VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Leila´s Toscakaka utan persika.

Kategori: Mat och recept

Kakan:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljasocker
75 g smör
3/4 dl vispgrädde
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
Toscasmeten:
25 g smör
½ dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
50 g mandelspån
1 dl strösocker
1 ½ dl blandade frön(solroskärnor, vallmo, pumpa)
Serveras med lättvispad grädde.
Gör så här:

Kakan:


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret och rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smörj och bröa en rund kakform med avtagbar kant.

6. Skölj, kärna ur och skiva persikorna.

7. Fyll formen med smeten och tryck ner persikoskivorna i ett runt solfjädermönster.

8. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills den nästan är klar. Gör under tiden toscasmeten.

Toscasmet:


9. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.

10. Tillsätt mandelspån, fröna och kärnor och koka upp.

11. Häll toscan över kakan när den gräddats i cirka 20 minuter.

12. Grädda kakan med toscasmet på toppen i ytterligare 15 minuter.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: