VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Först ut: Cederknäcke!

Kategori: Mat och recept

Sparar på recept som aldrig blir av att jag provlagar men nu har jag tänkt göra detta. Det kommer bli både förrätter, varmrätter, efterrätter, matbröd, kakor, bakelser, sylt, marmelader, kvällsmat, fredagsmys och mycket mer.

Först ut var CEDERKNÄCKE
Ett glutenfritt knäckebröd som kan ätas som fredagsmys eller till frukost/kvällsmat.
2 dl Maizena majsstärkelse
1 dl Solroskärnor
1 dl Pumpakärnor
1 dl Sesamfrö
½ dl Linfrö
1 tsk salt
½ dl Rapsolja
2 ½ dl kokande vatten
1 msk flingsalt

Gör så här:
Blanda allt i en bunke och bred ut på bakplåtspapper med lite smör på.
Använd slickepott.
Gör brytskåror och på med flingsaltet.

I ugnen 1 timme på 150 grader.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: