VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Onsdag 31 oktober 2012

Kategori: Vardag

"Kämpat med min dotters vikt i fyra år" Lite smått irriterad blev jag allt när pappan sitter i tv4 nyhetsmorgon och berättar om detta men själv är oerhört överviktig enligt mig... Det måste ju börja hos oss föräldrar eller? Är jag ute och cyklar fullkomligt nu? Jag måste äta rätt och röra på mig för att mina barn ska göra likadant. Handlar det inte om att skapa en livstil där nyttig mat och motion är en stor del utav den? Ja jag blev som sagt upprörd över hur han kan med att sitta där och säga att "hon gillade sötsaker för mycket och vi var väl lite snälla" Hallå!! Ingen som reagerar och undrar hur han tänkte där... Nej tydligen bara jag...
Va bara tvungen att skriva av mig detta.. :-) 
 
 
 

Team Guldkant

Kategori: Vardag

Rekommenderar verkligen att ni tar er en sväng in på deras blogg och läser om hur de sätter en guldkant på tillvaron för våra dementa i Tibro kommun. Tibro kommun som btw inte har "hunnit" förmodar jag att länka till denna blogg.. Inte ens skrivit ut vad tanken med Team guldkant är på hemsidan... Jaja.. Så är det ju. Tur att de som ingår i teamet har bättre koll och kastar spjutet framåt och in i framtiden :-) 
 
Välkomna till Team Guldkant! 
 
 
teamguldkant.blogspot.se
 
 

onsdag morgon

Kategori: Vardag

Ja nu kunde jag ju inte sova mer då.. Har alldeles för mycket att göra just nu kände jag och en väckarklocka som ringer oavbrutet utan att någon går upp... 
 
Håller justnu på med ettiketter till C´s halloween party parallellt med skrivandet här :-) Gillar att göra flera saker samtidigt ju!
Får bli svart/vita då vi inte har haft färgpatron i skrivaren på typ ett år lr nåt.. Blir liksom aldrig av att köpa det heller. Bara när en sitter så här som en saknar det och tänker "idag SKA jag köpa det" Joo.. troligt.. 
 
 
Cassandra dukade och dukade som sagt igår. Bara jag som ska finjustera idag med duk och lite ljus. 
 
Denna bild är från i lördags hemma hos Högberg. T fick provsmaka gurka och tyckte det var toppen:-) 
 
 
Börjat provbaka inför dopet..
Så igår fick testpanelen provsmaka. Var lite delade meningar ang. fyllningen men att det var glutenfritt den ena var det då ingen som märkte;-) 
 
 
Thyra efter en hård förmiddag inom vården. Slappar framför tvn med en majskrok. 
 
Nu har jag hittat så mycket saker jag vill ha så det är dags att skriva önskelista till tomten:-)
Ett exempel är dessa kaffekoppar:
 
Nu har jag gjort klart ettiketterna så dags att surfa runt och kolla idéer på vad vi mer kan hitta på tills i kväll;-)
 
Kryper ned brevid T en stund innan klockan ringer.. Om så där 15 minuter:-) Jaja powernapmys typ blir de.
 

tisdag

Kategori: Vardag

Blir bara lite irriterad när internet ligger nere så fort jag sätter mig vid datorn.. Men bara lite.. Ja jag vet att jag alltid säger: ska en ljuga så se till att de går ihop och gör de med klass! Ja.. typ så.. Får blogga från mobilen som jag verkligen gillar... not!! 
 
Idag har jag och Thyra varit på jobbet en sväng. Trevligt! Längtade tillbaka litegrann faktiskt.. ;-) Men snart är jag tillbaka så då slipper ja längta. 
 Hjälpt Cassandra idag med planering inför hennes halloweenmiddag. Hon är så duktig på att hitta på att jag ett tag höll på att slita av mig håret.. Tillslut sa hon godnatt och jag fick en lugn stund;-) Imorgon blir det att köpa godis.. Vågar inte göra som han på icareklamen.. fy vad osmart alltså.. 
Jag håller tummarna för att internet vill fungera imorgon så jag slipper detta och kan bidra med lite bilder. Nu är det natti natti som gäller!! 
 

måndag morgon

Kategori: Vardag

Det har inte blivit mycket bloggande på några dagar.. VArför vet jag faktiskt inte. Har väl helt enkelt gjort något roligare:-) 
 
Nu ska jag få iväg Cassandra till skolan och sedan titta på nyhetsmorgon innan Thyra vaknar. Hon har börjat sova riktigt bra nu, så även morgonmålet har hon hoppat några dagar. Fick smaka majskrokar igår också. Det var en hit:-)
 
Annars rullar livet på i ultrarapid!! Ska en hinna med så är det bara att hålla sig i så gott det går. 

torsdag

Kategori: Vardag

Trött va bara förnamnet idag alltså.. Kunde ju legat kvar men så kommer Filippa och frågar om jag kan köra henne till skolan... Aaa.. säger jag i hopp om att den brevid ska säga "det kan jag göra, ligg kvar du". Det gjorde han inte... Har förresten inte slaghit upp sina blå än, fast jag lagt en jollrande bebis brevid... Han kanske också är lite trött.. 
 
Torsdag... Idag kommer Cicci!!! Roligt!! Va ett tag sen vi sågs, blir liksom inte av när jag inte jobbar typ.. Blir det lite fika och så:-) Just de min syster var ju här igår och drack upp allt kaffe!! Måste åka och köpa mer alltså.. Men åhh vad jobbigt.. Jag kunde ju tänkt på det när jag ändå var iväg ju. Va klumpigt!! 
Åh idag har jag betalat överraskningen till min syster eller födelsedagspresent är det ju fast en väldigt sen sådan, så jag hoppas den kommer snabbt:-) Älskar att ge bort saker!! Håller tummarna för att de blir rätt och passar bara. Så jag inte blivit lurad.. Ja som sagt håller tummarna för att det inte e så:-) 
 
Lite grejer till alfons har det ju blivit också, vi är ju trots allt faddrar åt pojken och vem jan motstå en 4årings "den vill jag ha" Nej just de!! Men att köpa saker till killar är ju inte så svårt eller så är det svårt.. Urvalet är ju grymt begränsat om en tittar på vad det finns till tjejer.. Det finns jeans, skjortor, tröjor och enstaka byxor.. Smidigt tycker ja:-) 
 
Nu får jag palla mig iväg tror jag om jag ska handla lite också.. SmartMalin here i come!! 

onsdag 24 oktober 2012

Kategori: Vardag

Tisdagen bara försvann.. Poff!! Så var den över.. Började dagen med en tokpromenad i skogen. Ja Izii bara sprang iväg som rena rama idioten och skällde på.. ja på sig själv tror ja. kanske tyckte att det gick för sakta eller nåt.. Vad vet jag.. Såna dagar är det bara skönt att komma tillbaka till bilen och stänga in henne i buren...
Väl hemma så var hon lugn som en filbunke.. (Va väl helt slut de e klart) Med andra ord skötte de sig exemplariskt vid finbesöket:-)
Sen drog vi iväg till syrran och Alfons och fika lite, Alfons tog med sig tjejerna ut i stallet och borsta hästar och hade sig:-)

På fredag blir det utgång med tjejerna! Bordet är bokat så det är bara att snoffsa till sig lite för en helkväll/halvkväll med glada positiva och spontana töser :-) Ser jag verkligen fram emot!!

Ja nu ska jag försöka få ut de sista dopinbjudningarna. Planeringen för fikat är nog klart, bara att börja baka;-) Tur farmor gillar att baka:-)

Nu är det dags att ta tag i dagen då jag ska infinna mig på Syster Yster klockan tio. Ja jag vet att det heter Brödboden men det låter så tråkigt.. "Ska vi ta frukost på Brödboden?" Nej en fika på Syster Yster låter mycket trevligare;-)

Triss

Kategori: Vardag

De har bytt triss skrapan!! Har ni sett de?? Vad lätt det gick för Jenny att skrapa fram sina 250 000 idag! Vad härligt att vinna lite pengar.. Skulle passa mig perfekt faktiskt! :-) Skulle jag köpa mig nåt roligt;-) 
 
Nu har jag ju inte tid att sitta här då jag väntar finbesök!! :-) 
 
Ha en trelig dag allesammans!! 

Jultidningar

Kategori: Vardag

Ja Cassandra hon kämpar med sin försäljning i hela Hörnebo men det går segt.. Ingen som köper sånt längre tro.. Jag tror det mer handlar om att en inte köper av någon de inte känner.. Faktiskt så tror jag att det är den bittra sanningen.. Att samhället ändras så vi inte längre litar på att våra barn är ärliga.. 
Det finns massa fina böcker och bra-att-ha grejer i katalogen för er som vågar och vill köpa något. :-) 
 
 
Ett litet axplockk av vad som finns. Här kan du se hela sortimentet ---> JULTIDNINGSFÖRLAGET
 
Beställ gärna något av Cassandra så blir hon glad:-) 

söndag kväll

Kategori: Vardag


Solsidan är väl ändå höjdpunkten en söndag?!? Perfekt avslut på denna "slappvecka". Längtar verkligen till boxen imorgon, ska ta i ordentligt så jag kryper ut.. Brukar jag ju iofs göra ändå men.. ;-) Sen tänker jag nog stava iväg tå gånger denna vecka.. Blir så taggad att jag nästan känner för att springa ut nu och ta en sväng.. De ni!! 
 
Nu är min bebis jätte jätte jätte trött.. Bäst att få henne att somna så hon är pigg och allert till babysimmet imorgon.. Förresten så var det provsmakning igår för Thyra:-) haha tyckte väl det var så där.. 
 
 
Jag och Filippa smygfotar oss i kyrkan:-)
Dessa minisar ska jag hitta något fint att plantera dem i imorgon tänkte jag..
 
Våran "fruktskål" med intensivbalsam för färgat hår från DOVE. Luktar gudomligt gott!!
 
 
 

söndag 21 oktober

Kategori: Vardag

Dop avklarat. Trevligt med fina tårtor och cupcakes. Rosa och mycket presenter:-) men vi fick ju uppleva det där som en inte vill.. Köpt likadan present som ett par andra.. Ja tur att vi hade med oss mer saker ;-)
 
Nu ska vi till svärmor på middag. Lugn söndag alltså.. 

lördag 20 oktober

Kategori: Vardag

På väg in till Skövde för att försöka hitta den ultimata doppresenten.. Är det nåt jag lärt så är det att ha god framförhållning.. Det gör att det mer ofta blir lyckat liksom. Nu har vi som vanligt inte lyckats med detta fenomen då dopet är imorgonbitti.. Jag vet iaf att vi slå ha en rosa blombukett..

Hittade en fionaklänning på candela iaf!! :-) med lite hjälp tror jag att det kommer bli kanon?!

Fredag kväll

Kategori: Vardag

Vad trött jag har varit den här veckan och just idag känns de som jag verkligen har nåt botten.. Har inte tränat på hela veckan och det där det sitter.. Jag är helt slut efter boxen på måndagar men den ger mig energi för att orka resten av veckan, och det är nåt jag känt av som sagt..
imorgon ska jag ner en snabb sväng till second hand för att se om det finns nåt i maskeradväg, annars blir det de dyra alternativet.. 
 
Idag var vi i Skövde och shoppade lite kläder inför det kommande dopet på söndag. Får bli en sväng imorgon med men alla tre tjejerna har det de behöver. Ja det skulle vara ett par skor till F då som går runt i ett par trasiga converse kopior.. Ser så där ut faktiskt.. 
 
Som sagt jag är dödstrött så det får bli sängen nu alltså.. Natti natti.. 
 

Dove colour care

Kategori:

Ska under en månad prova Doves nya intensivbalsam för färgat hår. Jag gillar den redan, innan jag provat den. Varför?
Jo för att förpackningen är så fin plus att innehållet är rosa:-)

 
Så ni mina vänner med färgat hår, får ni gärna hjälpa mig att prova detta doftande intensivbalsam från Dove. Hör av er så Buzzar vi lite samtidigt som vi tar en fika eller varför inte över en lunch:-) 
 
 

Måsten

Kategori: Vardag

Nu har jag så där många måsten igen!! Varför blir de då så att jag inte får för mig att göra nåt? Dags att skriva en lista kanske:-)
Annars har jag nog koll på det mesta.. Spruta imorgon vid halv tio sen till kansliet för att betala tröja och sen fri tid. C ska till det där leklandet med en kompis så det är jag Filippa och Thyra som får hänga.. Ja jag skulle ju med till veterinären oxå imorgon.. När va de nu då..
Nej vi ska inte till tibros dyra mottagning utan till en bättre sådan i Hjo. Averhed de e klart:-)
Ska nog vila lite nu. Blev trött av att mobilblogga..

onsdag morgon

Kategori: Vardag

Vaken tidigt idag, precis svart ute lite scary faktiskt.. Kollar efter halloweenutstyrsel då vi är bjudna på Halloweenfest :-) Sen ska ju barnen ha lite party också, fullt upp den veckan kan jag meddela. Ja det finns så mycket roligt så jag vet inte vad jag ska välja.. Har ett önskemål men en vill kanske inte slänga ut flera tusen på kläder för en kväll..
Det räcker gott och väl att jag blev rånad av Tibro handbollsklubb igår... De har avsatt en enda dag, på lovet, för prövning och beställning av klubbkläder. Kanske är några stycken som åkt iväg på semester eller till släkt längre bort eller what ever.
Imorgon blir det Cassandras 4:de träning så ja vi känner oss jättesäkra och köper en jacka och byxor för 780:- som btw ska vara betalt senast 21 oktober. Det kallar jag dålig framförhållning!! Ger inte en chans för folk att hinna få lön en gång utan betala nu bara.. Dåligt tycker jag.. Ja och ingen information om att ska en ha luvtröjan ska den betalas på plats.. "Men du kan väl åka fram och ta ut pengar?" NEJ!! det kan jag inte!! Men du kanske kan "köra fram" mig så jag kan hämta ut pengar. J*la idioti måste jag säga!!
Dålig stil av en klubb som hållit på så länge och ändå ska sätta vissa på "pottkanten" Skandal! Hade det inte varit för C tycker det är så roligt så hade jag gett dem fingret igår. Inte för att vi inte kan betala dressen utan för de som inte kan.. Att en ideell förening ska stå för viss mobbning är illa anser jag. Har själv varit ansvarig för klubbkläder och bland det viktigaste är att ge alla en chans till att kunna köpa dessa.
Det är viktigt för barn inte ska känna utanförskap. Blä för oss vuxna ibland alltså..
Ja så efter att C har börjat handboll så har vi nu en räkning på 1080:- att betala innan 21/10, ja 300 av dem ska jag ju betala på torsdag. Rimligt... Den 25/10 får vi reda på träningsavgifter och dylikt också. Det vill f*n till att hon fortsätter i handbollen nu alltså.. Ja nog om det.. Blir bara irriterad och det är ju dumt...

Igår kom pappa hem från USA och det gick fint med beskedet om katten. Nu fick en klappa den försiktigt för han är rädd om den "dyra katten" :-) Skönt!!
Så jag överlevde men hann inte stava nåt... Visst är det konstigt när en ska göra något själv så blir det inte av liksom.. Ska försöka komma ut idag istället..
 
Igår kom Filippas stövlar och de var riktigt fina och sköna att tralla runt i, dock något stora för mig men.. :-) Värt varenda krona var de iaf.  
 
 
Slängde ihop en sockerkaka med blåbär och vit choklad igår så Mike och Jerne fick nåt till kaffet. Blev en bit över så jag får nog ta och bjuda på den till elvakaffet idag:-) 
 
 
 
 

dagarna bara rusar!!

Kategori: Vardag

Hallå vad händer? Dagarna bara rinner ur handen på mig.. Tre månader kvar tills jag ska börja jobba igen!! Vad hände med alla månader jag skulle vara hemma? Shit alltså.. Ja en kaffe hos bästa Rosanna sen iväg till sporthallen.. Hej och hå!!

Babysim premiären

Kategori: Vardag

Det gick över förväntan igår på babysimmet. Thyra gillade kursupplägget verkade det som.
 

temadagar

Kategori: Vardag

Idag är det:
Vita käppens dag
Internationella beröringsdagen
Internationella dagen för att tvätta händerna
Fetaostens dag
imorgon är det världslivsmedelsdagen.
Hittade en sån rolig sida med temadagar härligt tycker jag att varje dag firar vi nåt:-) fick ju flera stycken anledningar till att göra nåt gott..får hoppa ut i köket och se om ja hittar nåt att göra:-)
Babysimmet gick galant btw!! bilder kommer sen när jag sitter vid datorn för via telefonen verkar bilderna  hamna på sniskan..
 

måndag och oktoberlov

Kategori: Vardag

Måndag morgon och oktoberlov, då bokar jag in tandläkarbesök :-) Skulle vara smidig och ta två flugor i en smäll men tyvärr hade jag inte riktigt koll när folktandvården ringde. "Ja måndag 9.10 går bra, vi har vaccination 9.30 på BVC" Nej Malin på torsdag ska vi till BVC.. Ja gjort e gjort.. Skönt att komma upp, om det nu hade varit så att den lilla hade varit vaken med. Tänkte först att jag inte behövde ställa klockan, det var väl tur att jag gjorde de.. Hon sover som en stock.

Idag ska vi på babysim också. Lite nervös tror jag men vet inte varför. Har ju gjort detta med mina andra töser också och det gick ju fint.. Ja en är rätt barnslig ibland, nervös för babysim... C ska följa med som moraliskt stöd;-) F ville inte se när vi "doppa" ner T under vattnet! Tyckte hon lät otäckt.. Ja vi ser saker på lite olika sätt tydligen:-)
Det gäller väl det mesta som gäller barn, det finns sjukt mycket åsikter om hur barn ska skötas och uppfostras. Rent bondförnuft verkar vara den svåraste biten idag..
Jag vill ge en eloge till de mammor och pappor med barn som inte sover på natten utav olika anledningar, t.e.x. kolik. Jag har själv jobbat natt med skrikande barn och vet hur frustrerad en kan bli. Så är mycket tacksam för de timmar jag får sova på natten. Får jag inte sova på natten så sover jag på dagen tillsammans med mitt barn. Kanske prioriterar bort besök, städ eller något annat oväsentligt. Jag är ju trots allt mammaledig.
Såklart alla trötta mammor får klaga, alla är vi olika och klarar olika mycket så är det ju men jag vet hur det kan vara och då kunde jag gå hem och sova efter en sån natt...

söndagsmiddag

Kategori: Mat och recept

Liten ändring fick det bli då vissa ingredienser var uppätna...  Hmm.. Höll på att bli utan matgäster också men vips bara så där kom syrran förbi! Så då var inte min dukning och gardinuppsättning i onödan. :-) 

 
 
 
 
Menyn såg ut så här:
 
Förrätt: Kantarellbakelse
 

 Varmrätt: Kycklinggryta a´la Buggetz och kokt potatis.
 
 
Efterrätt: Pannacotta med marinerade hallon och valnötter.
 

Babysimbadbyxa

Kategori: Vardag

Blev inget Skövde då vi hittade en gullig badbyxa som passar här hemma :-) Kände det på mig att jag sett en nånstans ju.. Så då kunde jag lägga lite mer energi på söndagsmiddagen.
Det blir Kantarellbakelse till förrätt och kycklinggryta till varmrätt och efterrätten blir en hemmagjord chokladmousse med hallon och nötter.
Tror nog att det ska sitta fint och mätta några magar;-)

Så nu är det dags att duka fint och tina svampen:-)

Skövde en söndag

Kategori: Vardag

Igår var vi i Skövde och kollade runt lite och missade helt att T behöver badbyxor tills imorgon ju.. Åh vad klantigt.. Ja så då blir det Skövde idag med. Vågar inte chansa på att jag ska hinna det imorgon.. En vet aldrig vad som händer och det är ju lov så ja det är bättre att ta det idag :-) 
 
Efter middagen så var alla trötta så det blev soffan en stund för att sedan krypa ned i sängen.. Nu ska vi äta frukost en lång frukost med massa tända ljus och bara ta det lugnt.. 

Veckomatsedel

Kategori: Mat och recept

De flesta recepten är från ICA Buffé, sen har jag ändrat lite efter hur jag har tänkt och tyckt. Det är inte så noga hur nära slutresultatet är receptet bara det går att äta :-) Jag tycker det är skönt att ha en grund eller ett förslag på mat sen grejar jag lite själv. Jag skriver oftast tisdag-måndag men följer inte dagarna slaviskt utan vad jag känner för den dagen. Anledning till att jag börjar med tisdag är att Slaktar´n är stängd måndagar. 
 
 
Onsdag: Pasta med bacon- och kantarellsås.
 
 
Fredag: Taco
 
 
 
 

De e slut på veckan..

Kategori: Vardag

Fredag fredag va de ja.. Vi sitter här med bara ett barn hemma, alltså barnlediga. De andra drog på sitt.. Tur vi fått Thyra så vi inte sitter här helt ensamma och tittar i varsin telefon;-) Vi som handlade hem för pizzakväll och allt.. Honungsmarinerade nektariner med chokladgrädde... Mmmm.. 
 
Beställt ett par Hunter till Filippa precis, hoppas de passar bara. Hon har samma problem som jag, alldeles för stora vadmuskler.. Kanske är som jag trott hela tiden, svaga personer i starkt namn-Hunter och starka personer i hårt namn-Tretorn!! ja mina Tretorn e alldeles kanon, skulle dock vilja ha ett par fodrade.. C ville då inte ha några fula Hunter! Nej hennes "skopunkten"stövlar funka tydligen kanon. :-)
 
 Nu fick jag tag i villiga pizzaätare!! Kanon!! Då ska inte jag sitta här mer utan packa iordning min picknickkorg och dra iväg till Broholm!! Wiii!!! 
 
Ha nu alla en riktigt trevlig fredag!!! 

fredag 12 oktober 2012

Kategori: Vardag

Vilken vecka!! Fort går det oxå!! Dåliga bromsar på det häringa tåget tykcer jag. Känns som jag inte hinner med nåt och bara åker med liksom.. 
 
Har införskaffat mig en klicker och mycket gulligt träningsgodis till hundarna. Nu ska här klickertränas! Har börjat klicka in de båda, Boston förstod rätt snart att de där "klick" är lika med godis. Okej då kör vi:-) Men sen kommer vi till den lilla söta Izii som det tar lite längre tid för.. Men vi får inte ge upp. Hon blir däremot väldigt trött efter bara några minuter och det är ju lite det jag är ute efter. Mentalt trött. 
Ska skriva ned lite vad jag ska fortsätta med sedan när de är "inklickade". Provade hämta boll med Izii men det var lite svårt än för henne. 
 
Stavade med Kicki igår. När jag satt i bilen och väntade på henne tog det emot väldigt mycket.. Hoppades att hon inte skulle dyka upp men det var väl klart hon gjorde ;-)  Vi tog oss runt snabbare än förut, trodde hörnebospåret var kortare än 2,5:an men enligt Tibro kommun så är det längre.. Ja så då är vi ju mycket stolta. Ja jag är det extra då jag trampade snett i måndags på boxen. Vet ju att det är bara att fortsätta belasta foten för att det ska bli bättre. Hänt hela min tonårstid trampade snett var och varannat träningspass på den tiden.. 
 
Idag åker jag ned till torget tänkte jag och köper mig lite höstblommor till mina höstkrukor. Igår plockade vi ju in möbler, krukor och annat somrigt och jag plockade fram som sagt mina höstkrukor. P blev nog lite "men åh vad gör hon nu" men sa inget... :-) 
 
Det verkade stämma att om jag lägger upp sllad fint och inte blandar de så äter barnen det hellre.. :-) Bra där!!
 
Nu ska jag koka gröt till mina tjejer så de kommer igång och äter skolmaten sen för att de är så hungriga;-) 
 
 

redan torsdag..

Kategori: Vardag

Snabbinlägg lite så där från läktaren i sporthallen:-) Kollar på c när hon tränar handboll. Ska träffa Kicki snart och stava lite. Lämnade av T hos farmor så hon blir lite bortskämd;-) Hann inte med bloggning igår och knappt idag heller om jag inte bloggar från telefonen.. Det går i ett alltså!! C kom hem efter två idag och bara" a just de de e möte i skolan halv tre.. " ja det var bara att trycka ner T i bilstolen och iväg.. Sen till banken med F.. Hej och hå!! Gjort klart för vintern ute idag oxå.. Tråkigt men nu är det gjort..

Fint att jag känner mig som ett utsketet äpple.. Nu får jag ge mig iväg tid spåret.. TINGELING

tisdag aldrig mer!

Kategori: Vardag

Snälla jäkla skit dag ta slut då! Puh vilken dag måste ja säga.. Börjar dagen med att sätta igång larmet ute hos pappa så både husvakten och lillebror nästintill stod givakt i sängarna..
Mitt i allt ringer ju securitas och undrar vad som händer.. "Det är bara dottern till de som bor här som låser upp dörren men larmar inte av. Inget konstigt" 
 
 Tar lite kaffe när kaoset har lagt sig.. Kollar klockan och båttom bråttom!! 9.42!! Tid hos vetrinären 9.45!! Tur ska en ha. Katten sitter redan i buren!! Iväg och svär halva vägen tt jag aldrig kan vara i tid när det väl är inbokade tider.. Framme och vägt in den lilla katten på strax över 5kilo så dröjer det ett tag till innan det är vår tur.. Oj oj det var visst inte ett sår efter ett slagsmål som jag trodde utan en mycket kraftig öroninflammation.. Stackars missen som för övrigt skötte sig bra tills han tröttna och skulle döda både mig och djurskötaren.. Då fick han en spruta. Hade ja då vetat vad kalaset skulle kosta så hade jag låtit Mulle döda djurskötaren och skyllt på självförsvar.. Ja efter en utskällning av de så rara killarna som för övrigt behövde nästan två timmar för att få bukt på öronen tackade jag för den visuella misshandeln och släpade mig ut därifrån.. Bärandes på nu mer pappas dyrgrip.. Nu kan vi kalla Mulle för den dyra raskatten.. Jisses!! Desto trevligare personal desto dyrare.. Ja två tusen senare är jag en erfarenhet rikare.. De bad iaf om ursäkt för att de inte hade sagt något om kostnaderna.. mmm... Ja jag låter det vara okänt för pappa tills han kommer hem.. Kanske inte ska nämna att jag känner mig lurad för då kanske de stackars killarna får det jobbigt.. 
Nån som vill byta tisdag med mig??? 
Nej ja tänkte väl det.. snart är den slut oxå och kommer aldrig igen..  Lite trevligt har jag haft idag iaf. Fikat hos Jonny och Marquz hade gjort äppelpaj. Där hade jag ju tur faktiskt;-) Sen fick jag riktigt lyckorus när Filippa och Cassandra får ledsna Thyra att fullständigt kikna av skratt. :-)
Ja nu ska jag försöka sova till mig lite mer tur.. Imorgon blir det nog blogg från datorn tror ja.. Detta tar alldeles för lång tid.. 
 
Kram till alla ;-) 

måndag

Kategori: Vardag

Ny vecka ny tag!! Idag ska jag åka ut till Kateryd en sväng och hjälpa till med katten Mulle. Han har tydligen öronskabb så då får apoteket Malin komma med lite grejer så ska det snart vara ett minne blott. 
Inatt har jag gjort klart sovrummet.. Drömt alltså :-) Så nu vet jag hur jag vill ha det så då är det bara att köra igång!! Nej det är ett golv och lite till väggarna sen är jag nöjd. Ett tag iaf ;-) Vi har ju som sagt T´s rum som ska renoveras fortfarande.. Kommer liksom aldrig igång.. Men å andra sidan har vi ju inte bråttom.. Hon är bara två och en halv månad och än så är hon inte i behov att ett eget krypin. 
 
Igår var en härlig höstdag, solen sken och värmde skönt. Jag plockade lite i trädgården.. Det börjar väl bli dags att ställa in möbler och dylikt men då blir det så uppenbart på något sätt.. Att nu är sommaren över.. 
 
 
 
 

lördag

Kategori: Vardag

Skönt att börja dagen lite irriterat när det är lördag och allt.
Skönt att jag är själv ikväll och kan göra vad jag vill..
Skönt att det släpper bara en skriver om det...
Skönt att det bara försvann...

Ska nog åka ner till second hand och kolla om det finns några servettringar. Nästa dukning ska jag ha det hade jag tänkt. :-)
Jag är dagledig och klättrar på väggarna om jag inte får ha nåt att göra.. och då menar jag inte tvätta, städa, plocka och laga mat.. Det gör jag fast jag jobbar. Åh jag längtar tillbaka till jobbet.. Inte själva jobbet men att åka iväg till jobbet!! Alla andra verkar trivas med att jag är hemma utom jag själv.. Ska det vara så? Börjar bli rastlös ut i fingerspetsarna.. Till och med målat naglarna röda... Nej jag får nog ta och baka nåt, det här går ju inte.. Blir som sagt knäpp, så jag tror att om en på nåt vis är psykisk instabil så blir en inte bättre av att gå hemma och bara va.. Sysselsättning av något slag, är a och o. Så nu ska jag sysselsätta mig!!

fredag Good night

Kategori: Vardag

Fredagen börjar ta slut, för en del för flera timmar sen tydligen, och det har varit en bra dag för oss:-) hann med att bjuda på sibylla innan tjejerna åkte iväg.. Cassandra kom förbi efter discot och hämtade lite grejer för att sedan åka till pappa. Tydligen hade de äpplen på discot som var doppade i nåt.. Några hade visst Lemmys mamma gjort;-)
Ja när Cassandra och hennes pappa hade härjat lite var det äntligen dags för mig och Peter att titta lite Frank Wagner:-) synd att han inte va med särskilt mycket bara... En besvikelse och därför tyckte jag inte den var så bra...
Hämtade ut paket idag.. Det var ett paket jag har skickat som de sänt åt fel håll om ni förstår.. Smarta Pressbyrån om det nu är de som klantat till de...
Vågade iaf måla naglarna röda idag!!:-) stolt!! Nu ska jag sova lite känns de som.. De e en dag imorgon oxå;-)

fredag 5 oktober

Kategori: Vardag

Då var det glada humöret tillbaka och vi är redo för vad fredagen har att erbjuda:-)
Det blir träff med de fagra damerna G och R;-) det blir garanterat trevligt!! <3
Sen ska jag hämta ut ett paket jag inte har en aning om vad det kan innehålla..
Ska betala lite traderavinster oxå.. Lätt att glömma då jag oftast öppnar mailen på telefonen och sen komma ihåg det när jag sitter vid datorn.. Ungefär som när jag får fakturor på mailen.. Ja kanske lika bra att ta tag i det med en gång.. Men sitter så skönt med Thyra i knät.. Nää sitter nog kvar. Vi njuter av tystnaden idag:-) var ju helt galet igår. Jag var verkligen helt slut.. Att en sån liten avvikelse kan rubba allt så.. Att barnen var lediga en dag bara så där.. Ja jag fattar de inte.. Gick ju ut och arggick så det lugnade ned sig lite.. Hade ju en galen hund i kopplet så höll på att bryta ihop på henne.. Får bli en skogsrunda idag tror jag allt.
Nu ska jag nog packa ihop oss tror jag och åka förbi Tage med bullar;-)

listor

Kategori: Vardag

Jösses säger jag bara.. En lovdag och jag är helt slut.. Nära psykbryt idag då jag bakar bullar, tvättar, städar och dammsuger samtidigt.. "Ska bara" har jag sagt typ 1000 gånger idag till C som varit barnvakt åt en mer eller mindre grining Thyra.. Jag är en person som helst ska göra fem saker samtidigt men idag gick det inte.. För har typ 50 måste göra saker i huvudet också så det blev kortslutning. Fick sätta på kaffe och äta en bulle/bullar sen göra middag och torka golvet. Sen var det igång igen.. Nu måste jag sätta mig ned och skriva en "att-göra-lista" annars lär jag bli ensamstående för mitt humör är ju hejhopp!!

Dagen är inte slut än så det är bara att andas och köra på..

kanelbullens dag

Kategori: Vardag

Ja vad härligt att fira denna dag med lediga ban:-) Får bli att baka mega stora bullar nu på morgonen så de kan äta till frukost sen. 
Igår skulle F på bio med några vänner men den blev tydligen inställd.. Så det var bara för P att åka in och hämta dem tidigare.. Sen drog de iväg till någon kompis och var inte hemma förän halv ett eller nåt.. Ja så nu har jag fått uppleva min första "vänta-uppe-på-tonåring-natt".. Men jag somna vid elva och såg smsen hon hade skickat imorse.. "Kommer lite senare" "Sover över""Kommer hem" Ja så det var inte så farligt ;-) 
 
Kollat runt på en söt badbyxa till Thyra som hon ska ha på sin simträning :-) Får vänta lite då jag har en svag aning av att det var med en sådan bland kläderna jag köpte, dock storlek 74 tror jag men kan ju alltid kolla.. Jag är så ekonomisk ;-) 
 
Blir ju alltid så att när en kollar runt lite så hamnar en i nån blogg och sen hittar en nåt spännande där osv.. Ja och varför skulle det vara annorlunda idag tro.. Så beställt är: 
 
 
Pluring - disktrasehållare
pip för PETflaskor
 
Det var gratis inslagning också, så klart jag valde de :-) 
 

vem tar flugan?

Kategori: Vardag

Är hotad av en hemsk fluga här i sovrummet.. Min sk. karl somna och här ligger jag själv och är rädd.. Han har även slutat ställa timern på tvn och det stör mig.. Förut störde ja mig på att han fråga om jag ställ den men bättre än att jag ska behöva hålla på liksom.. Jag får nu gömma mig under täcket.. Varför kan ingen bara ta dö på denna otäcka varelse som anföll mig flera gånger för en stund sen..

