Tur hemkompaniet har det mesta. Även lite hundgott. :-) 
Tack för idag och god jul på er!! :-)

Åker till Ica en sväng

Kategori: Vardag

Ja men vi var ju på ICA igår och handlade de sista. Tro dock inte att jag fick med allt!! J*vla kokosfettet glömde jag ju!! Hur ska vi kunna få till ischokladen när vi inte har något kokosfett!! Åhh blir så trött.. Har ett paket att hämta ut med :-) Trodde jag aldrig att det skulle komma innan julafton men det gjorde det. Perfekt, då fick Thyra en julklapp till:-)

Idag blir det julgodisbak och köttbullerullning. Nån mer tro som kommer hålla på med lite sånt...

Lite tackkort ska ut med. De e mycke nu.

fredagen innan julafton

Kategori: Vardag

Japp och humöret är otroligt mycket bättre idag. Tänker starta dagen på gymet. Ja snart är det jul och jorden gick inte under trots NASAs uttalande enligt media.. Konstigt.. Men de finns de som har väldigt svårt att hantera dessa saker medans jag och många fler rycker på axlarna. Tragiskt att en ska få ångest för sånt kan jag tycka men vi är alla olika.. Nu är det dags att tagga inför cirkelpass! Hade sjuk träningsvärk sist.. Men här sitter jag ändå:-) DET är konstigt!! Ha en bra fredag och lite stress runt jul hör till;-) Kör försiktigt men ha flyt i din bilkörning annars finns det buss. Stå inte ivägen för andra som vill komma förbi och fram. Hoppa din alldeles för gamla parfym när du ska julhandla.

Webshopping

Kategori: Vardag

 
 
 
 
 
 
 

Inte alls på humör

Kategori: Vardag

Gick upp och gick och la mig igen och nu är jag sur, trött och j*vligt bitter. Alltså med andra ord. Gå upp i tid och gör något istället för att "unna" sig liten sovstund. Så funkar jag iaf. Skulle utan problem kunna gå och lägga mig igen och sova hela dagen. Får bli träning imorgon tror jag. 
 
Kollar runt lite och kollar på olika dukningar till jul men inspirationen är lika med noll och då är det bara att strunta i det helt enkelt. 
 
Om jag kanske ska rycka upp mig och göra något av dagen.. 

Hemvårdens årliga julfest!

Kategori: Vardag

Idag har jag en jäkla träningsvärk alltså. Det var inte så farligt imorse men den exkalerade fint under dagen och nu tänker jag inte röra mig mer. Nu ligger jag i sängen och det tänker jag göra tills imorgon.

Varit på hemvårdens julfest jag och T. Trevligt som alltid. Saknade några men de hade visst annat för sig.. Kommer bli så kul att börja jobba igen. Ska hinna träna oxå hade jag tänkt så kommer jobba 80% till en början. Skönt att en har rätt till att gå ned i tid tycker jag.

h

Fick julklapp idag med. Som självaste chefen hade ordnat. :-) Två fina ljuslyktor ala tomtar. :-) Ja jag vet men dessa var faktiskt inte fula.

Imorgon blir det julfest nummer två, eller julmys som de kallas. Då kommer vi vara på Old rock. T följer med mig dit med:-) bäst förmodar jag.

Nu blir det snart god natt för mig.

Onsdag

Kategori: Vardag

Blir lite irriterad på att mitt inlägg igår aldrig publicerades och inte heller finns kvar.. Grr!! Ja det stod väl inget märkvärdigt, bara samma gamla story typ.. Tror jag.. När jag skrivet glömmer jag liksom bort de.. Därför det kan hända att samma saker dyker upp i text då och då:-) Det har dock INTE med åldern att göra för er som mumlade det precis!
Varit på ett Zumba gold pass med mamma precis och ska strax äta frukost(se, det skriver jag ofta) sen ska jag ner till hemcompaniet och byta en julklapp åt C. Hon var och handlade julklapp till sin pappa igår, ett så fint ljus. Fast med lite fel text på.. "Krya på dig" Skulle ju vara "Älskar dig" :-) Ja sedan ska jag se vad de har i pyntväg för nu mår jag snart illa av alla fula tomtar.. Jag vill ha änglar, glitter, silver, vitt/creme, roseguld m.m. De åker ner i lådan en efter en tomtarna.. Har alltid gillat att pynta "sönder" hemmet men i år säger det stopp. Kan det vara att jag mognat tro, som P sa häromdagen... Hmm.. Ja jag får väl se.. Låter de stå på bordet nån dag till får vi se vad som händer. 
 
