VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Citronkarre med gräddig rosmarinsky, potatis och ångade grönsaker.

Kategori: Mat och recept

 
 
Ingredienser:
4 skivor fläskkarré (à ca 150 g)
1 tsk torkad rosmarin
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk japansk soja
1 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör
 
Ångande grönsaker:
broccoli (à 250 g)
2 morötter
1 ask sugarsnaps (à 150 g)
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här: 

Ta fram köttet och låt det bli rumsvarmt. Torka av köttskivorna. Krydda dem runt om med rosmarin, salt och peppar. Låt stå 15 minuter.
Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn köttet på varje sida. Sänk värmen något. Tillsätt citronskal, citronjuice, soja och smör.
Fortsätt steka köttet ca 2 minuter per sida. Skeda över citronsmöret lite då och då.
Vispa ner vatten och grädde i pannan. Koka upp, låt koka någon minut.
Ångade grönsaker: Ansa och skär broccoli i buketter. Skala broccolistammen och skär i sneda slantar. Skala och skär morötter i 1/2 cm tjocka slantar. Lägg morötter och broccoli i en bambu ångare eller ett durkslag, de grövsta bitarna längst ner. Koka upp en bottenskyla vatten i en kastrull som bambuångaren/durkslaget får plats i. Lägg på ett lock och ångkoka grön sakerna 5–10 minuter, de ska vara krispiga. Tillsätt sugar snaps de sista 2 minuterna. Skölj grönsakerna hastigt i iskallt vatten (då behålls färgen bättre). Blanda med olivolja. Krydda med salt och peppar.
Servera citronkarrén med skysåsen, ångade grönsaker samt kokt potatis. 
Jag skar även upp lite gurka och lök och hade som tillbehör. 
Har du imte rosmarin hemma fungerar det lika bra utan. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: