VÄLKOMMEN TILL LILLA LILJA!

Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Kategori: Mat och recept

Ingredienser:

500 g blandfärs
3/4 dl havregryn
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 gul lök
1 ägg
1 msk smör att steka biffarna i
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 dl crème fraiche
3/4 tsk salt
1 krm peppar
Råpicklade grönsaker
250 g blomkål
1/4 gurka
1/2 knippe rädisor
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk finskuren dill
 
Gör så här:
Rör ihop havregryn, mjölk, salt och peppar. Låt stå och svälla 10 minuter.
Skala och finriv löken.
Blanda havregrynsblandningen med lök, färs och ägg. Rör till en smidig smet, men inte så länge att den blir seg och trådar sig.
Forma smeten till biffar. Fortsätt med moset.
Blomkålsmos: Ansa och skär blomkålen i buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av. Mixa med crème fraiche med stavmixer eller i matberedare till ett slätt mos. Krydda med salt och peppar.
Råpicklade grönsaker: Ansa och skär blomkål i små buketter. Dela gurka på längden. Kärna ur och skär i tjocka skivor. Skiva rädisor. Vispa ihop vitvinsvinäger, socker och vatten i en bunke. Vispa tills sockret har lösts upp. Lägg i grönsakerna. Tillsätt finskuren dill (använd gärna stjälkarna också). Låt stå 15 minuter. Rör då och då.
Stek biffarna smör ca 5 minuter på varje sida. Servera med moset och råpicklade grönsaker.

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Men hallå där det lät ju fantastiskt! Å bra tips med havregryn, har jag aldrig gjort!!! Brukar använda glutenfritt ströbröd och så äggersättningspulver *s*

    2012-09-27 | 20:45:49

Kommentera inlägget här: