Panerad flundra med potatis
Kategori: Mat och recept

Ingredienser:
600 g flundra/rödspättafiléer
salt och malen vitpeppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
smör till stekning
Till servering:
4 citronskivor
4 dillvippor
Kokt potatis
Remouladsås
1/2dl majonäs
1dl bostongurka på burk
citronsaft från en halv citron ca
salt och peppar efter behag
1dl bostongurka på burk
citronsaft från en halv citron ca
salt och peppar efter behag
Gör så här:
Gör remouladsåsen och ställ i kylen. koka potatisen.
Panerad fisk: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i smör.