VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Feb. 18, 2014

Kategori: Vardag

Dagen började i eldens tecken och påväg till skolan var jag riktigt uppretad och farligt taggad. Rycker upp dörren och proffsig personal agerar snabbt med ett vänligt bemötande och jag får tyvärr inte träffa den som gjort mig upprörd men blir lite lugnare iaf :-)
Behövde snabbt kaffe och den enda säkra kaffegöraren som jag vet svarade inte! Men hon ringde upp efter typ 30sekunder så det ordnade sig! :-)
Någon förstod allvaret i mitt besök på skolan så väl hemma kommer telefonsamtal från skolsyster som faktiskt ska ha ett plus. Hon håller med om det jag förmedlar och anser precis som jag att en rektor inte under några omständigheter får bete sig hur som helst! Erkänner att även hon de första åren va lite rädd för rektorn.. Känns ju tryggt och väldigt vettigt tänkt av Tibro kommun att ha denna rektor kvar men hon sparar väl mycket pengar lr nåt..
Den skatan ska inte få sätta sig på min dotter en gång till iaf!!! Nu måste jag nog vila lite:-)

måndag i all sin glans

Kategori: Vardag

Vaknade av att det blåste näst intill storm men NU! Solen skiner alldeles underbart! Blåser gör det ju än men vad gör det :-) Idag blir det bara slappa. Det är nu EN stackars månad kvar tills vår efterlängtade beräknas komma. Helt galet fort går det och tanken börjar slå mig att snart ska jag ha hand om TVÅ små.. Hur ska detta gå? Kommer va ständigt genomsvett! Ja bara gilla läget och hoppas jag överlever;-)

Vi har ju nu för tiden öppen planlösning som verkligen är jättehärligt, men ett minus är ändå känslan av att det är ständigt stökigt..


Vi fixade lite igår oxå :-) tänkte äntligen få upp min stringhylla och den får tillfälligt bära upp lite glas.. Vi kommer i framtiden ordna vitrinskåp men just nu får det vänta..


Lite annat som kommit upp:





Ett rum är dock i katastrofläge..


Ja det finns ju lite att göra men idag som sagt ska jag inte göra nåt. Vila lite innan dagishämtning sen lunch. Härligt förresten med vardag och rutiner! Är ingen förespråkare för lov;-)

Tidig morgon

Kategori: Vardag

Vaknar runt 05.00 och är pigg så inte en sekund kan jag ligga kvar i sängen. Bara upp och just idag var det inredning som gällde. Tog närmare bestämt tills nu innan beställningen gick iväg på nya gardiner till köket. Nästan 3 timmar! Ja det finns så mycket men nu har jag bestämt mig hoppas jag. Takskena hoppas jag kunna montera trots spotlightsen i taket.. Sen blev det till slut vita blanka längder.. Har svår tapet som ställer till det lite med färgerna så favoritgardinen fick jag vara utan till våren... 
 
 
Annars så har jag fastnat för ett nytt djur.. Sländan.. 
 
Så bland ugglor och hjortar blandar jag även in en slända i soffan:-) Kunde inte heller låta bli denna söta fotoram!!
 
Svårast är nog ändå att få till belysning i källarfönster.. Speciellt när gillestugan har SJU stycken!! Alltså inte nog med att det är "gluggar" med begränsad fönsterbräda så är det ojämnt antal fönster också! Finns ju inte en uppsjö utav fönsterlampor på fot i ministorlek heller kan jag ju meddela.
Många källarfönster är granskade, det är dock inte för många som fått till just detta enligt min smak.. Hittade ett hus som hade snygga lampor och tur ska en ha att det var en arbetskollega som bodde där! Informationen är inhämtad om inköpsstället:-) 
 
Annars gapar jag nästan varje dag att det är lättare att jobba än att vandra runt här hemma hela dagarna och ta hand om allt. Ja to-do-listan blir ofta lite för lång varje dag och ibland blir endast en tredje del gkort och ja då kan jag bli lite frustrerad.
Var på jobbet igår och det verkade vara som vanligt. Lättade upp stämningen lite med en vild diskussion och lite alla-hjärtans-daggodis.
 
Ja det var ju den där to-do-listan då.. Dax att sätta fart!!
 
Dagens to-do:
  • Morgonpromenad
  • Tvättstugan
  • Mäta för takskena
  • Ordna ned takskena från Södergatan
  • Kolla efter ljuslykta med slända 
  • Sortera ut babykläder
  • Få i sängkappan 
  • Candela
  • Förr&Nu
  • matsedel/handlingslista för nästa vecka