VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Panerad flundra med potatis

Kategori: Mat och recept

Ingredienser: 

600 g flundra/rödspättafiléer

salt och malen vitpeppar 
1 dl vetemjöl 
2 ägg 
2 dl ströbröd 
smör till stekning 
Till servering: 
4 citronskivor 
4 dillvippor 
Kokt potatis

Remouladsås
1/2dl majonäs
1dl bostongurka på burk
citronsaft från en halv citron ca
salt och peppar efter behag
 
Gör så här: 
 
Gör remouladsåsen och ställ i kylen. koka potatisen.
 Panerad fisk: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i smör.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: