VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Fredag och syster yster är stängt..

Kategori: Vardag

Ja visst är det något speciellt med fredagar? När jag vaknar känner jag mig extra glad, pigg och kreativ. Det är oftast fredagar jag kommer på allt jag ska göra. Positiv och hurtig är jag nog som mest på fredagar.. Så idag har jag tänkt få ordning på tvätten, rensa min mail, baka bullar och småkakor, kolla efter elastiska koppel, köpa en blomma till min lerkruka, plocka blommor till min burk Izii gjorde sönder.. Visst verkar det kreativt :-) 
 



 
Syster yster var ju stängt.. De har ju fått nya ägare, får vi se hur det går för dem.. Tibrobor är rätt dömande så håller tummarna för att vi ska klara detta byte.. ;-) 
Läste en artikel i SLA för ett tag sen om just Tibro fenomenet "vi har alltid gjort så och kommer alltid göra så". Det handlade just om parkering i Tibro centrum.. Vad är problemet? Vi har alltid parkerat utanför Nordea i fel körriktining när vi tar ut pengar, det vet väl alla?! Klart det får plats fler bilar än vad markeringen visar utanför systembolaget.. och rakt fram utanför skoaffären är ju en perfekt parkeringsficka, inte utritad men ändå ;-) (även utmed kundvagnsparkeringen tycker jag, dock inte alla) Vid apoteket delar vi på handikappsparkeringarna, med eller utan tillstånd kallas jämnställdhet. Varför ha 2 tim begränsning på parkering i Tibro? Alla ska ha möjlighet till att åka bil till jobbet, alldeles för många redan som cyklar.. Ändra arbetstiderna till 2 timmar då.. 
Så länge det bara vistas Tibrobor i Tibro så är inte detta ett problem, det blir det däremot när det kommer folk utifrån med åsikter och ifrågasättande..
Låt oss göra som vi alltid har gjort och kom inte med nåt nytänkande här!! 
 
Oj vad trött jag blev nu, får nog vila en stund sedan sätta fart, får nog bli en att-göra-lista så jag kommer ihåg allt :-) 
 
Hej hej så länge!!
 
 

Snabbinlägg

Kategori: Vardag

Igår var vi på kalas hos kära mormor så det blev sent. Väl hemma igen var det bara att göra iordning för morgondagen och sedan i säng. Då resten av familjen börjar bli förkylda verkar även Thyra bli täppt i näsan så hennes natt har varit lite orolig.. Så då är det bara jag kvar då..

Annars var jag i Skövde igår och köpte bl.a en tapetrulle som jag satte upp i matsalsrummet. Ska bara få upp hyllor och tavlor så börjar det rummet bli färdigt. Sen är det dags att börja med nästa :-)

Nu är det C som ska iväg till skolan och sen ska jag till syster yster. Måste hitta en bra present till C´s kusin oxå som har kalas idag.. Jo jag är ute i god tid.. Tanken var att han skulle få pengar men det känns som om jag ändå vill köpa nåt litet..

Instagram 2012-08-30

Kategori: Bilder

Instagram 2012-08-29

Kategori: Bilder

torsdag 30 augusti 2012

Kategori: Vardag

Idag är en fullspäckad dag. Tandläkaren med C, doktorn med T och sen iväg för att fira min mormor på hennes 82 åriga dag. Ska imellan där försöka bli klar med matsalen tänkte jag.. 
 
Igår var jag lite förundrad.. Flera gånger igår som det stack till i bröstet typ och min första tanke var.. Nån har döpt en voodoodocka efter mig.. Sitter och sticker mig med en liten nål.. Tänkte kolla med den enda personen som jag vet har råkat ut för detta men det då kanske jag ställer till det ännu mer. Det blir massa frågor varför jag undrar det osv.. Ja vi får väl se, Peter trodde inte det var nån som hade en såån docka uppkallad efter mig.. Vad glad jag blev, finns det verkligen ingen som tycker så illa om mig:-) Ingen som orkar hålla på menade han... Hmmm.. Jaha.. 
 
Jag och Thyra var själva igår och klarade det bra tycker jag allt. Målade lite, tränade lite (Thyra alltså), åt lite, sov lite, gick i vagnen lite, fixade tvättstugan och kollade nya Sköna hem!! Vilken tur det är mycket reklam i den farliga tidningen.. trots all reklam tar den en månad att komma igenom.. Iallafall för mig, kanske inte för er som kan läsa ostört hela tidningen.. Jag läser en tidning typ tre gånger om inte mer.. Hittar alltid något nytt.. Först bläddrar jag igenom den så jag inte missar nåt bra... sen läser jag de sider jag tyckte verka intressanta och tredje gången läser jag från början. Ja det vet ni väl att jag läser tidningar bakifrån... Peter gillar inte riktigt det så vi brukar ha svårt att titta i samma tidning.. :-) Stackarn.. Jag hotade honom igår med och byta ut honom mot en yngre förmåga och då bara han säger "Jo, försök med det du.." Snacka om att jag blev snopen, vad då? Vad menade han.. Jag var tyst länge och funderade på detta men kom inte fram till något bra... 
 
Nu är det dags att sätta fart då Thyra inte väckte mig utan klockan och den är inte ställd för bloggtid på morognen.. Får nog ta och göra det.. 
 