Jag orkar inte.. Har träningsvärken från helvetet!!

Onsdag 3 oktober 2012

Kategori: Vardag

Åh idag är vi lite sena så kort och raskt inlägg blir det så här på morgonkvisten. Onsdag och dags för stavning i eftermiddag. Sarah kommer på förmiddagen och delar en amerikansk äppelpaj med mig :-)
Igår rensade jag, förhoppningsvis sista gången för i år, växthuset. Har fortfarande tomater kvar i växthuset trots att jag tog in ett gäng igår.

Ja och nu är babysimmet betalt och vi är redo, bara badbyxan som ska inhandlas ;-) Hade valt så bra tid såg jag.. måndagar klockan 15.00 för vi har inget annat på just måndagar ;-) Ja lika bra att trycka ihop allt första dan så har vi mer utrymme resten av veckan... Smart där Malin!!

Oops dags att få till lite frukost om de inte har gjort den själva.. Men tända lite ljus får jag allt göra.

2 oktober 2012

Kategori: Vardag

Började dagen med hund uppfostran av min snart 6-åriga tik. Hon har en förmåga att rusa ut när vi öppnar dörren och detta har exalterat den senaste tiden. Ja hon ser varje tillfälle som en framgång när hon lyckas utan påföljd.. Men idag gick inte den då matte var på alerten. Det tråkiga var dock kampen som blev efter om ledarrollen för denna hade hon tänkt och ta idag. Efter några dramatiska minuter så har hon förstått att matte hade visst tid med detta idag..
Det var just tiden som gjort att hon har kunnat rusa ut genom dörren, kasta sig ur bilen och rensa soptunnan.. Alla vettiga människor förstår ju vad detta betyder.. Alldeles för lite aktivering.. Så nu har jag bestämt att jag ska börja klickträna! Provat på Boston någon gång så där men blev mest frustrerad så det lades på hyllan.. Det får bli att investera i en klicker idag och prova kanske på öppna träningen imorgon.. De flesta på hundklubben har väl klickat in sina hundar förmodar jag ;-)

Annars idag så blir det en kopp kaffe hos Ivarsson på förmiddagen och en fika med Anna på eftermiddagen :-) Har förtillfället riktigt trevliga människor omkring mig som förgyller min vardag. Känns härligt:-)
Ja så nu när jag har badat hunden så väntar jag på att Thyra ska vakna så vi kan äta frukost och sedan gå ut en sväng, märker att jag blir väldigt slö av att vara inne hela dagen. Men jag var ju på box igår och det gör att jag har energi nästan hela veckan! Kan inte fatta att jag tyckt träning är tråkigt.. En blir ju som en helt ny människa av att slita så svetten bara sprutar:-) Jag är sjukt stolt iaf över att jag och Kicki hänger på och fixar det mesta under denna långa men så roliga timme. Igår skratta jag så jag fick ont i magmusklerna:-) Skottkärra var inte våran grej alltså men till jul kanske vi kör den galant, vem vet..

Nej hon verkar inte vilja vakna den där lilla så jag får nog ta och äta frukost själv.. En blir hungrig också av att träna :-) Fast hungrig har jag ju å andra sidan alltid varit så... träna mer än du äter är det som gäller, svårt att lära sig men det ska nog gå.. Eller?

Tre månader sen jul?

Kategori: Vardag

Ja var det någon som nämnde för mig häromdagen att det var tre månader kvar till jul, räknat på en höft så där.. Det är ju helt otroligt!! Om det gick så fort hit så lär det inte gå saktare dessa månader..
Det ska ju börjas i tid som det sägs så varför inte beställa lite julgodis eller iaf kolla vad som finns? Lite roliga presenttips finns med på Gotterian. Jag gillar när en kan sitta och titta i lugn och ro, få tips och framförallt idéer! Klicka på loggan så kommer du rätt :-)
 
Ja då var det morgon igen och dags att väcka upp huset! 

måndag 1 oktober 2012

Kategori: Vardag

Kunde inte somna om när Thyra hade ätit så sätte mig vid datorn och började planera för hennes dop. Inbjudningslistan är nästan klar och ligger på strax över 60 personer än så länge.. Japp det blir att baka de :-) 
 
Vad mörkt det är ute än.. Klockan är 06.45... Nu kommer det.. Mörkret... Det är nu en ska kolla vart en vill ha lampor i trädgården..
 
 
Idag ska jag och Thyra plocka löv som jag och C ska dekorera med. Det kommer bli lite hjärtan till dörrarna bland annat:-) Mer ljushållare a´la äpplen och kanske ta svängen genom skogen och hämta hem lite mossa.. Ja vi får se vad det blir. Hinner kanske inte göra så mycket idag då både jag och C har träning ;-) 
 
Nu börjar det sakta ljusna så jag får nog väcka C och sparka igång den här veckan. :-)