 Den här tomten får stanna iaf:-)
 
Lite nya kuddfodral gjorde susen i min annars hatade soffa. 
Verkligen gillar den här bliden:-) Kvällsgosig till tusen. 
 
Ikväll bär det iväg på julfest med självaste hemvården!! Julklapp är inhandlat och det ska bli gott med... ja gröt brukar vi ju ha men vet inte vad det blir. Hoppas de inte ändrat på det och smörgås med julskinka på.. mmm.. Nu dör jag snart FRUKOST ffs!! 
 

Måndag

Kategori: Vardag

Ja och tränat har jag redan hunnit med:-) Startade veckan med ett pass Zumba och imorgon får det nog bli cirkelpass. Skönast att träna på morgonen tycker jag, då är det klart liksom och hjärnan fungerar. Nu har jag slappat lite och ska snart göra klart de sista julklapparna så är allt inslaget sedan. veckan kommer vara smäckad för mig som det ser ut nu. Som mammaledig blir det mycket om en har något inbokat varje dag och det är precis vad jag har. Kanske tittar in lite senare, måste passa på att göra annat nu när lillan sover lite. :-)

Tredje advent

Kategori: Vardag

Härliga tredje advent! Började dagen med söndagsfrukost framför tvn. Filippa saknades då hon var hos sin pappa i helgen. Ringde och väckte pappa med att vi skylle julpyssla. Sagt och gjort. Vi är mycket kreativa jag och pappa vill jag lova. Det finns en liten Ernst i oss alla:-) Dock med skorna på idag. Garaget fick agera tomteverkstad för en stund. 
 
 

Efter lite söndagsmiddag hos mamma så väntar vi nu på lite kokekaffe och nåt gott till de:-) 
 

Fredag

Kategori: Vardag

Vilken trevlig stund i lugn och ro tillsammans med trevligt folk. En sväng in på förr & nu blev det oxå. Sen vidare till glasblåseriet och in en sväng på vår snart gemensamma arbetsplats jag och Rossana. Ska bli riktigt roligt!!
Lunch blev det hos mamma och Tage och nu är vi hemma igen. Ja det var den dagen de:-)

Ska faktiskt iväg igen sen och fixa det sista till pysselhörnan i syrrans stall imorgon. Som sagt så står jag för pysslet. :-) Skulle bakat också hade jag tänkt men det räcker nog med det vi har redan. Kanske slänger ihop nåt senare om jag får lust.

Thyras dop 120112

Kategori: Bilder

Dukningen klar med hjälp av mamma och svär
Klart allt ska gå i rosa när det är en liten prinsessa som ska döpas.
Helt ovetande om vad komma skall.
Thyras faddrar Sebastian och Cecilia, fina människor med hjärtan av guld. 
Storasyster var stadig på handen när vattnet skulle hällas upp.
Thyras dopklänning har hennes farmor gjort
och alla de som använt den har sina namn inbroderade på underklänniingen. 
Rosa rosetter :-)
Emelie tog så många fina bilder så svårt att välja en. 
 
Thyras fina systrar!!
Halsbandet är från Gitte i Skåne.
Vi valde att ha smörgås och fika då dopet var 16.00. Det mesta är glutenfritt :-)
G fick ett eget bord:-)
Thyra fick så oerhört myket fina presenter!! 
Den stora härliga nallen från Jonny och Magdalena.
Alla presenter uppackade och dokumenterade.
Stapelboxarna från Edvin´s corner kommer från Kalle,Titti och Alice.
Fjällräven´s mini kommer från fam. Högberg och
den klassiska stacking clowmen från Cicci och Christoffer.
Några halsband blev det allt :-)
och självklart Pekboken för lite finare barn från Emma och Rossana.
Denna vackra vas fick Thyra utav Kicki. Absolut det vackraste jag sett!! 
 
Det blev en lyckad dag och tack vare Emelie som fotograferade så kan vi minnas den för evigt. 
 
Tack än en gång alla som ville komma!! 

 
 

Lucia

Kategori: Vardag

Jag påbörjade ett inlägg igår men det blev aldrig färdigskrivet av någon konstig anledning.. Idag är det Lucia och inget firande ska jag iväg på. Skönt för de ser kallt ut ute idag.. Tränade cirkelpass igår för A-F.. OMG säger jag bara!! Hon är inte klok den kvinnan, men jag tog mig runt iaf. Nu har jag vilodag idag och två dagar till. Linda kör som sagt slut på mig. Jag som aldrig skulle träna på gym, nu står jag här med gymkort och tycker det är riktigt roligt måste jag säga. Härliga människor träffar en så fort en sticker in näsan, jag och Linda älskar verkligen "fyrkanten" där skulle vi kunna ägna flera timmar om de vore så :-) 
Då jag har så dålig självdisciplin så kör jag bara pass än så länge. L är ju lite vatare än mig och kör gåbandet efter. Jag måste ju hem och äta. Svälter ju ihjäl annars:-) 
 
Idag ska jag på sminkparty!! Hur kul lät inte de? Hos Cicci längst upp tydligen.. (Tränar vi lite ben) 
Annars rullar de på i rätt hög fart mot julafton. Nu längtar jag som ett barn!! Ska bli så mysigt, hoppas verkligen att snön får ligga kvar, de hotar med mildväder fast jag hoppas att det inte stämmer. Men med min tur så är det väl den enda procenten som skulle stämma det är klart.. 
 
Nu ska jag leta markatta ;-) 

tisdag

Kategori:

Ja då var det dagen efter måndag och det känns som alltid. Hopp om livet! Idag hade jag tänkt göra lite mer än igår. Baka en pepparkaka ska jag börja med. Blir den bra så kommer den vara en del av fikat ute hos min syster på Tolsjöhult på lördag. Dit är alla välkomna för att julpynta hos hästarna och fika.
Sen hade vi tänkt få till resten av julklapparna, vore ju toppen.

Ska planera julafton oxå så alla vet vad de ska göra och när. Fiskedammen ska tillverkas och om vi ska va riktigt seriösa så måste vi bygga ut huset lite. Fast det är väl orimligt enligt P..

Nu är det bäst jag sätter igång klockan går liksom bara framåt heletin blir lite stressad..

Shit vad megapol är grymt bra idag!! ;-)

Min syn på föräldraskap

Kategori: Vardag

 Varning!
Denna text kan innehålla stavfel och felaktiga meningsbildningar. Vissa saker kan skrivas i talspråk och punkter eller kommatecken kan trillat fel. Skrivet rakt upp och ned och för att komma ut till allmännheten inom snar framtid.
Kommentarer är alltid välkommet, hiss som diss, men det görs på ett vuxet sätt och med ditt egna namn.
 
 
Enjoy!
 
Det är väldigt enkelt att skiva om hur en förälder ska vara men när det kommer till det praktiska klingar det nästan alltid olika.
Jag är absolut ingen barnperson.
Jag har arbetat med barn och har egna barn med tre olika pappor. Idag kanske ingen höjer på ögonbrynet för de men det är lite udda om vi ska vara känsliga. Om vi ska återgå till en av mina tidigare anställningar, där jag var anställd hos Tibro socialtjänst för att stötta en familj med särskilda behov. Deras oförmåga att hålla ordning och rent på det vis jag tyckte var rimligt kunde göra mig tokig. Men deras närhet och den oerhört stora kärleken till deras barn var ändå det som i slutändan var det viktiga. Mitt i röran så var barnet lycklig tillsammans med sina föräldrar. Det handlar inte om pengar, det handlar om kärlek. Den kärleken jag pratar om är inte den som skrivs överallt i sociala medier utan den som finns där varje sekund av livet. Att sätta gränser, visa vad som är rätt och fel, krama och framför allt skratta.
 