 
 

onsdag 29 augusti 2012

Kategori: Vardag

Nu har jag 25 minuter på mig innan klockan ringer för Cassandra. Thyra väckte mig 05.58 och nu har jag hunnit ge henne lite mat och betalat räkningarna.. Måste vara bland det tråkigaste en kan göra med pengar.. Men det måste göras och då är det bara att bita i det sura äpplet som räven sa.. Eller hur var det.. *funderar* Haha!! Kommer ni ihåg tiden innan smilegubbe? *Ler* jag var en flitig användare av *:an. Cassandra undrade häromdagen hur vi gjorde utan mobiltelefonen när jag var i Filippas ålder. Ja vi ringde från telefonkiosk.. Hur ser en sån ut frågar hon då!!! Men hallå så gammal kan jag väl ändå inte va så min egna dotter inte sett en telefonkiosk... Googla (bästa som finns btw) och till min lättnad säger hon "Ja en sån" Puh, hon visste va det va för nåt.. Men då funderade jag lite... var folk hemma mer då? Jag kan ju inte sitta vid hemtelefonen så fort barnen inte är hemma ifall de ringer.. Gjorde min mamma det? 
 
Jag gårdagen utartade sig bra trots oddsen där på morgonen.. Var hos pappa på en kaffe och fick agera lite sjukvårdsrådgivning. "Har läkaren skrivit ut tabletterna så finns det nog en tanke bakom dem, att du ska äta dem kanske..." "Motion är bästa medicinen står det här när jag googlar" Pappa: " ja jag får väl äta de där tabletterna då men det där med motion tror jag f*n inte på." Mmm..
Snälla Gud om du finns gör inte min pappa dement, det skulle ta kol på mig... och hans fru.. 
Ja fast vi har rätt roligt ihop oxå och det överväger oftast hans envisa åsnebeteende. 
 
Planterade min fina bamu och fyndade både det ena och det andra på Netto igår, bl.a en lampa att sätta på boken när du läser:-) Vilken grej!!! Min wormlight som jag döpt den till :-) 
 
Fika med Kicki låg på schemat och då blir det fika ska ni veta:-) Jag tänkte att här är det bäst att ladda med mycket kaffe och kakor.. Hon vann som vanligt och gled in med två bakelser.. mina brända bullar och snittar blev helt plötsligt nästan patetiska men de tog slut :-) Vi ska ju börja träna så det var lugnt. 
Inte nog med fika med Kicki så gjorde Peter en äppelpaj, jag är inte så förtjust i äpplepaj men fick ner två bitar iaf.:-) 
Försökte måla det sista i rummet igår med tyvärr var det en liten på knappt 5 kilo som bestämde att nej det ska du inte alls!! Så hon såg till att jag satt i soffan med henne i knät.. ni ser, styrd av 5 kilo.. 
 
Nu är det onsdag med dimma och förmodligen svinkallt så ta på er ordentligt! 
 
Tänk nu på detta inför vintern! 
  • Har man ingen mössa så blir man förmodligen förkyld.
  • Är man förkyld så blir man troligen hes.
  • Är man hes så måste man viska.
  • Den som viskar han ljuger.
  • Ljuger man så åker man i fängelse.
  • Åker man i fängelse börjar man troligen att knarka.
  • Knarkar man så dör man.
  • Så glöm för sjutton inte mössan!
(Cassandra vågade inget annat när hon var mindre, fängelse... Fy då...) :-) 
 
Där ringde klockan så då var det dags!! 

Instagram 2012-08-28

Kategori: Bilder

J*lar säger jag bara!

Kategori: Vardag

Nu är jag riktigt upprörd!!! J*la gubbar säger jag bara!! Ute och går med hundarna och släpper dem utmed en äng. Boston och jag står och väntar(som vanligt) på Izii medans hon ska äta lite gräs. Då ser jag en gubbe komma en bit bort så jag ropar på Izii så jag kan koppla henne. Hon kommer skuttandes med en gång och får beröm utav mig för sin lydighet :-) 
Va skriker gubben då tror ni? "Har en sådana hundar ska de va kopplade" Åhhh jag tände på alla åtta kan jag meddela, men ni som känner mig vet vad det betyder.. Diskussion!! Jag förklarade att det har inte med rasen att göra utan oftast ägaren. "Nej fan heller" skriker han då.. Snacka om behov av samtalsterapi tänkte jag och gick vidare... (svor allt lite medans jag gick och funderade på vad han kunde haft för diagnos). Sen går vi över kyrkefallavägen hemåt och där står han igen och ger sig inte!! Nu blir jag vansinning!! "Flytta på dig då" skriker jag. Nej han vill att jag ska gå åt ett annat håll!! Ni kan ju tänka er hur arg jag är i detta tillfälle... Jag fortsätter gå och slänger ur mig det värsta... "Usch för dessa människor" ja det var det jag fick fram... Så arg som ett bi hem, upp till datorn och in med en insändare i SLA!! 
 

Blir så upprörd över personer som dömer hunden efter håren.
"När en har sådana hundar skall de vara kopplade!" Sådana hundar? Så bara för att jag har Rottweiler och en blandning mellan Amstaff/Boxer så ska jag ha dessa kopplade. Lagen säger att hunden skall stå under sådan lydnad som om den vore kopplad. Precis så var det denna morgon när jag var ute med mina hundar. Så fort jag fick syn på en person på håll kopplade jag upp dem. Alla som känner mig och mina hundar vet att de är snälla och att jag aldrig skulle sätta dem eller någon annan i en obehaglig situation.
Så idag blev jag riktigt arg, helt oprovocerat tror du att du har rätt att skrika på mig för mina hundars ras. Jag blev så arg, besviken och ledsen att du fick mig att skriva denna insändare så fort jag kom hem. Vi hundägare måste få vistas ute fast ni är hundrädda. Säg det istället på ett vänligt sätt så lovar jag att du blir bemött lika vänligt.

Nu är jag lugn igen och ska äta frukost, mitt goda hembakta bröd!! 

Hej och hå!!

