Leila´s Toscakaka utan persika.
Kategori: Mat och recept
Kakan:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smörj och bröa en rund kakform med avtagbar kant.
6. Skölj, kärna ur och skiva persikorna.
7. Fyll formen med smeten och tryck ner persikoskivorna i ett runt solfjädermönster.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills den nästan är klar. Gör under tiden toscasmeten.
Toscasmet:
9. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
10. Tillsätt mandelspån, fröna och kärnor och koka upp.
11. Häll toscan över kakan när den gräddats i cirka 20 minuter.
12. Grädda kakan med toscasmet på toppen i ytterligare 15 minuter.