Barn ska ha regler är nog alla överens om förhoppningsvis. Det är viktigt att vägleda våra barn för det är ingen lätt värld vi sätter dem i. Här finns det säkert miljoner olika varianter på var, hur och när detta ska ske på bästa sätt. Jag kör på lite sunt förnuft, kunskap och vett och etikett. Nej dessa böcker finns inte att köpa så tyvärr går det inte heller att läsa sig till detta. Fast jag tycker att många skulle behöva läsa en och annan bok om föräldraskap ibland eller har vissa läst för mycket? Ja det finns nog alla varianter. Min syn på föräldrskap finns inte i bokväg iallafall. 
 
Trygghet måste alla få känna allra minst barnen. De är små människor med stora långa känselsprön som når många gånger mycket längre än vi tror. Jag skriver från egen erfarenhet tyvärr. Lever du i ett dåligt förhållande, gör något åt det, både för er och barnens skull. Förlorarna är oftast barnen, tyvärr. Jag vet. Det som inte syns utanpå känner barnen av med sina känselsprön mycket tidigt och glöm inte att våra barn känner oss mycket väl och får många gånger ta mycket när det kokar över. Det är inte rätt men det är inte heller rätt att inte visa känslor. För mina barn vet hur det blir när min bägare kokar över. Jag kan också be om ursäkt för mitt handlande. Visa rätt och fel. Jag blir arg och visst har det gått ett och annat matriellt ting åt skogen men som en mycket förnuftig mamma sa en gång "jag slog inte barnen". Nej ibland blir det för mycket, barn är riktiga tålamodsdjävular. Jag tycker en ska bli arg och visa att nu är gränsen nådd. 
 
Jag skrev tidigare att jag inte är någon barnperson. Kan ju kanske låta konstigt då jag är en trebarnsmor som arbetat med barn och även på fritiden haft ridlektioner för barn upp till 7-8år under några år. Det jag menar med det är att jag är lite gammalmodig av mig. Barn ska inte avbryta när vuxna pratar, prata "dada"språket har jag så svårt för, leka barnlekar är inte min grej och kladdet är hemskt. Men det är ju det som är utveckling, alla har ju kladdat. Alla har suttit med mat runt hela munnen. Så jag får hålla tungan rätt i munnen och göra det bästa av situationen, så är det.
 
Kramar. Ja kramar är min äldsta dotter väldigt duktig på. Hon tränar mig i kramar varje dag. Jag gillar inte att kramas, men kramar är så nyttigt. Så jag kramas, tränar och försöker äta nyttigt. Ibland fuskar jag. 
 
Skratta är jag desto bättre på. Älskar att skratta! Att få andra människor att skratta, på min bekostnad eller inte bara de skrattar. Det bästa med barn är att de skrattar som mest åt sina egna påhitt. Det är lite sådär "förbjudet" sen som vuxen så är lite sur att jag inte gjorde det mer faktiskt. Ja ska jag vara riktigt ärlig så älskar jag mina egna skämt bäst. 
 
Låt våra barn få vara barn så länge det är möjligt. Dra inte in barnen i massa onödigt tjafs utan visa hur vuxna löser problem på ett vuxen sätt. Barnen kan tjuvnyp och kränkande ord, de lär sig ju utav någon. Eller? Det är väl ändå inte medfött? "Ser här att lilla Stina har förnedrareflexen kvar" 
Nej så är det ju inte. Vi måste visa våra barn hur vi behandlar varandra. 
Glöm inte att det är barnen som ser igenom dig. Bara för att du ger ditt barn allt han/hon pekar på så är det inte säkert det är dig han/hon vänder sig till när det väl gäller. 
Gå till dig själv. Vem vänder du dig till när det är jobbigt. Har du någon som finns där för dig? Om det blir nej på den frågan så gör inte samma tabbe mot ditt barn som dina föräldrar gjorde mot dig. 
 
I sinom tid kommer den dagen då dina ögon öppnas och du förstår vad föräldraskap handlar om. Det kan ta tid men det kan också vara imorgon. 
 
 
Detta är helt och hållet mina åsikter och funderingar. Jag är absolut ingen expert men sett och upplevt en del som gjort att jag är den jag är och tycker som jag tycker idag. Alla har rätt att ändra sig och byta åsikter, det gör jag hela tiden. En lär sig så länge en lever som de äldre och kloka brukar säga. Har brustit många gånger i mitt föräldraskap men är inte mer än människa och det är bara att resa sig och göra rätt för sig. Det är väl ändå det bästa, att erkänna sina fel och brister. Bland det jobbigaste som finns men som ett riktigt träningspas, du mår så mycket bättre efteråt. Mina barn är inte heller mina bästa vänner. Det är mina barn. Min mamma är inte min bästa vän, det är min mamma. 
 
