VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Trädgårdsarbete

Kategori: Trädgård

Idag blir det trädgårdsarbete för hela slanten sen jobba ikväll... Jag vill göra om mitt land till flera mindre i "trälådor" men det verkar vara något jag får göra nästa år. Orkar inte det själv känner jag. Blir mer och mer trött och andfådd, det ska vi inte prata om.. Ja men som sagt det är inte långt kvar nu och värre blir det innan det blir bättre så är det och alltid varit;-)

Idag blir det land runt växthuset, nersänkning av gång i växthuset och lite rensning av jordgubbarna. Hinner jag och klarar av så ska jag flytta björnbärsbusken, den är hemskt taggig och gav mig ett gäng taggar i fingrarna igår när jag mest bara tittade på den..

I år har jag tänkt mig att odla:

  • Kiwiplantor och blåbär utanför växthuset
  • Tomat, gurka och vindruvor i växthuset
  • Jordgubbar som vanligt:-)
  • Morötter, sockärter, olika sorter sallat och rädisor
  • Salladslök, rödlök, vitlök och purjolök
  • Luktärtor och blåklint
  • Kryddväxter och dill
Sen får vi se om det blir som jag har tänkt mig också, för det är inte säkert:-)


En sommarbild innan vi tog bort ett av landen vid växthuset.


På gång att rensas..


Borta!!!


Ännu en lugn dag, here comes the family Taikon;-)

Kategori: Vardag

Gårdagen fortsatte med grillning och trevligt besök av grannarna. Deras dotter var testpilot på barnvagnen och den verka gått igenom :-) Sedan kom pappa och Katrin, då blev det kortspel resten av kvällen.. Behöver kaske inte nämna vilka som vann... The girls de e klart!!

Idag tar vi en sväng till Rankås och går tipspromenad:-) Fint väder för det är det också!! Sedan får vi se vad dagen bjuder på.. Hitta ett så fint kort på C som stora syster har tagit med sin  nya kamera..


Taget den 28 april 2012


Städning, alla sätt är bra förutom de dåliga:-)
Men jag är glad att de har sopat gatorna så hon kan åka inlines ute istället...

Visst är Pölsas berättelse om the frog för härlig:-)
Kunde inte låta bli att lägga in denna tänkvärda text denna söndag...

I had a little frog once. A little green frog. Very cute.
And I loved that frog very much. He meant everything to me.
And one day I woke up...the frog was gone.
And I thought to myself, that if the frog is gone, I'm going to kill myself.
So I stood there, in my boy room with my stepfathers gun, pointing at myself, ready to kill.
The little frog walks into the room like this (finger movements).
And he stands and looks at me...
Then I understood, that if you really, really love someone as my frog did with me, they come back.
And that's not only animals, it could be people to.



28 april 2012

Kategori: Vardag

Vaknade av att solen strålade in genom fönstret och sa till mig att gå upp. Så efter att jag suttit här framför datorn i över en timme med photoshop så tänker jag från och med nu aldrig mer öppna det programmet. Är sjukt ologiskt och bara för idioter tror jag. Vilken skit!! Ja, så från att vakna harmoniskt till att vara rasande... Det bådar inte gott för mina närmsta denna dag..

Schema för dagen:

  • Ut på morgonrunda
  • Frukost
  • Melodikrysset
  • Skövde och inhandla vår/sommar artiklar
  • Lunch
Så långt har jag kommit i planeringen denna dag:-)


Förra veckans kryss:-) Fuska inget;-)



Dagen innan löning va?

Kategori: Vardag

Hej hopp!! Jobbat, ätit, sovit och nu är jag på banan igen... Lyssnar just nu på Ola Lustig-White trash så då vet ni:-)

Fick äntligen lite traderavinster idag, så som jag längtat efter byxor som passar..



Var med om något förut som jag funderade en stund på, som händer mig mycket ofta eller rättare sagt varje gång. Jo, jag ligger och löser träningstips och vips blir jag så trött att jag somnar.... Visst är det konstigt.. Klart jag vet att träning skall utmatta men även vid läsning?? Ja det är verkligen märkligt tycker jag..

Nu ska jag åka till pappa och kolla på tapeter till deras kök, fick kaffe också om jag ville ha:-) Det var ju gulligt!!

Ursäkta röran...

Kategori: Vardag

Håller på att förändra lite på bloggen men för en amatör är det inte det lättaste.. Puh!! säger jag bara.. Ska försöka få i mig lite frukost och sedan fortsätta senare eller en annan dag. Solen skiner ute så det är väl dumt att slösa bort det med att sitta inne...

Avslutning i det fina vädret!!

Kategori: Vardag

Vilken dag! Men varför har jag inte gjort något alls idag för då? Jo, detta fenomen datorn... Fastnade på www.styleroom.se och sen var det kört... Tur Cissi ringde och motiverade mig med tipspromenad och fika i Rankås :-) Men vilka hem folk har och så duktiga på att inspirera mig!! Så med andra ord.. Ge mig några miljoner och större hus så ska jag allt sätta fart!!

Väntas på schemat är alltså vattengympaavslutning.. Skönt, gilla inte det där med iskallt vatten.. Bastun var det enda som motiverade mig dit, fast inte ens det hjälpte det sista tyvärr.. Hepp, inte min grej men nu har jag provat iaf.

P ska åka och hämta barnvagnen ikväll, då kan jag bocka en sak på min lista :-) Fast mina listor består nu för tiden oftast av bilder, men med text också såklart. :-)

Nej nu får jag allt slänga på mig promenadskorna och hämta upp Cissi på "stora vägen"..




Köttbullemacka i sängen med Betnér!!

Kategori: Vardag

Måndag kväll är bästa tiden på veckan... Min underbara Betnér håller mig sällskap i en timme :-)

Nu ska jag äta köttbulle macka och bara njuta!!

Tjolahopp!!

Bleka slingor i svart hår?

Kategori: Vardag

Då var denna helg avklarad, frågan är just vart den tog vägen? Nu ska jag iaf göra slingor, snälla Filippa hjälper mig glatt ;-) Hoppas det blir någorlunda bra så jag slipper kasta mig iväg till ICA ikväll... Vore ju väldigt tråkigt.. Men jag brukar inte vara så känslig hur det blir :-)

Peter jobbar extra ikväll, det blir bra så jag kan åka till IKEA och shoppa!! Tack så mycket Volvo!!     Så ganska lugnt och skönt här hemma för tillfället faktiskt..

Nu är det dags för medel i håret och sen duschen!!

Tjingeling!!

SLA´s horoskop verkar stämma..

Kategori: Vardag

Hitta inget roligt på Candela och inget som inspirera på Sörgården heller. Trots alla fina saker..
Allt är bara trök idag känns de som. Horoskopet i SLA säger idag: När du inte vill göra något är du en riktig surdeg. Kul!! Känns ju väldigt upplyftande.. Gräver ner mig under täcke och filtar och bara somnar...


Lördagen den 21 april 2012

Kategori: Vardag

Vad skönt att vakna 07.20 en lördag!! Gjorde en Peter iofs igår kväll, somna till film. Kan ju vara så att jag sovit mina timmar... Får ju å andra sidan lite gjort så här på morgonkvisten. Tänkte åka till Rankås och ta morgonrundan för att se vad jag klarar av att gå utan att dö :-)

Kanske ska ta mig en sväng ner till Candela idag sen för att se om det finns något fyndbart. Annars vet jag inte än vad denna lördag skall bjuda på.


Hårlöss och dunka dunka!!

Kategori: Familj

Ja usch igår kväll när jag ska hjälpa F med håret efter duschen, upptäcker jag löss!! Hon satt och klagade över att det kliade och vips så fick jag syn på de eländiga krypen... Inte många men fy vad det kliar helt plötsligt!!! Så idag blir det apoteket och sedan behandling på hög nivå.
Tips: Luskamma er!!

Har precis beställt nya hundbäddar:



Hoppas det är något att ha, vill inte sparka i en "hård" biabädd och Boston måste ha mjuk dyna:-)

Beställde från GRAND PRIX som har produkter för häst, hund, katt, fågel, reptil, gnagare och fisk.

Det blev en vattenskål också då vi i nuläget har en gammal hink med vatten i, fungerar givetvis men nu tyckte jag att det var dags att inhandla en ny.

Tror vi har bestämt oss för vilken spjälsäng och vilket skötbord vi ska köpa:-)

Fantastiskt!!



Och en vit spjälsäng.. Kanske inte vart så svårt egentligen men men ;-)

Nu är det dags att ringa skolorna och informera om lössen!!! Sen är det bara att vänta tills apoteket öppnar 09.30!! Skandal en dag som denna kan jag tycka..



Onsdagen den 18:e april 2012

Kategori: Vardag

Ledig dag med bokad tid hos tandläkaren för Cassandra. Idag börjar banan mot tandställningen :-) steg 1: Fotografering. Sen tänkte jag åka en sväng till pappa och titta på köksbygget, ett fönster mindre har det tydligen blivit. Så snart får jag väl ge mig och skicka lilla stanzan till skrotnisse.... Det är ju en sån bra bil men det fattas cirka 40% plåt på den. Stora hål i golvet bland annat... Dessa råttor säger jag, för den är ju inte vinterkörd på länge så då tar råttorna bilen... Tragiskt..

Hitta ett så fint kort på mig och Emma som vi skicka till vår chef när vi var på introduktionsdag för nyanställda i Tibro kommun. :-))



Uppmaning från chefen innan denna dag var:

NU SKÖTER NI ER!

Klart vi gjorde....





16 april 2012

Kategori: Vardag

Då hade den här dagens förmiddag rusat iväg och då var det dags att förbereda för arbete.. Har inte gjort något vettigt idag men mina måndagar brukar se ut sådana.. Jag har planer att göra så mycket och som sagt inget blir gjort... Så skönt det är..

Jag har påbörjat min träning inför vårruset idag iallafall.. Det är väl inget, 5 km promenad om 4 veckor... Nej, det tror inte jag heller, är i vecka 32 då och har ju ungefär två månader kvar till det är dags. Dagen efter går jag på ledighet!! Det ska faktiskt bli skönt, trivs med att gå hemma och göra inget :-) C påminde mig nyss om detta. - Det är bara en månad kvar tills du kommer vara hemma jättelänge!! Haha här har vi koll!


Just another monday..

Kategori: Mat och recept

Då var det måndag igen och här sitter jag och funderar, varför är det frost på gräsmattan? Mycket märkligt fenomen... Tänkt skicka iväg min deklaration idag så det blir gjort och betala lite traderavinster :-) Måste ha lite kläder som passar.... Ja jag vet, annars finns det sopsäckar men de är så otympliga tycker jag..

Middagen igår blev ganska lyckad, gjorde en varm rucola sallad till västerbottenpajen och till efterrätt fick det bli hallon och kiwi paj istället, fanns inga jordgubbar att köpa. P grillade iaf pajen på grillen, blev jätte uppskattat!!


Här med glass och vaniljsås över.

Cassandra och jag dukade fint och Filippa dekorerade bordet.



Ja då var det väl att sätta fart då... Nu lyser däremot solen på mig :-)

Tjingeling!!


Söndagsmiddagen planerad..

Kategori: Mat och recept

Söndagen - vilodagen?

Kategori: Vardag

Oj vad trött jag var igår, men idag är jag utvilad och pigg som en mört ;-) Tillbringade lördagen på Tolsjöhult hos syster och Alfons. Var tyvärr inne hela dagen när det var så fint väder men så får det bli ibland. Idag får jag försöka att gå ut i trädgården och planera både växthus och det nya landet. Har funderingar på att plantera kiwiplantor.. Tänk att plocka en kiwi i sin egen trädgård...



Älskar att sitta och kika runt på olika sidor, just nu när jag letade efter denna bild hittade jag nåt riktigt snyggt!!



Hur enkelt som helst att fixa, ett järnspett av något slag och sen krukor. Det får bli ett av projekten idag :-) Enkelt är bäst!! Men det kan också se väldigt enkelt ut och vara precis motsatsen.. Har väl hänt några gånger att en vill ge upp... Skulle jag aldrig göra... ;-)

Nej anledning till att jag satte mig vid datorn var ju at hitta recept på söndagsmiddag, tänkte bjuda hem pappa med familj som just nu inte har något kök...



