VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Tisdag 29 april

Kategori: Vardag

Hädanefter blir det bara korta inlägg när jag skriver från mobilen.. 4 inlägg som inte går publicera och sen bara försvinner.. Blir tokig!!
Thyra har grejat lite😀











Helgen har varit super! och igår hade jag besök utav saknade arbetskollegor. Theo fick fina kläder och även Thyra fick en fin tröja som blev en favorit med en gång☺
Tog även första promenaden till jobbet. Varmt, lite stressigt och utan vatten. Men det gick fint 😅



Imorgon blir Theo 1 månad!! ☺ och vi lämnar över huset på Södern till nästa par som jag hoppas ska trivas lika mycket som vi gjorde.

😀Bättre humör😀

Kategori: Vardag

Glada barn som vaknade idag och en utvilad mamma så ska nog denna dag rulla på fint.

Beställt två armband till barnen precis.



Cassandra sa för ett tag sen att hon ville ha ett sådant och klart när det sen är för en god sak så absolut!

Letat efter ett nytt bord till altanen då jag känner att mitt fina är för litet.. Kollat på ALLA vill jag lova. Även blocket - hela Sverige! Jag vill ha ett bord så tre stolar får plats mellan benen. Helst fyra.. De få som är så pass kostar otroligt mycket enligt mig. Va inne på att köpa ett sånt till slut. Grät nästan.. Går in på jysk och hittar ett bord för vettig peng! Helt sanslöst att jag inte började där men är lite känslig för deras kvalité men detta verkar okej. Ska iaf kolla på det.



Dags för frukost och sen ut i solen lr in till skövde kanske😉

Fyra stackars barn

Kategori: Vardag

Usch idag har jag inte vart schysst.. Tålamodet brinner upp rätt fort när barn skriker alltså. Särskilt om de skriker ikapp och i bilen och mamman glömt blöjor och vi väntar på ett tredje barn som verkat tappat benen. Sist av fotbollsplanen som vanligt. Ja kan hända att ett och annat oönskat ord slank ur mig. Kan hända att det blev rivstart från fotbollen.. Kan sen hända att jag fick ett litet utbrott på barn nummer fyra när hon inte orkade rasta mina hundar. Ja idag har jag verkligen varit en skata. Det otäckaste med allt är att jag redan innan, ja för flera månader faktiskt, bestämde mig för att P's kvällsveckor skulle jag aldrig klara. Ja så jäkla dumt. Klart det ska gå bra. Nu sover ju alla och jag med snart. Fast va töntigt av en att hålla på så där.. Imorgon ska jag banne mig tänka om och tänka positivt. Kommer dock ställa in ett möte annars kör jag huvudet i väggen med en gång. Så får det bli!!

Nu skulle det va smart att gå och lägga sig men är ju väldigt svag för sex and the city som just nu bjuder på dubbelavsnitt. Vem kan låta bli det liksom☺ inte denna otäcka skata iaf.

Håller tummarna för sol imorgon med så jag får mycket D vitamin och orkar med mig själv.

Annan måndag

Kategori: Vardag

Älskar lediga måndagar!! Underbart att vädret även idag är kanon!! Inte sitta inne en sekund till känner jag.



Tänk om det kunde gå lite fortare att lägga upp bilder med appen... Premiärsklippning igår av betydligt mindre gräsmatta. Det är rätt okej storlek på vår trädgård nu. Bästa av allt är ändå att den är relativt torr. Det var inte vår förra..


Hälsade på lilla Doris igår med. Doris är en sjövild boxer å andra sidan vilken boxer är inte de.. ☺


Söndag och Påskadagen

Kategori: Vardag

God morgon! Att få sova till 9.30 med två små barn känns ju otroligt egentligen men det är våran vardag haha.
Igår va de påskmiddag med allt som ingår i en sådan. Trevligt!



















Nu blir det snabb frukost sen ut i det fina vädret! Måste passa på känns det som :-)

Långfredag

Kategori: Vardag

Ojojoj då har vi börjat den långa fredagen med att två små barn somnat om. Men här ligger jag, pigg som en mört! Det är väl typiskt..
Idag blir det 50 års kalas iaf med god mat och trevligt umgänge. Var hos P's moster igår och slog in presenten som blev en övernattning med ölprovning för två på Bredaryds värdshus. Det är svårt med vissa presenter men oftast har jag en idé och den är oftast svår att rubba ☺ och här var tanken en upplevelse som en inte bokar själv så där. Hoppas den blir uppskattad. Har några som fyller jämnt i år så har lite att stå i när det kommer till det. P fyller ju 30 i september och han planerar väl för stort party som jag tycker är underbart kul att anordna. Om det nu hade vart så att jag hade fått bestämma.. Killar ska va så motstridiga ibland. Tur jag kan knepen med att få som ja vill😉
Ja igår fick jag ett ok på att köpa en matta t.ex. ☺
Blev ju otroligt bra dessutom som alltid när jag får bestämma!









Två påskkärringar som va ute och påskade igår. Så roligt Thyra tyckte det va att hänga med syrran!



Lille påskkillen som bara vill äta så ingen kan hålla honom förutom mamma.. Trots det va det viktning igår igen.. Trök men bara att fortsätta väga då.. Mat får han i sig så han blir mätt men jag får inte slarva med matandet innan vägning.
Nu vaknade den lille och vill äta så det är bara att göra som han säger.

Dymmelonsdagen!

Kategori: Vardag

I dagarna tre skall vi inte göra väsen av oss då kan vi drabbas av hemska saker såsom loppor och att veden ruttnar. Den som är sist upp ur sängen idag kallas dymmeloxen. Påskfest på dagis idag!Glad kicka imorse som längtat efter att klä ut sig. Imorgon drar vi till blåkulla!!!😄

Lill-onsdag!

Kategori: Vardag

Lill-onsdag och hittills har allt rullat på bra utan blod, svett och tårar. Nu är det snart dags för ett tandläkarbesök och sen till banken med Cassandra. Hon ska få sitt första bankkort. Sjukt egentligen att en 11 åring ska ha ett men smidigt för mig att sätta in pengar på istället för att plocka ut kontanter. Vettigt att lära sig ta hand om sin ekonomi, det är ändå rätt viktigt att ha koll på den.
Mitt inlägg igår försvann ju som vanligt men igår va det en lugn dag som avslutades med grillat! Underbart! Längtar helt galet efter sommaren!




Var ju på Aspö gård i söndags. Vi med MÅNGA andra trotsade blåsten/stormen och hade en trevlig stund.





Mina godingar😀



En kvällskille som undrar varför mamma tjatar om att sova.. 😃 Han somnade gott sen i sin säng faktiskt. Det gör mig inget om barnen sover hos mig i sängen men de verkar sova bättre i sina egna sängar. Thyra sover hela natten nu för tiden i sin säng och Theo sover fler timmar i sin säng än hos mig.



Thyra spexade lite hemma hos Kjell och Lena när vi var där och uppvaktade dem i söndags.

Söndag 13 april 2014

Kategori: Vardag

Funderat en tid på att klippa mig i någon ny frisyr med varma ljusa slingor. Då är vårens mode pasteller! Kanske vore nåt med lite rosarufsigt så här runt påsk... Idag blir det hem&hobby med Cassandra och sedan kanske Aspö gård med Thyra. Söndagen är bokad kan en säga.
Bakade igår kväll men blev inte nöjd.. För mycket chokladsmak och alldeles för salt. 
Nu ska jag slänga mig i duschen och äta frukost. För hungrig blir en när en äter sådana här kakor till kvällsmat. 

Lördag

Kategori: Vardag

Äntligen har även lekstugan kommit på plats. Nu är det mesta klart och flyttat. :-)





Thyra älskar Tages lastmaskin! Ojojoj☺

Min efterlängtade telefon har kommit oxå. vilken skillnad säger jag bara! Fina bilder gör en så glad😆



Filippa och Thyra leker lite☺



Nu blir det en liten powernap innan barnen vaknar och det blir lunch.

Fredag!

Kategori: Vardag

Jag och Theo är redan vakna och väntar på att resten av huset ska vakna. Trots att en inte jobbar så är det en härlig känsla så här på fredagmorgonen. Hoppas vädret blir bra oxå. Får morgonbesök så idag åker kaffekannan på tidigt:-)



Theo i sina fina stjärnbyxor.



Thyra kör selfies:-)

Tekniken gör mig galen

Kategori: Vardag

Blir tokig när en har skrivit ett inlägg och ska lägga upp det och det inte går utan försvinner bara. Slet mitt hår lite och kastade mobilen som studsar ur sängen och så klart lägger sig mitt under sängen så jag får kräla på golvet med värsta huvudvärken. Blir inte på bättre humör av att jag inte når skiten utan måste hämta ett skohorn. Då kommer lillkillen på att han nog kommer dö om han inte får mat inom 30sekunder. Skriket får inte bara mitt huvud att typ explodera utan även maten börjar rinna till och ont gör de. Härlig start på dagen som bara blev bättre och bättre faktiskt. Ja med de oddsen så..



I tisdags var vi på Handbollsavslutning och Thyra var helt lyrisk. Så spännande att Roddy delade ut priserna:-)


Cassandra fick priset årets fighter och det passade för hon har verkligen kämpat. Nu är handbollssäsongen över för denna gång och i söndags körde fotbollen igång. Härligt med säsongssporter tycker jag nu längtar en ut från sporthallarna och till hösten längtar en in. :-)



Thyra kan hålla på med sin trolldeg hur länge som helst. :-)


Mina bilder blir så fruktansvärt dåliga nu så den nya mobilen jag beställt är verkligen efterlängtad. Tar mycket kort så valet av mobil va inte svårt. Den bästa kameran sitter i en samsung s5 så en sån fick de bli;-)

Fredag

Kategori: Vardag

Vilken härlig fredag med massa roliga besök och överösta av presenter har vi blivit! :-) Nu har vi landat i sängen äntligen. Så skönt med solbrända läppar och två små fortfarande vakna barn. Thyra tittar på nåt Loranga, bland de sämsta jag sett men barn verkar ju falla för dålig kvalité nu för tiden.. En annan hade ju stil och känsla för det där med barnprogram.:-)

Imorgon är det dop för lilla Inez i Älgarås kyrka. Ska bli trevligt! :-)

Nu somnar jag snart sittandes så natti natti!

Vårkänslor

Kategori: Vardag

Nu har jag verkligen så många projekt som jag vill sätta igång med! Det fina vädret sätter ju inte stopp på mig precis heller. :-) Vi ska upp till södern idag iaf och röja lite. Som sagt dagarna springer iväg och snart är det dags att släppa vårt fina hus för alltid. . Ja så är det. . Lite vemodigt..



Många fina minnen tar vi med oss iaf:-)

Vardagskaos

Kategori: Vardag

Om jag tyckte dagarna drog iväg förut så va de inget mot vad dagarna som tvåsmåbarnsförälder kommer göra! Idag är bara början!!



Just nu är det provläsning frö till frö som gäller. Alla dessa läxor kommer göra mig oerhört allmänbildad! Thyra badar medans lillebror äter och den stora fröken F är ute och ränner. Lovat Thyra tidigare nattning idag då sista dagarna varit lite halvt kaotiska med hennes hosta bland annat. Back to vardagsrutiner! :-)



Vår lille kille firar segern igår ;-)

Theo ♥ 140330

Kategori: Vardag

Äntligen är det över och han är här! 13 dagar över tiden kändes aldrig konstigt men han väntade ju på sommartiden! Att vi inte fattade de.. :-) Hundpromenaden i söndags måste vart en rolig syn. Två stora hundar går i cirklar och undrar varför matte går så sakta och på tå.. (knepigt i balansskor kan ja meddela) Fick iaf med mig några pinnar från skogen att dekorera med till de nyplanterade krukorna. Sen hem och upp på tå och sen kände jag bara att vi måste åka! Sa till Thyra att nu åker vi och hämtar bebisen. -okej svarar hon och vinkar. :-) Då var klockan nånstans runt 10.00. 12.55 kom Theo till världen och runt 13.30 fick jag träffa honom då han vart iväg och fått lite andningshjälp. Det fick bli en natt på bb innan vi fick åka hem igår vid 13.00 tiden, ett dygn gammal. Lillen vägde 4665 g och var 53 cm lång.