Gör om, gör rätt.
 
Lär dig fela på ett lärosamt sätt.
 
Sträcker du på dig idag så kommer dina barn följa dig med raka ryggar i framtiden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag och Pepparkaksbak

Kategori: Vardag

Ja idag har jag lovat att baka pepparkakor så Filippa får äta lite deg ;-) Spelar ingen roll hur stora de blir så är det nåt alldeles extra med pepparkaksbaket liksom. Får vi upp ångan ordentligt så kanske det blir lite lussebullar också. Annars är det en rätt lugn lördag vi vaknar upp till. P har redan åkt till jobbet för flera timmar sen, skönt att komma hemifrån lite för honom ;-) 
 
Igår var det den traditionella fredagsfikan på Villann´s som avslutades brutalt av ett okänsligt svin. Som sagt kommer jag inte heller ödsla någon energi över honom mer men han gapa verkligen på fel personer ska han lugnt få veta!! En behandlar inte folk hur man vill utan bli straffad för det.  
 
Ja till något mycket trevligare. Lucia med Tibro handbollsklubb är väl ändå det finaste luciatåget!! Wohoo!! säger jag bara. Underbart fint, Thyra var helt chockad. Så många som sjöng för henne:-) Och jag vann på lotter!! Helt otroligt!! Det enda jag önskade vinna, vann jag!! Har aldrig hänt så turen kanske har vänt.. Ja det var en trevlig tillställning alldeles lagom så tack till alla er som kämpat med detta!!
 
Hem och ordnade lite kvällsmat och Hamilton fick avsluta kvällen. Antingen har jag blivit mättad på svenska filmer eller så var inte denna Hamiltonfilmen så bra. Fast de som sett den innan mig har sagt precis tvärtom.. Ja eller så var jag inte egentligen på film humör. Nu har jag sett den iaf:-)
 
Tänkte ägna ett helt inlägg åt dumma vuxna som säger sig gör allt för sina barn. Men idag har jag inte den tiden så det får bli vid ett senare tillfälle. Det kan ändå vara på sin plats att börja tänka om och rensaka sig själv. Tror du att du har ribban för bra föräldraskap i rätt höjd, bara för att du har stämpelkort på Stellas lekland och Arenabadet så lovar jag att ribban ligger på backen egentligen. Du är fel ute tyvärr.. Föräldraskap handlar inte om det, tyvärr.. Hade ju varit väldigt smidigt annars, för att vara förälder är inte en enkel match alla gånger.
 
 
 
 

En traditionell rubrik idag: SNÖ

Kategori: Vardag

Japp nu är den här och inte gjort mig arg än.. Bara lite skolvakter eller vad det ska kallas. Står på rad och påpekar: Här kan du inte stanna.. Nej det hade jag inte gjort om NI hade kunnat skotta så jag kunnat släppa av barn vid skolan säkert!! Men ärligt jag förstår barnen att de inte vill bli tillsagda av de där mupparna!! Blir tokig så min bror fick känna av det tyvärr.. Hoppas han överlevde.. Filippa är ju van som hon säger;-) Men jag blir så förbannad att det kan vara så svårt att ta ett initativ och skotta lite medans en ändå bara står där.. Jag stannade ju ändå på enda stället där det var skottat så M kunde öppna bildörren och gå ur bilen.. Ha åkte hem och skottade av mig ilskan så tur de fanns snö för jag var nära att åka tillbaka och skrika både det en å andra till dem.. 
 
Idag blir det APT och kanske Yoga vet inte än.. Men nåt ska jag nog träna. Filippa skulle ju till gymet så.. Thyra ska vara hos farmor så en får passa på :-) Egentid egentid ni vet, viktigt. 
 
 

Morgonträning

Kategori: Vardag

Ja det var ju riktigt gött att köra ett bollcore pass så här på morgonkvisten :-) Helt slut och nu bara längtar till en god frukost!!
 


Idag ska jag ner till jobbet och lämna tillbaka det fina linnet jag lånade till dopet;-) Sen ska jag kolla på ny jacka och lämna tillbaka en klänning på family house. Allt det där jag har samlat på mig liksom måste bli gjort idag känner jag. Annars är det luciaträning för C på schemat i eftermiddag/kväll. Snart fredag ochdå ska vi få gå på lucia i parken!!

Snöar lite ute annars!! men det är ju ändå december så det SKA ju snöa nu. Bara det håller sig till julafton och nyår.. Brukar ju bli lite si och så med det...

Julklappar var det ja!! Kommer bli kanon!! :-)

Nu är det dags för frukost för annars dör jag på riktigt alltså!!

Tjingeling!!

 
 

Flickknarkare?

Kategori: Vardag

Ja visst är gäster med gester rolig underhållning! Haha vilka grejer de kommer på:-) Har tvättstugetjänst idag.. Därför jag sitter i soffan.. Har träningsvärken från helvetet så trappor e så där idag alltså.. Har tackat ja till nytt jobb idag oxå:-) Känns fantastiskt!! 1februari är det dags!! Börjar en fredag och gör sen helg. Det är mjukstart de;-) Längtar verkligen tillbaka till jobbet. Är ingen hemmafru alltså. Har ju provat på de ett tag nu men inte riktigt min grej. Fast jag är grymt bra på de!! Så dags att få upp ett par dyra vackra Spetsgardiner!!

boxpass avklarat

Kategori: Vardag

Så skönt det är!! Men vad jobbigt det var!! Shit jag måste verkligen gå ner i vikt alltså.. Så sjukt jobbigt att bära runt på .. Får bli nåt glutenfritt med mycket ägg å bacon kanske.. Har ju en målvikt men vet inte om jag kommer nå den någonsin.. Skit samma bara jag går ner nåt iaf till thyras födelsedag:-)

Annars idag så har jag pyntat och som vanligt hoppat babysimmet.. Sista gången nästa gång så slipper jag den ågnesten sen..
Annars känns livet jäkligt positivt just nu. Snart är det jul oxå!! Gött de! Vi har nu bestämt att va hemma. Gillar att va de och de som kommer till oss verkar gilla de me så verkar vara det bästa:-) Blir fullt hus men med många rökare så brukar de funka fint. De står ute och vi sitter inne och tittarut. Därför tänkte jag ställa granen ute i år. :-)

Kollar just nu på pengarna på bordet. Vad hemskt och bara se pengarna försvinna för att en inte har koll.. Nä Usch!! Inget för mig alltså.. Nu ska jag få duscha!! Härligt!!

1:a advent

Kategori: Vardag

Första advent och bara jag vaken. För jag som vanligt började på en att-göra-lista sen kunde jag ju inte somna om..   Så här sitter jag nu med min lista och ska snart börja avverka den:-) Men först lite om igår.
 
Thyras dop!!
Det blev en lyckad tillställning där Thyra först vid 23.00 tiden sa ifrån och ville sova. Trots miss i tidsplaneringen så rättades det till med att jag hoppade strumpbyxorna, och tur var väl det för kyrkan brassade på med värmen bra. Med alldeles för varm kofta så trodde flertalet att det var giftemål på G... men snälla... Ingen som känner mig? Skulle väl aldrig göra nåt i smyg.. Lr? :-) 
Nej när vi ska gifta oss lär ni veta om det ett bra tag före och jag ska ha sommarbröllop med över 100 gäster så de så:-) 
Jag eller vi är så tacksamma för att alla kom och sen ska vi inte prata om alla fina presenter!! Woahah!! säger jag bara. Helt perfekta presenter och inte en enda likadan.. När det kommer till presenterna hade en velat att Thyra var äldre och förstod vad allt detta var:-) men allt var så perfekt!! 
Som tur va så hade vi anlitat Emelie som fotograf för hade inte hunnit ta en enda bild kan jag meddela. Är att rekommendera vill jag lova. 
 
Ja som sagt bilder kommer senare då Filippa har minneskortet med dessa på. Kan dock bjuda på enda kortet jag tog..
 
Dukningen :-)
 
Nu vaknade den lilla prinsessan så dags för frukost förmodar jag. Idag blir det adventsstök och Peter bjuder på stek till middag. 
 
Trevlig advent alla!!