Kategori: Vardag

Instagram sammanfattar verkligen min dag igår.. Tillbringade förmiddagen på Elins Esplanad med Rossana, Gunilla och hennes dotter Vilda. Vi handlade lite nödvändiga saker då det var lönedag för Rossana. Köpte bland annat ett halsband till Filippa, en guldfisk då hon är familjens guldfisk :-) Hon gilla det jättemycket!! Tog en fika med många skratt, R påstår att jag och G pratar för högt... Fatta inget.. Härligaste var ändå G´s kommentar i en butik... Butiksbiträdet visar ett par jeans och undrar om de skulle va nåt för henne och hon svarar: "Nää de var alldeles för barnsliga, då tar jag hellre de som är för stora!" Så gött att butiksbiträdet hade just de jeansen!!! Haha!! Och att R inte berättar detta förrän senare!! :-) Ja väl hemma slängde jagihop lite bröd då jag är extremt trött på ljust bröd, tänkte prova glutenfrit men fy vad jobbigt det verka.. Dessutom tycker jag att glutenmänniskor gnäller alldeles för mycket och jag är ju inte sån så det passar nog inte mig :-) Hällde ut socker på golvet så jag var tvungen att dammsuga, det är verkligen farligt det där med dammsugare.. Blev fullständigt tokig och Cassandra undra varför jag dammsög.. Men är det bara min dammsugare som inte kommer när jag vill och vänder sig på rygg som nån j*la hundvalp.. Jag blir iaf förbannad.. Men det hjälper ju inte skulle mamma sagt men jag tycker det lättar lite.. 
 
Målade och färgen tog slut, nån som blev chockad... Bara in till staden och köpa mer, passar på att köpa tapeter till Thyras rum då tänkte jag. Hennes väggord kom igår oxå det kommer bli rikigt bra men hur jag nu ska få det på väggen fattar jag inte.. Va ju tvungen att överdriva lite eftersom jag kunde, så beställde ett som var 175cm.. Mmmm..
 
Hade så hemskt fula naglar igår så fick ta på mig mina "bad nail days" handskar ett tag, så det inte skulle hamn massa nagellack i brödet :-) Ni vet jag hatar när det sitter deg på hela händerna. Men jag har nu målat om naglarna så jag kan vistas bland folk igen. 
 
Filippas utvecklingssamtal gick kanon, så redig tös jag har!! Bara positivt!! Sen fick hon följa med runt Tibro och hämta paket, hon älskar att följa med sin mamma runt och göra sånt. Hämtade böcker på pressbyrån som jag köpt. 
 
Var tvungen att köpa när de pratat om den på Nyhetsmorgon.
 
Fyllde på min Liza Marklund samling oxå..
 
Hade även besök av Kalle, Titti, Alice och Eddie igår vi fikade och öppnade present de hade med sig, så fina kläder. dagen rullade på i rätt hög fart så mycket mer hände väl inte igår.. Syrran ringde, fanns visst ingen anmälan.. Blir lite trött på folk måste ja meddela.. 
 
Ja då var gårdagen sammanfattad och det är dags att ta tisdagen vid hornen.. Bring it on!!
 
 
 

Instagram 2012-08-27

Kategori: Bilder

Måndag hela dagen!

Kategori: Vardag

Rankåspromenaden gick bra förutom alla fel jag hade på tipspromenaden men fikat smakade gott:-) Det skulle ju regna hela söndagen, så ja bestämde mig för att rensa Cassandras garderob då hon påstår att den överfulla inte innehåller något klädesplagg hon kan ha... Öppnade garderoben bara och stängde den fort... Vilken katastrof! Gick in i Thyras rum istället för att kolla lite hur vi ska göra där inne.. Men vad hittar jag då?? Jo en vit väggfärg, så nu är matsalsrummet vitmålat två gånger men behöver strykas minst en gång till. Men vilken träningsvärk jag har idag efter alla upp och ner från stolen... Rena gympasset det där med att måla och hur segt upp och ner kommer det inte va idag då.. Aj aj..
 
Idag blir det Skövde med Rossana sen utvecklingssamtal med Filippa. Imorgon börjar Peter jobba så då är vi själva på kvällarna denna vecka iaf.. Känns konstigt men ska bli skönt att allt blir som vanligt igen och vi klarar oss bra själva tror jag allt :-)
 
Nej nu har jag ju inte tid att sitta här, bäst att duka fram frukost då P tog hundpromenaden så jag kunde blogga lite ;-) Lr kanske inte.. Han tycker nog ibland att jag sitter för länge här men det tar tid att först återuppleva gårdagen, sen välja ut vad jag är sugen på att skriva, sen ska det skrivas och medans jag skriver kommer jag alltid på massa andra saker att kolla så det tar tid... 
 
 
Horoskopet säger att jag gör bäst i att planera hela veckan annars... Oj oj bäst att planera då... Nu ramla e in två hundar och en karl genom dörren och här sitter ja än... Ni förstår att det går inget bra för mig... See you!!

Instagram 2012-08-26

Kategori: Bilder

Instagram 2012-08-25

Kategori: Bilder

Sönda va de ja!!

Kategori: Vardag

Söndagen var kommen och jag känner bara, f*n va jag är bra!!! Inspireread av Gunilla tror jag :-) Take it or leave it!! Lite stå upp för dig vore önskvärt men alla människor är olika och det måste få va så.. Hur mycket jag än vill ändra på vissa så går det inte.. nej jag är ju som jag är så det så.. Förr försökte jag jämt att hitta mig själv, hur vill jag och vad tycker jag osv.. var ofta påverkad av andra och deras åsikter och trodde jag tyckte de samma.. Det är en j*la grej att försöka tänka själv och inte påverkas av andra.. Döma hunden efter håren är jag oxå väldigt duktig på fast jag vet så väl att en inte ska göra det... Det är som sagt extremt svårt att göra rätt hela tiden men stanna upp och tänk... Funkar jätteofta för mig.. Ha inte så bråttom fast du tycker livet leker.. Lekar kan bli farliga och sluta med gråt.. det vill väl ändå ingen...  
 
På tal om dessa saker så var jag med min 13åriga dotter på banken i fredags och fixade bankkort till henne och sedan gick vi till fotografen och ordnande kort till idkort... De ni!! Jisses säger jag bara, längre än mig är hon oxå.. Kände mig så barnslig bredvid henne på banken.. kort och tjock med taskig klädsmak.. 
 
Blev mega stolt över min "lille"bror nu på morgonen också, när jag öppnade hans CV och personliga brev han fick i uppgift att skriva igår.. Så bra skrivet att jag höll på att börja lipa.. nu får vi verkligen hoppas att han får jobb också. 
 
Nu är det på med kläder och sen iväg till Rankås för veckan tipspromenad. Jag gillar bingon bättre men fikat är bäst :-) 

Nya och gamla gardiner

Kategori: Inredning/design

Tvrummet fick färgerna brun, vinröd, lime och turkos.
Lila lampan ska bort och nya ljuslyktor ska upp på väggen.
Kökstapeten gör mig galen men nu ska den bort.. Jag kommer måla över den som första lösning tror jag.
Har dock inte bestämt mig om jag ska spara en vägg..
Med dessa gardinernaville jag hålla kvar sommaren lite till :-)
Matsalen, även här ska tapeten få vit färg tills jag vet hur hjag vill ha det..
Höjde upp gardinstången så det blev mer rymd i rummet.. Annars enkla knytbandslängder.
Hallen, som var så där när jag tog kortet så det fick bli en närbild på gardinen. Lime är så fräscht tycker jag. hittade krukan på Second hand för 3kr så då utgick jag från den. 
 
 
 
 
 

Instagram 2012-08-24

Kategori: Bilder

Hösten smyger sig sakta på oss..

Kategori: Vardag

Igår satt jag i telefon, ni vet sån där rolig telefonkö hos försäkringskassan... Du är 375:e i kö... Men det är liksom bara att ta sig den tiden..Men vet ni vad.. Vips så var det en i andra änden som svara, må tro att jag blev snopen.. Ha iaf jag hade fått fel föräldrapenning... Denna månad och förra månaden.. 180kr/dag då behöver jag nästan jobba lite extra på de.. Så nästa vecka skulle jag få lite mer pengar :-) 
 
Gick en sväng med hundarna vid Gökes igår, det var skönt.. Frågan är om jag ska ge mig iväg idag med.. Bästa som finns och gå i skogen så hundarna verkligen får springa, det går inte i nåt spår i Rankås och ännu mindre i hörnebospåret.. Fattar inte varför folk ska vara ute och gå/springa där just jag ska gå med hundarna... Åk till gymmet lr?? Ja det skulle det öppna ett nytt oxå ja, ett gym till... Ja i Tibro är vi hurtiga :-) Tänkte hänga på låset så att säga :-) Nej gym får vänta för min del.. Hinner ju inte stava ens... 
 
Var på "syrran" igår som sagt med en bunt härliga tjejer!! Tiden går alldeles för fort bara.. Öppna, ärliga och glada människor är bland det bästa jag vet :-) 
 
Sen fick jag paket!! Mina gardiner hade kommit redan!! Så kul!! Fast det tyckte jag inte när jag hade hållt på hur länge som helst med att stryka, putsa fönster, klättra upp och ned på stolar.. Då åkte vi till svärmor och åt... Sen kom matkoman och mörkret.. Va det nån mer än jag som märkte av mörkret igår.. Hösten smyger sig på, dags för IKEA och värmeljus.. Kort kommer iaf på alla gardiner och kuddfodral när jag orkat fixa till det sista. 
 
Pappahelg så vi har bara ett barn hemma i helgen, fast än så länge är det två hemma :-) Filippa åker till Kbg idag. Då det är pappahelg brukar vi städa på fredagen och njuta av ordning och reda tills det slår i dörr´n på söndagen och hallen åter fylls med väskor och dylikt.. Då har vi helt plötsligt längtat efter nåt att plocka ordning på... 
 
Då var det dags för dagens Instagram eller rättare sagt gårdagens :-) Sen börja denna underbara lördag!! 
 
 

Instagram 2012-08-23

Kategori: Bilder

Fredag är det igen..

Kategori: Vardag

Då var det fredag igen och dax för veckans fika på Syster Yster med tjejerna!! :-) Alltid lika trevligt och tiden bara rusar iväg.. 
 
Igår satt jag i en bil nästan hela dan... Först till Falköping där P köpte en leksak sen vidare till Lidköping för att pappa skulle köpa bil... För er som kan det geografiska fattar vilken härlig väg vi har fått åkt.. Fram och tillbaka för att sedan åka hem... Jag var iaf helt slut när vi till slut stannade utanför huset som var fördigmålat :-) 
 
Skönt var iaf att avlusningen var gjord... Dessa j*la löss!!! Nu var det Cassandras tur att bli angripen.. Tänk om alla kunde kolla så vi slapp spridning på dessa djur.. Men jag har hittat ett "förebyggande" spray som vi ska använda ett tag nu.. 
 
Den milda, färglösa och doftlösa sprayen gör att ingen, inte ens lössen, vet att du behandlar ditt hår. Linicin Prevent gör ditt hår osynligt för lössen, vilket innebär att om de kommer i närheten av det, vänder de helt enkelt om och letar upp någon annan att få näring från.
 

Igår blev det lite jätteblåbär som jag och mamma var och plockade. Kan jag rekommendera för det gick riktigt fort att plocka av nåt kilo.. De hade öppet nästa vecka oxå trodde de.. Blåbärsgården hette det. 
 
Hittade den här sidan igår när jag var ute och kollade runt lite... Gotterian.se en massa godis till riktigt farliga priser vill jag lova.. Titta in en sväng och jag lovar att det blir en beställning även från dig :-) 
 
 
De erbjuder även gratisgodis till bloggare, mer information hittar du HÄR 
 
Om en skulle kanske starta dagen med en dusch... Sen är det fullt ös bara som gäller!! Kanske blir bio ikväll Snabba Cash 2, får se om jag är på humör annars blir det soffan :-) 
 
 

Instagram 2012-08-22

Kategori: Bilder

Nu så!!

Kategori: Vardag

De hände nåt imorse så jag kunde inte lägga ut nåt av mina tre inlägg jag hade gjort iordning.. och sen fanns de inte kvar.. Ja nej jag blev inte förbannad, bestämde mig för att inte gå upp idag bara.. Men när Peter kom och sa att  de var lunch så reste jag på mig och efter några pannkakor med grädde och sylt så mår jag mycket bättre. Så nu har jag beställt nya gardiner till köket, matrummet och hallen. Ja på rean de e klart!! Byta lite krukor uppe och plocka ned tvätten så har jag väl kommit ikapp lite ;-) 
 
Snart är huset helt färdigt så jag tänkte ta lite kort men då fick jag ju sätta kameran på laddning... Leta upp laddaren tänkte ja.. Kul.. Men!! den låg där den en gång var ämnad för att ligga!! Helt sjukt, jag kanske inte mår bra lr så är det Peter som lyckats med detta.. Mycket märkligt tyckte jag allt att de va.. 
 
Jag ska försöka att byta text på mina blogginlägg oxå.. Såg att det flöt ihop rätt bra på mobilen, så nån trodde jag skrev allt utan mellanslag.. Svårt att läsa kan jag tänka mig :-) 
 
 

Instagram 2012-08-21

Kategori: Bilder

Deja vu

Kategori: Vardag

Jag har kommit på att varje dag upplever jag gårdagen igen... Om jag skriver här alltså :-) Slog mig bara så där just nu.. 
 
Jag har massor att göra!! Ringa Kicki, Bettan, Ivarsson, träffa Rossana, Emma, Cicci, Sarah, anmäla till Zumba och box, tvätta. städa garderoben hos mig och cassandra, beställa ny byrå till C och T, fixa inkomstintyg, köpa skor till mig, färga ögonbrynen, måla naglarna, handla, skriva klart matsedel, vända på duken i tvrummet, rensa klart landet, gräva upp på framsidan, vattna blommor...
 
Aaa det kan fortsätta ett tag till men nu släppte jag ur lite från hjärnan så slipper det ligga där och hojja. 
 
Stavade iväg till Tage och mamma en sväng igår på elvakaffe, lät det regna lite innan vi gick hem igen.. Bakade lite bullar, kolasnittar och hallongrottor oxå. Rekommenderar starkt att baka normala satser.. Inte som jag brukar göra recept gånger tre typ... allt blev så mycket enklare på nåt sätt.. Filippa var i stort behov av skor och jacka tydligen så det var bara att åka in till Skövde och se om det fanns nåt som passade damen. Hämtade upp Emelie på vägen i Hjo sen bar det av till Skövde, körde nästan 80+80 varianten för usch vad tråkig väg det är mellan Hjo och Skövde.. 
Hem och precis lagom slängde jag mig i soffan framför Dallas.. 
 
Vart tar dagarna vägen alltså... Hinner ju inget!! Idag ska jag ta en sväng till Hemvården tänkte jag så det är väl bäst att sätta fart så jag hinner innan det blir kväll.. 
 
Catch the fucking day - innan det är för sent!!

Instagram 2012-08-20

Kategori: Bilder

Instagram 2012-08-19

Kategori: Bilder

Måndag 20 augusti 2012

Kategori: Vardag

Idag är det skolstart för Filippa så nu är allt som vanligt igen, 10 månader kvar till nästa sommarlov.. Känns inte så långt... Skönt att få in rutiner igen faktiskt. 
 
Igår var jag med Ivarsson i Hjo och fika på moster Elin och även Emelie och Christian med familj, Patrik, David och Agneta. Blev rätt mycket prat och sedan var vi uppe hos Agneta i hennes nya lägenhet. Snyggt inrett som vanligt när det gäller henne :-)
 
Målar´n var här igår oxå så ny är halva huset målat och det blir så fint!! Nu ska jag bara förstöka gräva upp landet på framsidan så det ser lite trevligare ut... Det blir grus och ormbunkar på framsidan hädanefter, hoppas det passar in bara.. 
P provade bärselen igår och Thyra var supernöjd :-) hon höll huvudet jätte stadigt så snart så.. sitter hon vid matbordet och hjälper tjejerna med läxorna. 
 
Eftersom jag tycker det är så besvärligt att skicka bilder till mailen för att sedan lägga upp dem här så tänkte jag lägga ut Instagram istället. Kan ju fortfarande inte blogga från telefonen, men det blir ju en del bilder på Instagram så.. kan ju även de som inte följer mig där se bilderna jag lägger upp ;-) Dock missar ni alla härliga kommentarer och diskussioner som förekommer ;-) 
 
Ja en blir ju som sagt inte förvånad längre... Att en inte kan försöka och bete sig som vuxen iaf.. Vet att det kan vara svårt men vissa oskrivna regler finns det ju faktiskt och majoriteten klarar av att leva efter såna. Sen är det den lilla klicken som tror att de är mer än andra och behöver bara rycka på axlarna så försvinner det... Märkligt att de aldrig kommer ur rondellen... Finns ingen som kan ta dem ur den heller förutom de själva.. 
 
Jösses mössa säger jag bara... Vissa behöver nog se sig för innan de kliver över vägen... 
 
HA! Såg nu när jag skrev rubriken att vi vanliga människor får barnbidraget idag :-) Andra får några dagar tidigare tydligen... Märkligt att en ska särbehandlas även med sånt.. :-) 
 
Goodday mate! Let´s put a another shrimp on the barbie! 