Ja en liten diskbänk har han ju fixat till provisoriskt :-)) Han är allt lite händig min pappa.

Hepp, nu får jag sätta fart, klockan tickar iväg..

Solen försvann också det är klart!!

Garage skulle vara pricken över i:t :-))

Kategori: Inredning/design

Det skulle vara så fint med ett garage!!!


Till min syster!!

Kategori: Vardag

Nu ska vi kolla så vi har koll...



Mer du vill veta tro???

Det jag inte vet om bajs, är inte värt att veta...

Detta inlägg skulle kunna bli oerhört långt om vi ska gå in på färger också,så det skiter vi tycker jag. För vem vill läsa långa inlägg?? Skit jobbigt ju...


Zpike en kär vän och glädjeprins!

Kategori: Bilder

Idag fick Zpike somna in och det gör så ont i mig..
Kan inte fatta att det är sant..

Nu Zpike, får du träffa morfar och Opus igen, ta väl hand om varandra.
Vi ses!!



Boston och Zpike slappar lite..



Zpike som fotomodell, matte Linda sydde massor med täcken.



Zpike har alltid skickat julkort, detta är för gulligt!



Ligga i soffan är allt det bästa!! Här tillsammans med Baloo.

Zpike, du kommer för alltid finnas i våra hjärtan.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



iFORM vs mama

Kategori: Vardag

Nu får iFORM och Blossom lämna plats för mama, får vi se om det går bättre.





Jag gillar att läsa men sen när det ska omvandlas till praktik och allt det där, det är väl där det rasar för mig. Självdisciplin är inte min starka sida... Så får se om detta med en liten igen, går bättre. ;-) Nu ska de stora iväg till skolan!!

Sveriges bästa Demensteam finns i Tibro!

Kategori: Familj

För en tid sedan var min mamma och hennes arbetslag i Stockholm och tog emot priset "Sveriges bästa demensteam", må tro att min mormor var stolt. Hur många från landsbygden har en dotter som skakat hand med självaste Drottning Silvia?



Mer om priset och motiveringen finner ni på:





60 år av liv!

Kategori: Vardag

Tänk er när vi fyller 60 år och det är bara några år kvar tills vi går i pension(om nu Reinfeldt kan avgå bara så).
Att ha arbetat klart... Låter ju väldigt konstigt egentligen..
C´s farmor har nyligen fyllt denna magiska siffra 60..
Det är en siffra som jag tycker klingar så fint. Sextio är respekfullt och för mig betyder det erfarenhet. vad betyder det för dig?

Ja det var bara något som dök upp i huvudet på mig så där ni vet som det kan göra ibland..



Marley och jag

Kategori: Vardag

Jag har hittat en fin väggdekor som jag vill ha på väggen i sovrummet!! Kanske vid spjälsängen... Ja när ska vi börja tänka på den biten? Barnvagn har vi börjat kolla på men säng...
Ja, jag kommer väl ha all tid i världen i maj att hålla på det ;-)
Tittade på Marley och jag häromdagen, äntligen! Tror det var flera månader sen jag lånade den av Kicki men nu fick vi till det:-) Denna film rekommenderar jag starkt och läser du, så är boken ännu bättre. Det är en otrolig berättelse och du kommer gråta många gånger...
Det jag skulle komma till var att någon av töserna frågade under filmens gång: -Måste bebisar verkligen ha så mycket leksaker? Otroligt att komma från de som har och har haft överdrivet med leksaker överallt...
Ja ni ser, när en minst anar det så kommer det:-)
Ta dig tid och titta på denna film eller ännu bättre läs boken!
Du kommer inte ångra dig...

Vårruset med Reebok easytone + vive!

Kategori: Vardag

Åh hittat mina favoritskor! Så snygga tyckte jag och bra tydligen:-))




Kommer passa perfekt på Vårruset i Jönköping den 14 maj!

Anmäl dig du med!! Senast 20 april!!