Instagram 2012-08-18

Kategori: Bilder

Rankåspromenaden

Kategori: Vardag

Ja idag är det premiär för Rankåspromenaden och först ut är väl sossarna som är värdar idag :-) haha aa tänkte kanske åka dit och kolla min allmänbildning.. eller rättare sagt fika efter det är det som är grejen liksom. Först en motionsrunda sen massa goda och billiga kakor på de, har en tur kan en vinna en fikabiljett - ÄNNU BÄTTRE!! 
 
Igår var T:son och Patrik här hele dan, trevligt och skönt att umgås med folk på en normal nivå som Peter uttryckte sig, vad han nu mena med det??  :-) Ja vi var ju rätt tajta förr jag, Peter och Anna men sen hon flytta så har det blivit som det blivit.. bra vän är hon iaf och det finns det ju fler som är :-)
 
Körde mamma till chefen i Tidan igår och svängde sedan förbi Linda en sväng. En trevlig pratstund med den STORA kaffefoppen  :-) och roligt, underhållande skvaller... Vissa skor vill en inte gå runt i om en säger så... Aj,aj,aj... de flesta tränar på gym för att bli snygga.. och sen finns det de som gör det av andra anledningar... "Ser ja henne så slår ja ihjäl henne" Ja det är underhållande iaf... Än en gång kände jag att de händer lite lite i mitt liv... 
 
Det blev iaf som avslutning på lördagkvällen The Dictator och en godisskål.. Alltså vilken skit film!! Men sen tycker jag ju Borat är det värsta som hänt!! När det gäller film alltså.. rent av äcklig!! DAM!! Ja blir nästan aggresiv när jag tänker på äcklet!! 
 
Jag får nog ta hundrundan idag så jag lugnar ner mig, inte bara Borat som gör mig upprörd utan de som inte fattar vilka människor som är värda respekt och de som inte är det... 
Jag säger som jag alltid har sagt: Skit ska skit ha!!

Cadillac 60´

Kategori: Bilder

Alex kommentar: "Snyggaste raggarbilen jag sett!! Din pappa måste vara världens lyckligaste och miljonär!!"
 

Lite kvällsbilder..

Kategori: Trädgård

 
Lite skillnad....

Vitrinskåp

Kategori: Bilder

 
Vitrinskåpen på plats inför kalaset, blir väl några ändringar till innan jag är nöjd om jag blir det nån gång... men så här ser det ut just nu iaf.. Den blommiga väggen ska bort fortast möjligt när tiden finns. 

Filippas familykalas

Kategori: Bilder

 
Ja detta är "the real family": 
Helt galet pratar alla i mun på varandra, röker hejvilt, slåss om tårtan, minst en är alltid sur och den som är vettigast håller sig på avstånd :-)
 
 

Boten Anna

Kategori: Vardag

Det är väl konstigt... Thyra sover och jag är klarvaken... Ja det är tredje natten hon sover över nattammålet... Igår var det fullt hus så då kunde hon ju inte sova :-) somnade efter 22.00tiden nån gång och sussar än... Pappagen!! 
 
Kalaset blev lyckat, Filippa var nöjd :-) Bilder kommer, konstatera igår att jag är en riktigt duktig fotograf ;-) Tage var verkligen förundrad över hur det gick med min fotning... Det får bilderna berätta..
 
Idag blir det besök utav T:son och hennes andra hälft! 
 
 
Lite tråkigt väder ute men vi har varit bortskämda flera dagar så det är klart att det måste regna lite.. 
 
Ena sidan på huset är nu målat och jag blir SÅ nöjd!! Det blir verkligen jättefint!! Och vad snabbt det går för en som kan det där med penseln.. Ja vilken lycka när hela huset är klart och jag kan sluta blunda när jag kör upp på uppfarten... 
 
Blev en ordentlig fika igår på syster yster, fem stycken skvallersugna tjejer som pratar oavbrutet i en timme utan att lyckas skvallra om nåt... Helt galet.. Det var ju därför jag tog mig tid och åkte dit!! Jaja trevligt hade vi iaf.. Träffar min lilla R alldeles för sällan dock, men ska försöka få till en liten bjudning snart så vi kan ses allihop :-) 
Det fina vädret bidrog ju till ett fullt syster yster som btw nu är sålt till nåt bageri från mariestad eller hur det nu va.. Synd bara att det inte är större.. Syster Yster alltså :-) 
 
Idag ska jag jaga efter nagellacksremover och måla mina naglar cerisa!! Köpte ju nytt nagellack och tänkt tanken flera dar men någon har gömt removern!! Konstigt att saker aldrig kan få stå på sitt ställe... hitta inget på ICA heller att köpa.. eller så är jag blind.. för fråga personalen kan en ju inte göra... 
 
Nej om jag skulle börja denna dag med en promenad i regnet... För hur var det en fick höra när en var liten... Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Ja jag har då alltid haft dåliga kläder för regn är inte mitt favvoväder.. 
 
 

Äntligen fredag!!!

Kategori: Vardag

Ja idag blir det fika med bästa Rozzana på syster yster!! Så här har jag egentligen tid att sitta men en liten rad kan jag allt få till. har ju redan varit ute med hundarna och fått ivägCassandra till skolan. Ja då var det slut på sommarlovet 2012, det gick fort... Inte så mycket badande men det har gått bra ändå! :-) 
 
Idag blir det kalas för Filippa och hon har nu äntligen bestämt menyn...
Grillspett med bakpotatis och djävulsås. Sen en godistårta till kaffet. 
 
Nu hoppas jag att mina skåp har torkat så vi får plats de står ju mest i vägen just nu... 
 
 
Solskenshälsningar!!

Torsdag 16 augusti 2012

Kategori: Vardag

Torsdag redan.. Thyra är en månad!! Helt otroligt vad tiden går fort!
 
Imorgon är det kalas som gäller och lördag med för den delen, fast då är vi bortbjudna till familjen Stjärnås/Loft. Ska bli roligt, fem år är de små liven redan.. 
 
Idag ska jag fortsätta måla mina vitrinskåp, de behöver målas iaf två gånger till och som sagt imorgon är det kalas och då kan de inte stå som de gör nu :-) Välplanerat här serrni!!
 
Solen visar sina fina sida även idag känns som en dröm att det ska vara fint väder tre dagar i rad... Bäst att utnyttja det kanske.. Vi får se vad dagen har att bjuda på. Nu är det frukost iaf som gäller för att sen greppa penseln :-)
 
Så här långt har jag kommit...

Det är ingen vanlig dag för det är Filippas födelsedag!!

Kategori: Familj

 Idag fyller min stora tjej 13 år. Är det verkligen sant? Har hon hunnit bli så gammal? Ja tydligen och jag blir inte en dag äldre.. Så konstigt allt det där. Min pappa är ju bara 25 år säger han ju och jag ite dag över 23... Hmm..
 
Filippa, idag är det din dag och jag hoppas den blir precis som du tänkt dig den :-)
 


 
 
 
 
 
 
 

Måndag 13 augusti 2012

Kategori: Vardag

Nyss hemkommen från skövde där vi inhandlat lite presenter, en till Filippa som fyller 13år på onsdag och lite till Alice som snart hunnit bli en vecka gammal :-) 
 
Äntligen hittat vitrinskåp till matsalsrummet som jag har tänkt mig.. Ska bara hämtas och målas :-) Tycker Peter är jättekul.. Både att hämta saker jag bestämmer att vi ska köpa och att måla om dem.. Jag är riktigt duktig på att komma på idéer och påbörja dem... Dock händer det ibland att Peter får avsluta dem när jag kommit på andra saker att göra... Han tycker nog egentligen att det är kul fast han säger inte det till mig :-) Så måste det ju ändå va... 
 
 
 
 

Kvällsmat

Kategori: Mat och recept

Ja det är den ständiga frågan:Vad ska vi äta? Så jag har länge kört med matsedel för middagsmat men så här när en är ledig så blir det problem med kvällsmaten... Smörgås är inte okej hemma hos oss. Fast jag kan tycka att det funkar ibland men inte mina barn.. De vill alltid ha lagad mat..
Så idag har jag gjort även en kvällsmatlista bara för att kunna titta på när idéerna är få.. Kan göra den hur lång som helst för det finns oerhört mycket recept, men jag börjar så här tänkte jag. 
 

Risgrynsgröt

Räkmacka 

Kräm och smörgås

Bakad potatis med röra

Wrap med kyckling

Grekiska färsspett med tzaziki www.recepten.se

Hamburgare

Soppa

Kebab i pitabröd

Kebabrulle(tunnbröd)

Kebabsallad

Omelett (ugnsomelett med svampstuvning) www.recepten.se

Pizza

Korv med bröd/Korv i rulle

Varma mackor

Wok

Stekt lövbiff med chili explosion www.recepten.se

Pannkaka

Crêpes med svamp/skink/bacon vad som finns hemma.

Scones

Pastasallad

Pasta med räkor

Minipaj med olika fyllningar t.ex. spenat- och fetaost /bacon- och ost

 

Hon kommer med solsken till mig!!

Kategori: Vardag

Slår upp ögonen och vad ser jag??!! Solen!!! Snälla sol stanna hos oss hela dagen!! 
 
Igår var jag och Cassandra och inhandlade en solstol till... Ja det kan en fråga sig varför men jag passade på när jag hittade en... Letat efter en sådan men ej funnit en till vettigt pris och så säger en kompis till mig att de finns på Clas Ohlsson... Lite snopen jag blev.. Så vi for in och köpte den sista som de hade och de fick leta ett tag på lagret innan de hitta den.. Fattar inte varför denna stol inte har blivit en "måste ha" i sommar... kan det vara vädret som gjort att det blivit så... Ja nu har jag iaf två solstolar eller relaxstol som den tydligen kallas. Ett kap då denna hade en fin dyna som tillbehör :-)
 
 
När vi ändå var inne i skövde blev det lite shopping oxå.. Bara på rean :-) Kollade in höstmodet, mycket "tant" för min del men annars sköna färger. Cassandra köpte sig ett par gråa stretchjeans, kanonsnygga och bra basplagg. 
 
sen var det fort fort hem och iväg till BVC för viktkontroll. Det såg fint ut 4500g väger dockan nu och var 55,5cm lång.
Thyra har även fått en liten kompis, vi hälsar lilla Alice välkommen till världen och grattis mamma och pappa!! Hoppas vi får träffas snart. 
 
Utnyttjade svärmors vilja att hjälpa till igår och sätte henne på att plocka av lite vinbär tillsammans med mig. Det resulterade i 20 burkar vinbärsgelé och idag tar vi av de svarta vinbären får vi se hur mycket det blir av det. Igår kväll var jag tvungen att skriva en "att göra" lista för det bara snurra med saker jag ville få gjort i helgen. Det är det bästa när det blir så att skriva ned det på papper så släpper en det från hjärna en stund. 
 
Tänkte börja träna oxå... Zumba och eventuellt Box. Inte vinboxen menar jag inte nu.. :-) Startar iaf vecka 37. Häng på vet ja!! Ska försöka få in stavgången oxå men det är svårt, tiden bara rinner iväg om dagarna.. Hinner inte riktigt med.. Men tänkte ha bestämda dagar som jag går med stavarna så jag får in det sen hoppas jag att det ska sitta där att en måste ut och "stava". Det är ju det alla säger att de måste ut för annars mår de inte bra... Drabba mig då snälla!!! 
 
Idag tänkte jag och Cassandra åka till Hem&Hobby och kolla lite. Vi ska köpa tygstumpar till geléburkarna :-) Sen ska vi vara UTE hela dagen om bara solen vill vara framme hela dagen.. 
 
Läste precis SLA och ett måste är ju horoskopet:-) Där stod det att jag sjulle ta det lugnt och om jag inte hade någon fest inbokad så skulle jag ordna en själv. Låter ju kanon!! Så nu tjejer får ni hålla i hatten för här ska det fixas party :-) I Peters horoskop står det att han ska koppla av och pyssla om sig själv men det kan han glömma!! Och för det andra så tror han inte på horoskop och då spelar det ju ingen roll.. Nu är det morgonpromenad på schemat, vi ses i solen!! 
 
Catch the day for god sake!!
 
 

Sommaren 2012 var tog du vägen?

Kategori: Bilder

Idag lovade min kära sambo mig sol.. Varför regnar då för??!! Skulle ligga i solstolen och bara glassa hade jag bestämt.. :-((( Nu är det så illa snart att till och med jag längtar till solsemester utomlands!!! 
 
Lite "sommarbilder" :-)
 

Äntligen!!

Kategori: Vardag

Är mina tjejer hemma efter deras semester med mormor och morbror. Nästan en vecka har de varit lugnt och tyst här men nu så är det fullt hus igen :-)

Ikväll blir det hemmagjord pizza och kortspel!!

Bäst jag sätter fart, lovade mat på bordet vid sju tiden... Men pappa har ju som sagt aldrig klarat hålla en tid i hela sitt liv så varför stressa :-)

Fyllde på datorn med alla bilder i telefonen förut, blev en del vill jag lova.. Jisses ibland undrar jag vad en tar kort på och varför...
Ja jag får väl sortera dem nån dag oxå... Kul kul..

Nu blir de familjehäng!! Tjingeling!!

juli 2012

Kategori: Bilder

Bilder..

Kategori: Bilder

Nu har jag lyckas lägga in bilderna från våran kamera i datorn, bara alla kort från Filippa´s kamera kvar... Blir ett litet axplock nu då lillan vaknade precis och vill ha lite mat.. Det tar en evighet tycker jag och lägga upp bilder och fixa och dona.. Fattar inte hur folk hinner... 
 

Då var det söndag igen då..

Kategori: Vardag

Tänkte sova en stund till men fick för mig att prova på att sälja lite "stuff" på Tradera så kunde inte få igen ögonen igen.. Det är väl typiskt när bebisen snarkar och sover för fullt.. Ja så idag ska jag ta kort på massa kläder och lägga ut på tradera tänkte jag. Har flera säckar på vinden nämligen.. plus att jag kan passa på att rensa garderoben lite oxå.. Men det verkar vara en riktig djungel det här med att skicka paket.. Men måste ju funka att väga paketet på köksvågen kan jag tycka.. Ja vi får väl se hur det går :-)
 
 
Igår var det brännboll och solen sken som vanligt :-) Härligt fast jag tycker det är dåligt av folk att inte dyka upp, fast det var trevligt ändå håller tummarna för fler lag nästa år. 
 
Thyra hade sin "vakendag" iaf var vaken hela dagen fram till sju på kvällen, med bara några powernap under dagen.. Sen var hon hos farmor en stund medans vi var på Centrums pizzeria och jag fick mig några härliga skratt... Fyra killar som druckit öl sen 10.00 på morgonen var vid 20.00 tiden rätt dragna vill jag påstå :-) haha!! 
 
Idag blir det en lugn dag, pappa är inte så pigg... Ligger med andra ord under madrassen idag.. Så jag och Thyra får väl hitta på något själva.. Ska försöka lägga in kort på datorn också men det är ju så tråkigt och hålla på med och kameran ligger ju aldrig där den ska ligga..  
 
Lite bilder från semestern :-)
 
 
Parkeringen på gekås en mulen måndag efter lönehelg.. Parkeringen full 11.30, vi åkte hem.. 
 
 Mina nya träskor från Moheda :-) 

Fredag 3 augusti 2012

Kategori: Vardag

Idag har vi varit runt i flera timmar och handlat och tittat på tapeter med mera och snälla Thyra har sovit :-) 
 
Hittade äntligen träskor som jag hade tänkt mig och sprang in på Family house för att köpa några byxor till.. Några till mig och några till Filippa, hur sköna som helst för 40 kr styck.. Kallar jag kap!
Ikväll vankas det grillning och jag ska fixa marängswiss till efterrätt tyckte Peter :-) 
Så dags att bege sig till ICA och handla lite.. 
Imorgon är det Brännbollsturneringen får ni inte glömma!! 13.30!! 
 
Hej så länge!!

PiP studio får hjälpa till med renoveringen..

Kategori: Vardag

Det har blivit dags att iordningställa barnrummet tycker jag och då har jag blivit helt såld på PiP studio.. Inte det billigaste en kan hitta men det blir en tapet och hade tänkt mig några koppar med fat oxå :-)
 

 
 
Beställt Thyra som väggord oxå hoppas det kommer snart. Tanken är att det ska sitta på ena väggen som ska vara vit. Vet inte riktigt hur jag ska tapetsera de andra väggarna.. Hade en tanke på att sätta träpanel i snedtaket och ner på väggen men när jag vakna förut så slog det mig att det kanske skulle funka med en prickig tapet... Inte lätt att fixa ordning flickrum, det finns ju alldeles för mycket fint.. 
 
Idag åker de stora tjejerna med mormor till västkusten för några dagars tältning... Vilken upplevelse!! Så då har vi bara lilltjejen hemma att ro om.. Hade tänkt mig att åka till skövde idag och se om jag kan hitta några träskor. Tycker det är så fint men jag måste se om jag kan gå i såna överhuvudtaget.. 
 
Var på Familly House igår och hittade lite kläder för halva priset alltid roligt att fynda :-) Nu ska jag se om jag kan få på mig några kläder och komma ut på en promenad med hundarna utan barnvagnen, pappa och dotter kan gott ligga kvar i sängen en stund till :-)