Carpe diem

Kategori: Familj

Påskdagen i all sin ära med snö på backen och solsken i blick. Jag förstår inte varför jag drömmer så mycket nu för tiden. Vaknar alltid av att det är något jag måste göra för att jag drömt om det. Idag var det reservdelar till min bil... Faktiskt rätt jobbigt att inte kunna sova ordentligt utan hålla på att även då att planera och fixa. Jaja.. Det kanske går över om jag har tur :-)

Lever jag ett meningslöst liv... Nej, trivs väldigt bra med mitt liv just nu. Klart det rullar på men när jag tittar mig omkring så får jag en otroligt tydlig bekräftelse på att jag lever ett härligt liv! Härliga barn och en underbar sambo! Ingen stor vänkrets fast mycket betydelsefull sådan. Finns en anledning till varför jag valt de vänner jag har, de är äkta vänner. Respekt till er som vågar och ser det naturligt att vara sig själv! Ibland kan även vi falla ur balans men det hör till.
Familjen väljer en inte tyvärr, så det är bara att göra det bästa av situationen :-)

Ja mitt liv leker och jag trivs där jag är just nu. Rätt bortskämd känner jag mig faktiskt ;-))


Cassandra uppträder vid Kopparsjön:-)


Någon som är intresserad av att starta upp denna gamla festplats igen, hör av dig!
För det är jag:-)

Nej nu ska jag fånga dagen tänkte jag!! ♥

Instagram fixat:-)

Kategori: Vardag

Verkar så roligt att på så enkelt vis lägga ut bilder. Första bilden fick bli en av syster ysters bebisar. Nu ligger jag och F i soffan och gör absolut ingenting.. Vad skönt att kunna göra det ibland:-) Låter som jag alltid är på gångO:-) Det stämmer alldeles utmärkt, är en mycket effektiv person om jag får säga det själv! Vad jobbigt det är att göra inlägg från mobilen när en inte har appen. Hoppas det kommer snart till oss som vågar vägra iphone;-) Nu ska jag kolla lite på instagram igen:-)

IKEA med familjen

Kategori: Familj

Igår var vi iväg till IKEA igen, jag hade lovat barnen detta så det var bara att kasta sig iväg efter att P kom hem från jobbet. Vi var inte hemma förrän närmare 21.00. C fick en ny kudde igår och sover än! Perfekt!

Idag är det mycket på schemat bl.a. blodprover, tanka och ringa FK. Så tråkigt men ett måste. Hoppas det blir Theee-party ikväll, lite upplyftande tjejsnack och fakta talk ;-) Bästa och boka Sandra redan nu kanske så hon inte bokar någon träning av något slag:-))

Fina tavlan C köpte igår 70*50 mått



Hittade en bricka med mina fina fåglar på, den fick det bli också.


Fick en present också utav P...


Ett efterlängtat våffeljärn! Jag har det allt bra ja:-)





Påskpynt på schemat denna ljuvliga dag!

Kategori: Inredning/design

Tagit mig sovmorgon idag, det var härligt men nu är alla morgonbestyr kvar.. Brukar vara klart vid den här tiden annars. Solen skiner och inspirationen ökar, att det visar minus ute struntar vi i. Idag ska det påskpyntas med fjädrar, ägg och kycklingar :-) Ska tillverka en påsk oro tänkte jag med det fina pappret jag köpte igår på Hem & Hobby.

påskpynt

Hittade denna på Ica Kuriren och tyckte den var så fin.

påskpynt

Trodde jag kunde hitta silkespapper på Hem & Hobby men de hade bara vitt och rött. Så det får bli att leta vidare efter fina påskfärger som på denna bild.


Nej gott folk, dags att komma igång nu!!

:-)

Kategori: Familj

Kom precis hem från pappa, hjälpt till att planera deras kök. Nu är jag helt väck i huvudet.. Kommer förmodligen drömma om kök hela natten.. Fönster hit och fönster dit.. Skönt att första april är över iaf. Barnen har lurats mest hela dagen.. Imorgon blir det kanske IKEA igen. Vi får väl se vad vi känner för. Jag är ledig till fredag kväll och det känns riktigt skönt. Jag och barnen ska umgås hela påsklovet hade jag tänkt, men vi får väl se hur det blir med det. :-)